Akdeniz kıyısında etkileyici bir şehir Valencıa

Sonbaharda Avrupa seyahati düşünüyorsanız, size Akdeniz kıyısındaki İspanyol şehri Valencia’yı önerebilirim. Tarihi, kültürü ve mimarisi ile etkileyici bir şehir olan Valencia’da sonbaharda deniz keyfi bile yapabilirsiniz.

Akdeniz kıyısında etkileyici bir şehir Valencıa

Şerif ERCAN

Akdeniz kıyısında yer alan ve İspanya'nın üçüncü büyük şehri olan Valencia, Valencia Özerk Bölgesi'nin de başkenti. Romalılar tarafından kurulan şehir, Berberiler, Endülüs Arapları ve Aragonların hakimiyetinde kalmış. 1800'lü yılların sonuna doğru özerklik kazanan şehir, zenginleşerek ve gelişerek İspanya'nın hem kültürel hem de ekonomik açıdan en önemli şehirlerinden biri olmuş. Valencia'da gezilecek ve görülecek çok yer var. Şehrin en önemli meydanı olan Plaça de l'Ajuntament, bunların başında geliyor. Belediye binası, klasik filmlerin gösterildiği La Filmoteca ve pek çok barın ve restoranın olduğu meydandan sonra Plaça de la Reina ve Plaça de la Verge meydanlarını da mutlaka görmelisiniz. Valencia Hükümeti'nin bulunduğu yer olan Palacio de la Generalitat da görülecek yerler listesinde yer alıyor. Bu yapı; Rönesans dönemi stili ve altın süslemeli tavanlara sahip. 14. yüzyılda yapılan El Micalet adlı çan kulesi de şehrin simgelerinden. La Lonja; Gotik tarzıyla inşa edilen, sarmal kolonlarıyla dikkat çeken görkemli bir bina. 14. yüzyılda inşa edilen ve bugün denizcilik müzesi olarak hizmet veren Torres de Serranos adlı bina da özellikle görkemli kuleleri çok etkileyici... Şehirde, Instituto Valenciano de Arte Moderno, Museo de Bellas Artes, Museo Nacional de Ceramica, Museo de la Catedral adlı müzelerin de ilginizi çekeceğine inanıyorum. Valencia dünyaca ünlü modern bir binaya da ev sahipliği yapıyor. Şehrin eski ve tarihi yapısı içinde karşınıza çıkacak olan 'Ciudad de las Artes y las Ciencias' (Bilim ve Sanat Şehri) gerçekten çok etkileyici bir mimariye sahip. Valencia doğumlu İspanyol mimar Santiago Calatrava ve Felix Candela tarafından tasarlanan modern mimarlık şaheseri kompleks, 5 ana binadan oluşuyor. Bunlar; tiyatro, dans ve opera salonu Palacio de las Artes Reina Sofia, 900 metrekarelik ekrana sahip sinema salonu L'Hemisferic, dinozorlar, uzay bilimi, botanik gibi farklı konularda eğlenceli bilgiler sunan Prince Felibe Science Museum ve Avrupa'nın en büyük akvaryumu olan L'Oceanografic... Şehirde gezdiniz tozdunuz ve biraz serinlemek mi istediniz, o zaman şehir merkezindeki plajlar sizi bekliyor. Güzel bir kumsala sahip olan plajlarda keyifli saatler geçirebilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.