Çeşme’nin yıldızı İstanbul’da da iddialı

Geçen yaz Türkiye’nin en iyi plajı seçilen Çeşme’deki ‘The Beach of Momo’nun yaratıcısı Burak Beşer, markanın tüm enerjisini ve lezzetini aralık ayında ‘Momo Bebeköy’ adıyla İstanbul’a taşıdı

Çeşme’nin yıldızı İstanbul’da da iddialı

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Bebeköy'de ormanlık arazi içinde, şahane Boğaz manzaralı, iki katlı tarihi bir binaya konuşlanan Momo Bebeköy, Ece Akbulut & Jülide Tuncel imzalı sıcak ve konforlu mimarisiyle günün ilk saatlerinden itibaren konuklarını ağırlıyor. İlk günden büyük ilgi gören kahvaltı, öğlen ve akşam mönüsü ünlü İtalyan şef Carlo Bernardini imzalı olan Momo Bebeköy, Pazartesi hariç haftanın altı günü açık. Özel kulüp havasındaki samimi ortamıyla, geç saatlere kadar süren eğlencesiyle de ön planda olan mekanın müzik direktörlüğünü ise Tankut Karakurt üstleniyor. Lüks bohem konseptiyle geçen yaza damgasını vuran ve 'Yılın Plajı' seçilen Çeşme'deki The Beach of Momo'nun yaratıcısı Burak Beşer'in İstanbul'a taşıdığı markanın yeni mekanı, harika bir konuma sahip. Bebeköy'de yeşillikler içinde Boğaz manzaralı tarihi bir binada hizmet veren Momo Bebeköy, ev sıcaklığını aratmayan bir dekorasyona sahip. Akdeniz mutfağından ilhamla hazırlanan ve büyü ilgi gören Momo Bebeköy'ün zengin mönüsü yine ünlü İtalyan şef Carlo Bernardini imzalı. Mönüde başlangıçlarda poşe tavuk çorbası, burrata, borani, çok sevilen sakız, ciğer, Momo mücver, tavuk salata ile gravlax salata gibi leziz tatlar var. Şefin özel reçeteleriyle burger, makarna ve ızgara çeşitleriyle zenginleştirilen menüde ana yemeklerde impossible burger, bao bao, Momo's classic spagetti, ribeye steak, kuzu kol, ördek but, kömür ateşinde deniz levreği ve karidesli linguini öne çıkıyor. Tatlılarda ise hafif acılı sıcak puding, fırınlanmış ayva tatlısı, isli Momo cheesecake, hurmalı sıcak turta ve tiramisu mutlaka denenmeli.



Plajda olduğu gibi Momo Bebeköy'de de müzik yine başrolde. Gerçek anlamda eğlencenin izini sürenlerin ve özel kulüp ortamındaki samimi eğlence müdavimlerinin yeni buluşma noktasında müzik gece 03.00'a kadar devam ediyor. Mekanın müzik direktörlüğünü ise ünlü DJ Tankut Karakurt üstleniyor.
Günün ilk saatlerinden itibaren hizmet vermeye başlayan Momo Bebeköy, konumu, yemeği, eğlencesi ve servisiyle büyük beğeni topluyor ve içeriği, sürpriz partileri, sanat ve tasarım projeleriyle İstanbul'da da oldukça iddialı...

Gazino 'Yeni' den doğuyor

İstanbul eglence hayatında özlenen gazino kültürünü yeniden yaşatmaya hazırlanan 'Yen' adı mekan, 'Gazino yeniden doguyor' mottosu ile Maslak 1453'te açıldı. Yaklaşık bir buçuk aylık hummalı bir hazırlık sürecinin ardından 1 Şubat akşamı Türk sanat müziginin davası Bülent Ersoy ve Türk müziğinin kilometre taşlarından Selami Sahin'in muhteşem sahne performansları ile kapılarını müzikseverlere açan Yeni, eğlence dünyasına yepyeni bir soluk getirdi. Garden74 ve Mor Restaurant'tın isletmeciliğinden tanıdıgımız, Yeni'nin sahibi Serhat Gür, "Özlenen eğlence anlayışı ile yenilikleri bir araya getirmek için yola çıktık. 1500 metrekarelik nezih ve ferah bir mekanda vereceğimiz üst düzey hizmeti kusursuz kılmak üzere yaklaşık bir buçuk aydır gece gündüz demeden çalısıyoruz. Öyle ki; fix mönülerimize Kars kazı gibi yöresel lezzetlerle yepyeni dokunuşlar yaptık. 135 kişilik dev bir kadro ile hizmet verecegiz " dedi.

Mönüye yeni lezzetler eklendi

Nişantaşı Milli Reasürans Çarsısı'nın içinde yer alan ve lokal lezzetlerin çağdaş yorumlarından oluşan mönüsü, şık ve ferah atmosfer ile müdavimler yaratan Sam Ktchen&Bar, yeni mönüsüyle misafirlerin ağırlamaya devam ediyor. Başlangıçlarda ıspanak kökü, paylasımlıklarda poutne, güveçte kardes, pizettelerde mantarlı ve kokoreç pzzette, salatalarda çg kabak ve yedkule, makarnalarda lngune vongole, ana yemeklerde kuzu kaburga, tavuk burger, alternatf lezzetlerde tas fırında sebzeler, erişte ve tatlılarda armut tarte tatn yeni mönüye eklenen lezzetler arasında yer alıyor. Damaklarda eşsiz tatlar ve akıllarda unutulmaz anılar bırakmayı arzulayan Sam Ktchen&Bar, bütün misafirlerin lezzete davet ediyor.

Yuvasına Geri Döndü

2001 yılından bu yana Adana'yı Hilton kalitesiyle tanıştıran Adana HiltonSA, Dünya çapında Hilton'a bağlı otellerin ve uluslararası otel zincirlerinin mutfaklarında görev alan Mehmet Soykan'ı ekibine kattı. "Hilton, benim ailem ve yuvam" diyen Soykan, Hilton grubuna ve grubun güzel otellerinden biri olan Adana HiltonSA'ya Executive Chef olarak geri döndü. Basarılı sefin 2010 yılında çıkan 'Tadı Damagımda Kaldı' yemek kitabı, dünyanın en prestijli yemek kitabı yarısması olan Gourmand World Cookbook Awards'ta, 'En _yi Sef Kitabı' dalında Türkiye'den yarısmaya katılmaya hak kazanan tek kitap oldu.

İyi yemek ve müziğin adresi

'İyi yemek ve iyi müzik' sloganıyla Nisantaşı'ndaki Maçka Resıdance'da hizmet veren Alancha, 2020'ye iddialı girdi. Şef Kemal Can yurttaş ve ekibinin hazırladığı gastronomi mutfağından lezzetlerile damak ve göz zevkine hitap eden Nisantası'ndaki Alancha, yeni yılda eğlencesiyle de adından söz ettiriyor.iki haftada bir cuma günleri defne samyeli ve her Cumartesi İskender Paydaş'ın performans sergilediği Alancha, İstanbul gecelerinin en popülerisimlerini de sahnesinde agırlıyor. Alancha'da, eğlence Cuma günleri Dilan Çıtak ile devam ediyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.