Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

Geçen yıl Ulus’ta açılan Chin Chin, kısa sürede şehrin gözde mekanları arasında girdi. Lezzetli yemekleri kadar eğlencesiyle de iddialı olan mekanda, haftanın dört günü, sevilen sanatçılar sahneye çıkıyor.

Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Lezzet, müzik ve eğlencenin buluştuğu mekan

İstanbul Ulus'un yemek ve eğlencede gözde mekanlarından Chin Chin, dünya mutfağından seçkin lezzetleri kendine özgü şekilde yorumlayarak misafirlerine sunuyor. Chin Chin'de, ayrıca salı, çarşamba, cuma ve cumartesi akşamları haftanın 4 günü sevilen sanatçıların canlı performansları eşliğinde yemek ve müzik ziyafeti sunuyor.

Ali Sayar'ın işletmeciliğini yaptığı, aynı zamanda salı akşamları DJ performası da sergilediği Chin Chin, bir yıl gibi bir sürede kendini kanıtladı. Şıklığı, konforu, dünya mutfağından lezzetlerin sunulduğu iddialı mönüsü, barı, DJ performansı ve sevilen sanatçıların canlı performanslarıyla kısa sürede ses getiren Chin Chin, özel günlerin de vazgeçilmez adresi haline geldi.

Mekan, bu sezon yenilenip gelenekselle moderni bütünleştiren ve tüm detayların düşünülerek hazırlandığı dekorasyonuyla misafirlerine rahat hissettiren ortamının yanı sıra Şef Sercan Pehlivan imzalı mönüsüyle de damaklarda unutulmaz izler bırakan lezzetleri sunuyor. Ulus'ta, Ahmet Adnan Saygun Caddesi üzerinde bulunan Chin Chin'i mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

Mutfak atölyeleri başlıyor
Conrad İstanbul Bosphorus'un gözde mekanları, her ay birbirinden lezzetli ve keyifli mutfak atölyelerini meraklılarıyla buluşturmaya hazırlanıyor. Conrad'ın usta şeflerinin eşliğinde gerçekleşecek lezzet serilerinde, Tarihi Yarımada ve Boğaz manzarasına sahip Manzara Restoran ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte katılabileceği eğlenceli 'Küçük Şefler' atölyesine; Summit Bar & Terrace ise her ay başka bir lezzet sırrının paylaşılacağı mutfak atölyelerine ev sahipliği yapacak. Conrad İstanbul Bosphorus, enfes Boğaz manzaralı mekanı Summit Bar&Terrace'ta, yetişkin misafirlerine özel düzenlediği Mutfak Atölyeleri'nin ilkini, 23 Ocak Perşembe günü gerçekleştirecek. Maksimum 10 kişilik katılımcıyı ağırlayacak atölyede, misafirler bir yandan Conrad'ın deneyimli suşi şefiyle kendi suşilerini hazırlama imkanı bulacaklar. Ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte hem eğlenip hem de lezzetli yemekler hazırlayabilecekleri 'Küçük Şefler' atölyesi, 25 Ocak Cumartesi günü gerçekleşecek.

Bir Klasik
Sardunya Karaköy Restaurant, bir klasik haline gelen, İstanbul'un en güzel noktasında pazar kahvaltısı için sizleri bekliyor. Şef Çiğdem Alagök'ün kış mönüsü için özel olarak hazırladığı cevizli nar ekşili acuka eşliğinde ızgara afyon sucuğu, fırında peynirli maydanozlu ekmek, karanfilli ayva reçeli ve aromatık kış çayları yer alıyor. Günün her saatinde bir başka güzel olan Sardunya Karaköy'de İstanbul Boğazı manzarasında kahvaltı keyfi yapmak isterseniz rezervasyon yaptırmanızı öneririm.




Sosyalleşmenin yeni adresi
Bomonti'nin yeni gözdesi Kozmonot Bomonti, sosyalleşmeyi hedefe alarak farklı konu ve başlıklarda düzenlediği etkinliklerine yenilerini ekliyor. Herkesin, yan yana dizilen masalarıyla sosyalleşmeyi ve eğlenceyi tetikleyen Kozmonot Bomonti, keyifli performansların sergilendiği pazar kahvaltılarına caz müziğin en güçlü temsilcileriyle devam ediyor. 12.00 - 14.00 saatleri arasında ağırladığı değişen caz gruplarıyla bölgede en keyifli kahvaltı adresi olan Kozmonot Bomonti, 26 Ocak Pazar ise ocak ayının son konuğı olarak Ece Şermet'i ağırlayacak. 30 imzalı kokteyl seçeneğiyle kokteyl severlere benzersiz deneyimler yaşatan mekan, Kokteyl Atölyeleri'ni yeni yılda düzenli hale getirerek her ay 2 atölye düzenliyor.


Üniversiteliye ücretsiz yemek
Geçtiğimiz günlerde genç bir üniversite öğrencisi ile ilgili yaşanan talihsiz olayın ardından Dorock XL öncülüğünde başlayan farkındalık projesine, Beşiktaş'ta yer alan Noa Burger de kayıtsız kalmadı. Üniversite öğrencilerine mutfağını haftanın her günü ücretsiz olarak açacağını ilan eden ve projeye destek olabilecek tüm mekanları farkındalığa davet eden Dorock XL'nin ardından ünlü isimlerin de uğrak mekanı haline gelen Noa Burger, haftanın her günü 5 öğrenciye mutfağını ücretsiz açacağını duyurdu.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.