Karadeniz'in parlayan yıldızı Batum

Türklerin nüfus cüzdanıyla girebildiği, Gürcistan’ın Batum şehri, doğal güzellikleri, tarihi yapıları, lüks otelleri ve kültürüyle olduğu kadar metrelerce uzanan plajlarıyla da turistler açısında çok etkileyici bir şehir...

Karadeniz'in parlayan yıldızı Batum

Şerif ERCAN

Son yılların popüler tatil şehri haline gelen Gürcistan'ın Batum şehri dağ, deniz ve ormanı birleştiren etkileyici doğası, yazın 35 dereceyi bulan iklimi ve kilometrelerce uzayan plajlarıyla Akdeniz'i aratmayacak bir tatil ortamı sunuyor. Planlı yapılanma süreci ile bir turizm ve kültür cenneti haline gelen Batum'da turistleri, görkemli binalar, sanat galerileri, anıtlar ve mitolojik efsanelere dayanan heykeller karşılaşıyor. Kozmopolit kültürü ve planlı gelişim hedefi ile Avrupai bir görünüme sahip olan Batum, adeta bir açıkhava müzesi gibi, birçok önemli esere ev sahipliği yapıyor. O yüzden de şehri yürüyerek gezmek gerekiyor. Her yerde başka bir etkileyici manzarayla karşılaşıyorsunuz. Zaten şehir, her açıdan yürüyerek gezmeye çok uygun. Manolya ağaçlarıyla süslü, 7 km'yi bulan Avrupa'nın en uzun bulvarı üzerindeki yapılar ve dünyanın en eski ikinci büyük Botanik Parkı'da şehri turistler açısından daha da cazip hale getiriyor. Karadeniz'in en hızlı gelişen şehirlerinden biri olan Batum'un gündüzü ayrı, gecesi ayrı güzellikte. Şehir geceleri ayrı güzellikte bir karaktere bürünüyor. Şehir merkezindeki her bina özenle ışıklandırılmış. Bulvar boyunca yer alan bazı yerlerde akşam saatlerinde müzik eşliğinde su ve ışık gösterileri sunuluyor. Eğlence tutkunları için de şehir, birçok alternatif sunuyor. Çok şık restoran ve kafelerle birlikte her zevke hitap eden kulüpler, sabaha kadar hizmet veriyor. Casino'larıyla da cazibe merkezi olan Batum'da birçok lüks otel bulunuyor. Dolayısıyla çok lüks tatil arayışında olanlar da Batum'da istediklerini bulabiliyor. Batum'u en çok ziyaret edenlerin başında Türkler geliyor. Çünkü Türkiye ile sınır şehri olan Batum'a hem ulaşım çok kolay hem de Gürcistan Türklere vize uygulamıyor. Hatta Türkler, nüfus cüzdanıyla sınırdan geçip Batum'a girebiliyor. Batum'un 300 bine yakın olan nüfusu son yıllarda artan turist sayısıyla beraber bahar ve yaz aylarında 3 milyonu buluyor. Dolasıyla yazın çok renkli bir şehir haline geliyor. Hem doğal güzellikleri, modern parkları, lezzetli mutfağı ve geçmişle köprü kuran gelenekleriyle dikkat çeken bir şehri keşfetmek hem de denizin ve güneşin tadını çıkarmak istiyorsanız Batum sizi bekliyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.