Sürprizlerle yeni sezonu açtı

Hisarönü Körfezi’ndeki Martı Marina içinde konumlanan Port Frankie, ‘kısık ateş - yavaş yaşam’ felsefesi ile keyifli ve lezzetli bir yaz sezonunu geride bırakırken, Frankie İstanbul özel sürprizleri ile sonbaharı Nişantaşı’nda karşılıyor...

Sürprizlerle yeni sezonu açtı

Sinan Özedincik

2012'den bugüne kadar 'iyi yemek ve iyi müzik' mottosu ile yoluna devam eden, yeme- içme ve eğlence hayatına yenilikler katan Frankie İstanbul, yepyeni bir sezon için heyecanını en üst seviyede tutuyor. Lezzetli mutfağı ile yaz boyunca adından söz ettiren Frankie, başta Akdeniz ve Ege bölgeleri olmak üzere coğrafi işaretli yerel ürünler ile harmanlanan 'Çağdaş İstanbul Mutfağı'nın sevilen tatlarını, Executive Şef Melih Demirel'in yorumu ile İstanbul'a taşıyor. Frankie İstanbul'un yoğun ilgi gören mönüsünde; ilik suyuna Malkara mercimek çorba, portakal ve vanilya ile dinlendirildikten sonra serin servis edilen fırınlanmış pancar salatası, palamut ile hazırlanan ve tekmili fava ile buluşan ev yapımı füme lakerda, uykuluk çıtırları ile zenginleşen özel Giresun Karakaya kuzu pirzola, lor dondurması ile hazırlanan Frankie'nin baklavası, dikkat çeken lezzetlerden sadece birkaçı... Frankie İstanbul, yemek mönüsü ile olduğu kadar lezzetli kokteylleri ile de fark yaratıyor. Mekan, kendi botaniğinde yetiştirdiği mevsim meyveleri ve artizan tonikler ile yarattığı sezon kokteylleri ile de iddialı... Bodrum mandalinası ile hazırlanan ev yapımı 'Satsuma Ten Tonik', yaz döneminde tedarik edilip dinlendirilerek hazırlanan ev yapımı vişne likörü ve sencha çayı ile hazırlanan kokteyller özellikle tadılmalı. Şehrin panoramik manzarasına ev sahipliği yapan Teras Lounge'da, akşamüstü hareketlenmeye başlayan Türkiye'nin ilk cin barı Ten Gin Bar ile arklı bir deneyim yaşatan Frankie İstanbul, DJ Ari Kürkyapıcı'nın renkli müziği ile de dopdolu program sunuyor. Pazartesiden perşembeye her akşam yemekten sonra başlayan çağdaş ve hareketli caz ritimleri, tozlanmış plaklardan çıkarılan, unutulmaya yüz tutmuş nostaljik Türkçe şarkılarla keyiflenen Frankie İstanbul'un sahnesi çok sayıda sevilen sanatçının canlı performansına ev sahipliği yapıyor. Hafta sonu ise ilerleyen saatlerde müzikle birlikte ritmini de yükselten ve oldukça eğlenceli bir kulübe dönüşen mekan, misafirlerine keyifli bir ortam sunuyor. Ümit Sayın'dan Metin Arolat'a, Güvenç Dağüstün ve Burçin Büke ikilisinden, Ada Sanlıman ve Murat Çekem'e kadar pek çok isim lezzet keyifleri ile başlayan Frankie deneyimini ilerleyen saatlerde müzik keyfine dönüştürüyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.