Avrupa jet-set'inin gözde tatil adası Mayorka

Harika iklimi, müthiş doğası, ince kumlu plajları ve tarihi yapılarıyla İspanya’nın en güzel adalarından biri olan Mayorka, dünya jet-set’inin villalarına ve yatlarına da ev sahipliği yapıyor.

Avrupa jet-set'inin gözde tatil adası Mayorka

Şerif ERCAN

Kuzey Avrupa jet sosyetesinin, özellikle Almanların yaz tatili adreslerinin başında Mayorka geliyor. İspanya'nın bir adası olan Mayorka, dünya jet-set'inin villalarının yanı sıra İspanya Kralı'nın yazlık sarayına da ev sahipliği yapıyor. Kartacalılardan Romalılara, Araplardan Akdeniz korsanlarına kadar tüm medeniyetlerin izlerini taşıyan ada tarihi dokusu kadar güzel iklimi, doğası ve beyaz ince kumlu plajlarıyla da adından söz ettiriyor. Deniz-kum-güneş tatili deyince Avrupalıların ilk aklına gelen yerlerden olan adada 80 civarında plaj bulunuyor. Adanın merkezi olan Palma şehri, tarihi ve heybetli binaları, dar ve temiz caddeleri ve limanı ile çok etkileyici. Palma'da, dükkanlar, restoranlar, kafe ve barların bulunduğu ana cadde Passeig d'es Born'u, İspanya Kralı'nın sarayı Palau D'Almundaia'yı ve sebze ve balık pazarı Mercat Olivar'ı mutlaka görmelisiniz.

Mayorka'nın bir diğer özelliği ise jet-sosyetenin gözde yeri olması. Aralarında Michael Douglas, Boris Becker, Claudia Schiffer'in da olduğu pek çok ünlü ismin Palma'nın güney batısındaki Paguera civarında ve iç bölgelerdeki hafif tepelik tarımsal arazilerin bulunduğu yerlerde villaları var. Jet-set'in ve dünyaca ünlü yıldızların adaya olan ilgisi burada villa fiyatlarında kendini yeterince hissettiriyor. En ucuz villa 1 milyon Euro'dan başlıyor ve 30 milyon Euro'ya kadar çıkıyor.

Mayorka, aynı zamanda yat turizmin de merkezlerinden biri durumunda. Adada irili ufaklı onlarca yat limanını bulunuyor ve yat limanları tam bir sosyalleşme alanı haline gelmiş. En lüks restoran, bar ve kulüpler yat limanlarında yer alıyor.

Artık kitle turizmi yerine çevreyi, doğayı koruyan kaliteli turizmi geliştirmeyi hedefleyen Mayorka'da çiftlik turizmine, golf ve trekking turizmine de yatırım yapılıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.