Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

Scarlet Etiler, nezih şehir kulübü kalitesini ve ambiyansını, lezzetli steakhouse mönüsüyle buluşturarak misafirlerini ağırlıyor. Mekan, zengin et çeşitlerinin yanı sıra; sucuk, köfte, sosis ve burgerleriyle de çok iddialı...

Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Lezzetli etlerin Etiler'deki şık ve konforlu adresi

Scarlet Etiler, nezih şehir kulübü kalitesini ve ambiyansını, lezzetli steakhouse mönüsüyle buluşturarak misafirlerini ağırlıyor. Mekan, zengin et çeşitlerinin yanı sıra; sucuk, köfte, sosis ve burgerleriyle de çok iddialı...

Eksiksiz bir şehir kulübü olmayı misyon edinerek sunduğu lezzetli mönüsü ve çarpıcı ambiyansıyla her zaman misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan Scarlet Etiler, açıldığı ilk günden beri steakhouse ve burger denince ilk akla gelen adreslerden biri.

Steakhouse kültürünü Türkiye'de yaygınlaştıran ünlü şeflerden Süleyman Dilek yönetimindeki mutfak ve markanın çözüm ortağı çiftliklerden tedarik edilen özel üretim etlerle oluşturulan Scarlet Etiler mönüsü her seçenekte birbirinden güzel tatlar sunuyor. Başlangıç mönüsünde yer alan Scarlet Carpaccio, Scarlet Steak Sushi, Brezilya Döneri Churrascaria ve Dana Havyar, mönünün geri kalanında karşılaşacağınız tatların habercisi. Karar vermekte zorlanacağınız, birbirinden özel lezzetleri bulabileceğiniz Scarlet mönüsünde dinlendirilmiş et çeşitleri, dana bonfilenin farklı yorumları ve kuzu etinden hazırlanan spesiyallerin farkını daha ilk anda anlayacaksınız. Zengin et çeşitlerinin yanı sıra Scarlet şefleri tarafından hazırlanan özel sucuk ve köfte çeşitleri, sosis ve burgerler de alternatif lezzetler arasında bulabileceğiniz seçeneklerden birkaçı. Farklı soslarla deneyebileceğiniz salata çeşitlerini de tek başına ya da etin yanında tercih edebilirsiniz. Yerli ve yabancı şaraplardan oluşan zengin kavı, kendine özel kokteyl çeşitleri ile lezzetli bir yemeğe eşlik edecek her ayrıntının düşünüldüğü Scarlet Etiler'de vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Şık dekorasyonu ve yarattığı farklı ambiyansıyla size bir o kadar da konforlu bir ortam sunan Scarlet, sevdiklerinizle keyifli anlar geçirebileceğiniz, özel görüşmeleriniz ve toplantılarınız için çok ideal bir adres.
Scarlet Etiler, lezzetli yiyecekler ve özel bir ambiyans arayanlar içinse VIP odalarıyla hizmet veriyor. Farklı büyüklüklerde, kaliteli ve şık dekorasyonlarıyla misafirlerini ağırlayan VIP odaları, özel kutlamalarınız, toplantılarınız veya müzikli eğlenceleriniz için tercih edebilirsiniz.

Tarihi handa yeni mekan
İsmini 1845'te yaşanan büyük kıtlık sırasında İskoçya'nın Glasgow şehrine işçi olarak sürgüne gönderilen İrlandalıların kurduğu ve spor tarihine adını altın harflerle yazdıran ve büyük kitlelere önderlik eden aynı adlı kulüpten ilham alan Celtic Irish Sports Club, Beyoğlu'ndaki Narmanlı Han'da hizmete girdi. Yaşamını Türkiye'de sürdüren yabancıların da uğrak noktası olması planlanan Celtic Irish Sports Club'da blues, rock ve jazz türünde müzikler çalınıyor. Ayrıca misafirlerine lezzetli mönüsü, keyifli müsabakaları ve open stage performanslar ile farklı bir eğlence deneyimi sunmayı hedefliyor. Kurucusu; Tahir Bulca aynı zamanda, 25 yıldır Beyoğlu'nda Eskici Bar Grubu, By Eskici Bodrum, Books And Coffee, Alman Kitap Evi, Beyoğlu Şaraphanesi, Latife Cafe'ler, Ritim Bar'lar, Tower Pub, Old Sailor Bar, Pi Tünel gibi 20'den fazla bar, hostel, kafe ve restoranda hizmet veriyor.



Dört gün canlı müzik
Frankie, yeni sezonda kaliteli müzik ve yemeğin güvenilir adresi olmayı sürdürüyor. Frankie misafirlerini, çarşambadan cumartesiye kadar, haftanın dört gününde, farklı sanatçıların zengin müzik repertuarları ile buluşturuyor. Ocak ayı itibari ile Güvenç Dağüstün'ün güçlü yorumu ve Burçin Büke'nin piyanosu eşliğinde, 'Siyah-Beyaz Şarkılar', çarşamba akşamları olacak. Repertuarında klasikleşmiş şarkılar, Türk sanat müziği eserleri ve anonim türküler ile Frankie'de neşeli bir akşam sizi bekliyor. Besteci ve sanatçı Ümit Sayın, perşembe günleri 'Her Şey Türkçe' sahnesi ile Frankie'nin müzik ziyafetini sürdürüyor. Cuma geceleri ise Alya, 90'ların en çok dinlenen şarkılarıyla nostaljik bir gece yaşatıyor.


2020'ye iddialı girdi
'İyi yemek ve iyı müzik' sloganıyla Nişantaşı'ndaki Maçka Residance'da hizmet veren Alancha, 2020'ye iddialı girdi. Şef Kemal Can Yurttaş ve ekibinin hazırladığı gastronomi mutfağından lezzetler ile damak ve göz zevkine hitap eden Q Alancha, yeni yılda eğlencesiyle de adından söz ettiriyor. İki haftada bir cuma günleri Defne Samyeli ve her cumartesı İskender Paydaş'ın performans sergilediği Alancha, İstanbul gecelerinin en popüler isimlerini de sahnesinde ağırlıyor. Lezzetli yemeklere haftanın üç günü sahnelerin ünlü isimlerinin eşlik ettiği Alancha'da, eğlence 10 ocak Samyeli ile başladı; sonraki haftalarda İskender Paydaş orkestrası ile devam edecek.



Meyhane Kültürünü yaşatıyor
Kültürün, sanatın, iyi müziğin, iyi mekanın ve kalitenin yanı sıra kalıcı izler bırakan her detayın bir arada olduğu, yeşilin henüz tamamen yok olmadığı, sokaklarında eskici dükkanlarıyla insana huzur veren semtlerden Moda'nın en moda meyhanesi 'Popmod Eski Nesil Meyhane', meyhane kültürünü tam da özlediğimiz şekilde yaşatıyor. Modalıların müdavimi olduğu, meyhane kültürünü sunduğu eşsiz lezzetleri ile tamamlayan ve sıcacık atmosferi ile harmanlayan mekan, keyifli anlar sunuyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.