Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

Geleneksel Türk eğlence kültürünü, yeni nesil eğlence anlayışıyla harmanlayan Ajda, Anadolu Yakası’nda açıldı. Koşuyolu’ndaki mekan, misafirlerine lezzetli yemekler eşliğinde eğlenceli saatler yaşatıyor.

Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Anadolu Yakası'nda eğlencenin yeni adresi
Yeni açılmasına rağmen yemeği ve eğlencesiyle Koşuyolu'nun en gözde mekanı haline gelen Ajda, misafirlerine keyifli akşamlar sunuyor. Çarşamba geceleri arabesk müzik konseptini 'Tıpa Tıp Bülent Ersoy Show'la süsleyen mekan, hafta sonunu doyasıya eğlenerek geçirmek isteyeler için, Okan Korkut'un geçmişten günümüze DJ performansının yanı sıra sürpriz oryantal ve darbuka şovlara ev sahipliği yapıyor. İşadamı Barkın Akan'ın sahibi olduğu işletmeciliğini ise Mühüp Yalçın ve Kenan Şahin'in üstlendiği Ajda, mezeleri başta olmak üzere Türk damak tadına hitap eden mönüsüyle de oldukça iddialı. Dokuz çeşit meze ile başlayan lezzet şölenini, otlu peynirli sigara böreği ve güveçte mantar ile süsleyen Ajda'nın deneyimli şefleri, mekana özgü tariflerle hazırlanan dana şaşlık, adana kebabı ve tavuk şişle kusursuz mönüyü tamamladılar.

Doğum günlerini Ajda'da kutlayarak bu özel günü ölümsüz kılan müşterilerine çok özel sürprizler hazırlayan mekan işletmecileri; "Zamanı başa sarmak imkansız ancak geçip giden bir yılı ve gelecek ola mutlu güzel günleri birlikte karşılamaktan büyük mutluluk duyarız" diyerek herkesi Ajda'nın neon ışıklarla bezenmiş benzersiz atmosferine davet ediyor.

Yeniköy'ün yenisi
Yeniköy'de kapılarını açan Fonduralı, şimdiden İstanbul'un lider balık restoranı olmaya aday. Mekan, kendine özgü dokusu, kaliteli hizmeti, rahatlığı ve birbirinden lezzetli mönüsüyle misafirlerini ağırlıyor. Mekanda haftanın belirli günleri canlı akustik müzik olurken, gizli sahnesinde çıkan sürpriz isimlerle sıcak bir ortam oluşuyor. Eski zamanda Sarıyerli anlamına gelen Fonduralı, misafirlerine deniz mahsulleri üzerine bir mönü sunuyor. Mekanın sahibi İlyas Güngör, Fonduralı'nın mutfağında mevsim balıkları ve alışılagelmiş lezzetleri, bilinen reçetelerin yanı sıra farklı yorumlamalar ile de sunulduğunu belirtiyor. Mevsimsel olarak değişen mönüde, Lüfer Carpacio, Kalamarlı Mücver, Balkabaklı Rokfor Soslu Mantı gibi yaratıcı tabaklar a la carte olduğu gibi, 11 aşamadan oluşan tadım mönüsü de alınabiliyor.


Şifa deposu Padişah çorbası
Enerjisini 25 yaşındaki genç ve başarılı mekan sahibi Rumeysa Vergili'den alan Etiler'de bulunan The Butcher's steakhouse, yeme-içme sektörüne yeni bir soluk getiriyor. Özel olarak oluşturulmuş mönüsünde Adapazarı'ndan özel üretim yapan çiftlikten gelen et çeşitleri kullanılıyor. Mönünün yıldızları ise şifa deposu etli kemik suyundan yapılan Padişah Çorbası, tereyağında dana spaghetti ve kavurmalı burger. Etli kemik suyundan yapılan bu özel çorba kolajen özelliği ile cilt yenilemekten hazımsızlığa kadar birçok fayda sağlıyor.


Akustik konserler başlıyor
Geçmişten geleceğe farklı dokulara sahip alanlarında sıra dışı deneyimler yaşatan özgün bir yaşam, sanat ve gastronomi merkezi olan Feriye, müzik, performans, yemek, yaşam ve sosyalleşme anlayışını yeniden tasarlıyor. Boğaz'ın huzur veren sesine eşlik edecek Feriye'de caz, her cuma ve cumartesi akşamı saat 22.00'da Lokanta Feriye'nin bar bölümünde gerçekleşecek. Kendi sesini oluşturmuş, genç ve başarılı kadın sanatçıların dinleyicilerle buluşacağı Akustik Konserler Serisi şubat ayında çarşamba akşamı saat 21.00'da Cam Salon'da gerçekleşecek. Cem Adrian ile birlikte seslendirdiği 'Sen Benim Şarkılarımsın' ile büyük beğeni toplayan Hande Mehan, Cam Salon konserlerinin ilk konuğu olacak.


Trabzon mutfağından lezzetler
Hilton İstanbul Bosphorus'un Anadolu'nun yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla 2018 yılında hayata geçirdiği 'Yerel Mutfak Global Lezzet' projesi, yeni yılın ilk lezzet durağında, sebze ve balık ağırlıklı sağlıklı bir mutfak kültürüne sahip olan Trabzon'u ağırlıyor. 30 0cak-1 Şubat tarihleri arasında Arsin Ligene Köyü Kadınları Dayanışma Derneği işbirliğiyle düzenlenecek olan geceler, Karadeniz'in çalışkan, becerikli ve üretici kadınlarının marifetli ellerinden çıkacak çok özel lezzetleri İstanbul'a taşıyacak.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.