Çayıyla adını dünyaya duyuran ada ülkesi Sri Lanka

Hint Okyanusu’nda bir ada ülkesi olan Sri Lanka, doğası, tarihi ve kültürüyle çok etkileyici bir ülke. Eski adı Seylan olan adadan, mağara tapınaklarını, antik kentleri, çay bahçelerini ve vahşi hayvanları görmeden dönmeyin.

Çayıyla adını dünyaya duyuran ada ülkesi Sri Lanka

Şerif ERCAN

Hint Okyanusu'nda, Hindistan'ın 31 kilometre güneyinde yer alan Siri Lanka, (1972 yılına kadar Seylan olarak biliniyordu) 'Hint Okyanusu'nun İncisi' olarak adlandırılıyor. 20 milyon civarında nüfusu olan ülkenin, bin 340 kilometrelik sahil şeridi var. 'Seylan çayı' ile dünyaca tanınan ülkenin bir özelliği de vahşi hayvanların yaşadığı doğal hayatı...
Sri Lanka'nın başkenti olan Kolombo, yanı zamanda ülkenin en büyük ve en gelişmiş şehri. Kolombo, ülkede gezilecek yerlerin de başında geliyor. Eliya ve Nuwara şehirleri ise doğal güzellikleriyle tanınıyor. Dambulla, Habarana, Sigiriya, Anuradhapura, Mihintale, Kandy, Pinnawala, Nuwara Eliya, Polonnaruwa, Mahiyangana, Kataragama ve Ratnapura ülkede görülmesi gereken diğer şehir ve kasabalar... Halkının yüzde 70'inin Budist olduğu Sri Lanka, Budizmin en önemli tapınaklarına ev sahipliği yapıyor. Buda'ya ait olduğu düşünülen bir dişin saklandığı Kandi'deki Kutsal Diş Tapınağı, en önemli Budist hac merkezi. 2000 yılı aşan geçmişe sahip olan ve Altın Taş olarak da adlandırılan, Dambulla Mağara Tapınakları da çok ilginç. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve 5 ayrı mağaraya dağılmış 150 Buda heykeline ev sahipliği yapan tapınakları da mutlaka ziyaret etmelisiniz. Budist tapınakların (dagoba) arasında en fazla rağbet göreni ise, her dört yılda bir kubbesi beyaza boyanan Ruvanveliseya... Botanik Bahçesi, Yala National Park ve Kaplumbağa Yumurtlama Alanı da ülkenin turistik yerleri arasında sıralanıyor. Ayrıca Sri Lanka'nın ünlü filleriyle fil safari yapmadan dönmeyin.
Doğası ve tarihiyle büyüleyici bir ada olan Sri Lanka'nın plajları da muhteşem. Ülkenin en ünlü plajları arasında, Bentota, Galle, Arugambay, Unawatuna, Kalutara, Matara ve Negambo geliyor. Alışveriş yapmak isterseniz, öncelikle şeytan maskelerinden alabilirsiniz. Barefoot ve Paradise Road tam bir alışveriş cenneti. Batik fabrikaları ile ünlü olan Sri Lanka'da Mahawewa bölgesi de alışveriş için ideal bir yer. Sri Lanka'da oymacılık, süs eşyaları ve el sanatları meşhur, dolayısıyla daha çok bu tür hediyelik eşyaları tercih edebilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.