Doğal güzellikler içinde modern şehirler Avustralya

Dünyanın tek kıta ülkesi olan Avustralya, doğal güzellikleri, plajları, modern şehirleri, Aborjinleri ve çok renkli kültürü ile tatil için en iyi destinasyonlardan biri. Bu büyük ülke, Türkiye’ye çok uzak olsa da gitmeye değer...

Doğal güzellikler içinde modern şehirler Avustralya

Şerif ERCAN

Türkiye'ye göre 'dünyanın bir ucu' olsa da Avustralya, birçok açıdan görülmesi gereken bir ülke. Dünyanın tek kıta ülkesi olan Avustralya, doğal güzellikleri, plajları, modern şehirleri ve yerli halkı Aborjinler ile turistlere unutulmaz bir tatil vadediyor. Ülkede o kadar çok görülecek yer var ki, saymakla bitmez ama ben size bir 'görmeden dönmeyin' listesi hazırladım. Bu listenin başında Sidney geliyor. Tarihte İngilizlerin, suçluları getirdiği bir sömürge yeri olan Sidney, günümüzde dünyaca ünlü bir kültür ve sanat merkezi. Sidney'de, şehrin simgesi olan Sidney Opera Binası'nı görmemek olmaz. Dünyanın en göz alıcı yapılarından birisi olan binayı, her yıl yaklaşık 4.5 milyon kişi ziyaret ediyor. Sidney Harbour Köprüsü de Sidney'in karakterini oluşturan ikonlaşmış yapıları arasında yer alıyor. The Rocks ile Sidney'in kuzeyini birleştiren köprü, şehrin en iyi manzarasının izleneceği yer olarak ilgi çekiyor. The Rocks bölgesi, Sidney'in ilk yerleşimi olması nedeniyle tarihi ve kültürel önem taşıyor. 1788 yılında kurulan ilk beyaz yerleşim alanı olan The Rocks kendine özgün bir kimliğe sahip. Melbourne de ülkenin önemli şehirlerinden biri. Victoria eyaletinin başkenti olan şehir, ülkenin ikinci en kalabalık şehri. Avustralya müzeler ve sanat galerileri açısından zengin bir ülke. Sadece Sidney'de 34'ten fazla müze ve sanat galerisi bulunuyor. Mutlaka ilginizi çekecek bir müze ve sanat galerisi bulacağınızdan eminim. Ülkenin birçok doğal güzelliği de bulunuyor. Bunların başında Hillier Gölü geliyor. Batı Avustralya'da bulunan Hillier Gölü, pembe rengiyle büyük ilgi görüyor. Sidney'in batısındaki Blue Mountains ise, mistik ve vahşi dokusu ile Avustralya'nın en büyük kanyonu. Ülkede birçok hayvanı bir arada görebileceğiniz çok büyük bir de hayvanat bahçesi var. Taronga Hayvanat Bahçesi'nde 2 bin 200'den fazla hayvan bulunuyor. Avustralya, doğal güzelliklerinin yanı sıra çok kültürlü etnik yapısıyla da ilgi çekiyor. Kıtanın ilk yerli halkı Aborjinler ilginç kültürleriyle yaşamaya devam ediyor.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.