Noel zamanı bir başka güzel Viyana

Noel için süslenip aydınlatılan ve rengarenk pazarlar kurulan Viyana turistleri ağırlamaya başladı. Avrupa’daki en ünlü Noel pazarlarına ev sahipliği yapan Viyana’da birçok konser de gerçekleşiyor

Noel zamanı bir başka güzel Viyana

Şerif Ercan

Avrupa şehirlerinde Noel pazarları kurulmaya başladı. Noel pazarı deyince ilk akla gelen şehirlerden biri ise; Avusturya'nın başkenti Viyana. Viyana'da kasım ayının sonuna doğru kurulan Noel pazarları için dünyanın dört bir yanından yüzbinlerce turist Viyana'ya akın ediyor. Viyana'daki en büyük Noel pazarı ise Christkindlmarkt. Tarihi belediye binası olan Rathausplatz'ın önünde açılan Christkindlmarkt, çeşit çeşit stantları ve ışıl ışıl süslemesiyle büyük ilgi görüyor. Viyana'da Christkindlmarkt'ın yanı sıra Noel köyleri de görülmeye değer. Maria Theresien-Platz, Belvedere Sarayı'nın önü veya Viyana Üniversitesi kampüsünde kurulan Noel köyleri de ziyaretçilerin akınına uğruyor. Schönbrunn Sarayı'nın önündeki kültür ve Noel pazarları ile Karlskirche'nin önündeki Art Advent de Noel pazarı coşkusunun yaşandığı en ünlü yerler. Viyana'nın Noel pazarlarında rengarenk özel tasarım mumlardan, Noel ağacı süslerine, el sanatları ve oyuncaklara kadar birçok hediyelik ve dekoratif şey bulmak mümkün.

Pazarlarda aynı zamanda baharatlı çay, sıcak çikolata, sıcak şarap ve Punsch gibi içeceklerin yanı sıra doyurucu yemekler ve tatlı ikramlar da Noel öncesi ruhunu yaşatmaya çalışıyor. MuseumsQuartier yani MQ'da kış zamanı (www.mqw.at), özel olarak tasarlanmış kış ortamı, sanatsal ışık enstalasyonları ve çok daha fazlası ile diğerlerinden oldukça farklı türden bir Noel öncesi deneyimini garanti ediyor. Viyana'da ayrıca aralık ayı boyunca, dünyanın her yerinden gelerek gospel, folk, Advent ve Noel şarkıları icra eden korolar, Uluslararası Advent Singing kapsamında Rathaus'da Advent hafta sonlarına özel, Noel öncesi müzikal şölenler sunuyor. Örneğin Christmas in Vienna 21 Aralık'ta Viyana Konser Salonu'nda opera yıldızları ve en sevilen yılbaşı şarkıları ile bir gala konseri düzenleyecek. Ayrıca Freyung ve Schönbrunn Sarayı gibi birçok Noel pazarında koro ve üflemeli çalgılardan oluşan topluluklar Noel müzikleri yapacak.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.