Avrupalıların Adritatik'teki Gözdesi Budva

Avrupalı turistlerin uzun süredir yaz aylarındaki en gözde tatil beldelerinden biri olan Montenegro’nun Budva şehri, artık Türklerin de gözdesi oldu. Budva, herkese hitap eden plajları kadar renkli gece hayatıyla da büyük ilgi görüyor.

Avrupalıların Adritatik'teki Gözdesi Budva

Şerif ERCAN

Avrupa'nın en genç ülkelerinden biri olan Adriyatik kıyısındaki Montenegro'nun en gözde şehri Budva. 2500 yıllık geçmişi ile Adriyatik'in en eski ve en renkli yerleşim yerlerinden birisi olan Budva, denizi, plajları, renkli gece hayatı ve iyi korunmuş mimarisiyle turistleri cezbediyor. Yaz aylarında Avrupalı turistlerin akın ettiği Budva, vize olmamasının da etkisiyle Türklerin de yurtdışındaki en gözde tatil beldelerinden biri oldu. Budva'nın merkezi, surlar içindeki tarihi şehrin olduğu yer. Zaten kent, bu tarihi şehrin etrafında büyümüş ve gelişmiş. Tarihi şehir, çok iyi korunmuş, o yüzden de çok etkileyici. Daracık sokaklar ve birkaç küçük meydandan oluşan tarihi şehirde bir kafe, bar, restoran ve mağaza bulunuyor. Şehrin sahil şeridinde, plajlar, restoranlar ve gece kulüpleri sıralanmış. O yüzden sahil şeridinde hayat neredeyse 24 saat kesintisiz devam ediyor. Buradaki onlarca plajın yanı sıra şehre yakın mesafelerde başka plajlar da bulunuyor. Bu plajların bazıları sessiz ve huzurlu güneşlenmek isteyenleri, bazıları da eğlence arayanları ağırlıyor. İçlerinde dünya starlarının konser vermeye geldiği plajlar bile var. Şehir merkezinde çok lüks restoran ve gece kulüpleri de bulunuyor. Bu mekanlar da Budva'ya tatile gelen Avrupalı jetset'i ve zengin Rus turistleri ağırlıyor. Budva aynı zamanda, Montenegro'nun en ünlü ve en özel yeri olan Sveti Stefan Adası'nı da sınırı içinde barındırıyor. Budva'dan araçla sadece 15 dakikalık mesafede bulunan Sveti Stefan (St. Stephen) birçok dünya starının tatil için tercih ettiği bir yer. Budva'yı Türk turistler kadar Türk yatırımcılar da çoktan keşfetmiş durumda. Örneğin Merit Grubu'nun Budva'da üç casinosu'nu bulunuyor. Yurtdışında, tarihi bir şehirde, denizin ve eğlencenin keyfini çıkarmak isterseniz, yaklaşık 1.5 saatlik uçuşla ulaşabileceğiniz ve vize gerektirmeyen Budva şehrini planlarınız arasına almanızı tavsiye ederim.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.