Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

Galvin Ristorante, People, Hazine ve Grey gibi İstanbul’un en popüler mekanlarının yaratıcısı olan Jüpiter Group’un en yeni markası ‘Ralph’s’ Vadi İstanbul’da açıldı. Şık bir dekorasyona sahip olan mekan, lezzetli mönüsüyle büyük ilgi görüyor.

Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Lezzetin ve şıklığın yeni adresi
Yeme-içme sektörünün öncülerinden Jüpiter Group son yatırımını, İstanbul'un yeni yaşam merkezlerinden Vadi İstanbul'a yaptı. Yarattığı her markayla büyük beğeni toplayan ve her zevke hitap edecek özel mekanlar tasarlayan Jüpiter Group, 'Ralph's' ile bu iddiasını bir kez daha gösterdi.

Jüpiter Group'un tüm mekanlarında büyük bir titizlikle hazırlanan dekoratif şıklık yine görenleri kendine hayran bırakıyor. Londra sokaklarının mahalle ruhunu İstanbul'a taşıyan, aydınlatma detaylarıyla yaratılan sofistike bir ortamda sunduğu lezzetli mönüsüyle kaliteli bir ambiyansta misafirlerini ağırlayan Ralph's, tüm bu şıklığın yanında bir o kadar da konforlu saatler geçirmelerini sağlıyor.

Bugüne kadar açtığı her mekanın ruhuna uygun, yepyeni mönüler hazırlayan Jüpiter Group, Ralph's'te hem yeni lezzetler hem de bugüne kadar edindiği tecrübe ve misafir beğenilerini göz önünde bulundurarak en sevilen lezzetlerinden oluşan bir mönü sunuyor. Misafirlerini karar vermekte zorlayan bir zenginlik ve lezzet şöleni sunan Ralph's mönüsünde baharatlı dana kaburga, karidesli kabak mücver, kuşkonmaz ve trüflü linguini, dana bacon burger mekanın favorileri lezzetlerinden birkaçı...

Kaliteli ve konforlu ortamı, iddialı mutfağının yanı sıra zengin bir şarap ve koktely mönüsü de sunan Ralph's, iş çıkışlarında yorgunluk atmak veya arkadaş buluşmalarında keyifli anlar geçirmek için ideal bir seçenek oluşturuyor. Sabah kahvaltısıyla güne başlayan ve günün her saatine uygun lezzetler sunan Ralph's'te hayat gece 03.00'e kadar hız kesmeden devam ediyor. Hafta sonları 23.00'ten sonra başlayan DJ performanslar ile bambaşka bir havaya bürünen Ralph's'in kısa sürede müdavimi olacaksınız. Jüpiter Group misafirlerinin yakından bildiği lezzet, konfor ve şıklık bileşiminin en yeni adresi olan Ralph's ile hayata kısa bir mola verme fırsatını kaçırmayın.

Bebek'in yenisi
Bebek'te kapılarını açan Celery, sıcak ambiyansında yepyeni deneyimler sunuyor. Celery, gastronomi dünyasının yeni nesil parlayan isimlerinden Executive Chef Arda Önay ve Chef de Cuisine Merve Çolak'ın önderliğinde hazırlanan mönüsüyle ilgi çekiyor. Başta İtalya olmak üzere dünya mutfağının en leziz yemekleri Celery mönüsünde özgün yorumlara ve dokunuşlara kavuşarak, benzersiz tat armonileri yaşatıyor. Mönü her damak tadına hitap eden Entrees'lerle başlıyor; çorba, salata, makarna, risotto, ana yemek ve tatlı seçenekleriyle devam ediyor. Söz konusu İtalyan mutfağı olunca akla ilk gelenlerden Burrata, siyah kabak ve kabak çekirdeği yağıyla tatlandırılarak, beyaz fasulye humusu yatağında kavuştuğu Burrata Al Verde yorumuyla heyecan uyandırıyor. Sous-vide tekniğinde özenle pişirilen ahtapot, avokado püresi ve siyah pirinç salatasından oluşan Octopus & Avocado Harmony mutfaktaki uzmanlığı vurguluyor.


Hamsi günleri başladı
Günün her saatinde birbirinden farklı konseptler ile misafirlerini, ağırlayan Maslak'ın gözde mekanı Zaxi Restoran, 'hamsi günleri' ile öğle yemeklerinin tercih edilen adresi olmaya hazırlanıyor. Canlı ARP dinletisi eşliğinde açık büfe kahvaltının keyfini çıkarabildiğiniz Zaxi Restoran, öğle saatlerinde 'business Lunch' mönüleri ile maslak bölgesinde çalışan insanları cezbediyor. Sunduğu lezzetli yemekler ve baş aşçı Arif Kemal Doğan'ın tarifleriyle adından söz ettiren Zaxi Restoran, kendi yorumuyla hazırladığı mısır ununda kızarmış hamsi tava, sebzeli hamsi buğulama, tereyağında kızarmış hamsi kuşu ve hamsi böreği lezzetlerini, mönü konseptiyle misafirlerinin beğenisine sunuyor.

Kadıköy Çarşı'da bir Grek mutfağı
2005 yılında birçok mekanda birlikte çalışan, altı arkadaş Beyoğlu'nda ve devamında da Kadıköy Çarşı'da 'Lipsos' adlı balık restoranını açtı. Hayli iddialı başladılar ve başarıyla yollarına devam ediyorlar. 13 yıldır Kadıköy Çarşı'da Kadıköylülere hizmet veren Lipsos'da birçok mekanda bulamayacağınız Lipsos'a özel mezeler yer alıyor. Lor peynirli ot köftesi, Girit böreği, balık pastırması, patlıcan yatağında baby ahtapot, sıcak ot, Lipsos'a özel istavrit kuşu bunlardan sadece birkaçı. Eski Rum meyhanesi mezeleri tarama, çiroz, lakerda, topik ve beyin de Lipsos'un kendine has yorumuyla servis ediliyor. Yunan sarması ve balık köftesi de Lipsos'un iddialı yemeklerinden...

OCAK AYI LEZZETi
Kahve Dünyası, her ay farklı bir lezzette ürettiği dondurmalarıyla misafirlerine lezzet şöleni yaşatmaya devam ediyor. Kahve Dünyası'nda ocak ayının sürpriz tadı ise Kestaneli Dondurma oluyor. Lezzetini tam yağlı Jersey inek sütü, özel kıvamlı süt kreması ve Türkiye'nin en iyi kestaneleriyle hazırlanan kestane şekerinden alan Kestaneli Dondurma, ocak ayı boyunca tüm Kahve Dünyası mağazalarında... Kahve Dünyası'nın tüm dondurmalarında olduğu gibi Kestaneli Dondurma da hiçbir yapay katkı maddesi içermiyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.