Avrupa'da adı sanatla anılan bir şehir Viyana

Klasik müzik, mimari ve sanata düşkünseniz, ayrıca eğlenmeyi seviyor ve tatlılarla da barışıksanız mutlaka Viyana’ya gitmelisiniz. Avusturya’nın başkenti olan bu tarihi şehir, onlarca müze, tiyatro ve konser salonuyla sizi bekliyor.

Avrupa'da adı sanatla anılan bir şehir Viyana

Şeref ERCAN

Tuna'nın bir kolu olan Wien Irmağı'nın kıyısında yer alan Viyana, Avrupa'da adı sanatla anılan şehirlerin başında geliyor. 18. yüzyılda mimari bakımdan gösterdiği gelişme sonucu 19. yüzyılda Avrupa'nın en önemli düşünce ve sanat merkezlerinden biri haline geldi. Mozart, Beethoven, Schubert ve Strauss'a ev sahipliği yapan ve klasik müziğin anavatanı sayılan Viyana, kahveleri, pastaları ve şinitzeli ile lezzet tutkunlarına da hitap ediyor. Yıl boyu süren operalar, tiyatrolar ve konserlerin yanında son yıllarda gelişen gece hayatı ile adından söz ettiren şehirde, 50'nin üzerinde müze, 30 civarında tiyatro ve 10 konser salonu bulunuyor. Avusturya'nın başkenti ve en önemli şehri olan Viyana'yı iki farklı yolla keşfetmek mümkün. İlki, Viyana'nın içinde Ringstrasse turu... Ringstrasse, etrafı ağaçlarla kaplı oldukça geniş bir bulvar. Viyana'da mutlaka görülmesi gereken birçok önemli yer burada yer alıyor. Bunlar; Stadt Park, Opera Binası, Hofburg Sarayı, bütün büyük müzeler, Parlamento Binası ve heybetli Rathaus... Diğeri ise, Ringstrasse'nin çevresinde bir tur. Büyüleyici bir kilise olan Karlskirche, küçük sanat galerisi Secession, büyük ve Barok mimarisinde yapılmış Museumsquartier ve Belvedere Sarayı bu turla görebileceğiniz yerler. Diğer görülmesi gereken yerler ise; Anchor Saat Kulesi, Burgtheater (Ulusal Tiyatro), Danube Kulesi (Donauturm), Hofburg (Viyana'nın İmparatorluk Sarayı), Karlskirche, Ring Bulvarı, Schönbrunn Sarayı ve St. Stephen Katedrali... Viyana'da mutlaka yemeniz gereken iki şey; pasta ve şinitzel. Bol çikolata, acıbadem ve fındıkla dolu muhteşem bir kek olan 'Imperial Torte' ile 'Apfelstrudel'in yanına sert bir kahve çok yakışıyor. Viyana'nın gece hayatı da çok renkli ve eğlenceli. Şehirde çok sayıda eğlence mekanı var ve geç saatlere kadar eğlence tutkunlarını ağırlıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.