Efsanevi beach'te tatil keyfi başladı

Akdeniz çanağındaki ilk Buddha-Bar Beach, dünyaca ünlü Neo-Asya mönüsü, ikonik Buddha Bar müzikleri, rahatlatıcı sahili ve berrak denizi ile Caresse, a Luxury Collection Resort & Spa, Bodrum’da sezonu açtı.

Efsanevi beach'te tatil keyfi başladı

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Paris'ten dünyaya yayılan efsanevi Buddha-Bar Beach, Caresse Bodrum'un dingin ve sakin koyunda kapılarını açtı. Akdeniz çanağındaki ilk Buddha-Bar Beach olma özelliği taşıyan beach, dünyaca ünlü neo-asya mönüsü, ikonik Buddha Bar müzikleri, rahatlatıcı sahili ve berrak denizi ile misafirlerine keyifli saatler yaşatıyor. Bodrum'un en güzel plajlarından birinde, denize sıfır konumlanan Buddha-Bar Beach, beyaz kumsalda Buddha-Bar'ın imza müzikleri eşliğinde tropik bir kokteylin keyfini çıkarabileceğiniz izole ve sakin bir cennet vadediyor. Buddha-Bar Beach Bodrum'un tasarımı, renkli bohem plaj şıklığı ile ahşap, su ve taş gibi doğal unsurları, 1980'lerin orijinal sahil destinasyonlarından Ibiza ve Goa'nın ihtişamı ve cazibesi ile buluşturuyor.

Buddha-Bar Beach, Worldwide global şefi Zuzumo'nun özel reçeteleri ile Asya-Akdeniz mutfaklarından aldığı ilhamla herkesin damak tadına hitap eden çağdaş füzyon mönüsünü sunuyor. Doğu ve Batı lezzetleri, ustalıkla dengelenerek en kaliteli ve taze yerel malzemelerle hazırlanıyor. Suşiden Ceviche'ye kadar taze deniz ürünleri ve eşsiz yerel lezzetler de mönüde yer alıyor.

Buddha-Bar Beach Bodrum deneyiminde önemli rol oynayan miksolojistler markanın çok çeşitli imza kokteyllerini hazırlıyorlar. Beş duyuya hitap eden kokteyllere, dünyanın değişik yerlerinden gelen aromalar ve egzotik baharatlar katan Buddha Bar'ın global miksolojisti Francesco Galdi'nin sanat eseri güzelliğinde efsane karışımları da hazırlanarak misafirlere sunuluyor.

Bodrum'un en yenisi

Bodrum'un en güzel koylarından Gündoğan'a bohem ve lüks konseptiyle yepyeni bir soluk getiren Cape Bodrum Luxury Hotel bünyesinde açılan Anda Restaurant, hem otel müşterilerine, hem de yeme içme tutkunu tüm Bodrum severlere Akdeniz ve dünya mutfağının vazgeçilmez yemeklerini Anda'ya has yorumuyla sunuyor.

Yeni nesil başarılı şef Adnan Turgay Tümer'in elinden çıkan Anda Restaurant'ın mönüsünde yer alan başlangıçlardan Akdeniz mezeleri, bresaola, ceviche, tuna tartar gibi farklı ülkelere ait klasikleşen yemekler misafirleri gurme bir dünya turuna çıkarıyor. Ana yemeklerde ise Anda'nın imza yemeği kuzu kol öne çıkıyor. Sakin ve az rüzgar alan Gündoğan koyunda, denize sıfır konumlanan Anda Restaurant, sade ve şık atmosferi ile konfor ve lüksü bir arada yaşatıyor. Gün batımı ile pembeleşen gökyüzü ve masmavi denizin birleşimini izlerken, Bodrum'un keyfini 'anda' kalarak çıkarmak ise misafirlere kalıyor.

Gaziantep lezzetleri Bodrum'da

İstanbul'un en meşhur restoranlarından Kaşıbeyaz, Gaziantep mutfağını Ege'nin en uç noktasına taşıdı... Suat Kaşıbeyaz'ın sahibi olduğu, işletmeciliğini Candan Topdemir'in yaptığı Kaşıbeyaz, Bodrum Bitez'de açılan yeni şubesi ile seçkin lezzetlerden oluşan zengin mönüsünü Egeliler ile buluşturdu.

İçerisinde 1300 ve 800 yıllık zeytin, 60 yıllık Japon bonsai ağaçlarının da bulunduğu otantik bir ambiyansla müşterilerine ağırlayan mekan, pandemi tedbirlerini de eksiksiz uygulayarak 'önce sağlık' mottosunu benimsedi.

Yeni sezon yeni restoran

Ali ve Erkan Ünal kardeşlerin 5 yıldır işletmesini başarı ile yürüttüğü Moonbeach & Hotel, Bodrum Yalıkavak'da kendine özel bir koyda yer alıyor. Otel hizmetinin yanında ayrıca dışarıdan gelen misafirlere de plaj ve restoran hizmeti sunan işletme her geçen yıl kendini geliştirmeye devam ediyor. Türk ve Akdeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden, tecrübeli şef Ali Ateş'in seçtikleri ile harmanlanmış rafine bir mönüye sahip olan yeni bir restoran ise bu yaz itibari ile her akşam Moon Beach & Hotel'in iskelesinin üzerinde hizmet vermeye başladı.

Muhteşem günbatımı manzarasının ardından ay ışığının altında yemek yiyebileceğiniz restoran gerçek bir Bodrum ambiyansına sahıp. Bölgesinin tüm avantajlarını kullanarak özenle seçtiği taze içerikleri ile dikkat çeken restoran, ayrıca her gün spesiyal ıstakoz, kerevit ve çeşitli kabuklu deniz ürünleri sunuyor. Bu arada bir gün önceden rezervasyonunuzu yaptırarak istediğiniz özel bir balığı veya yemeği sipariş etme imkanınız da var.

Sosyal mesafeli eğlence

Tinkon Group bünyesindeki Esnaf 'ın hikayesi Alaçatı'da 2016'dan beri devam ediyor. O kendisini modern meyhane olarak tanımlasa da aslında bir meyhaneden daha fazlası… Esnaf, pandemi süreci sonrası 13 Haziran itibariyle kapılarını Alaçatı'da tekrar açtı. Sosyal mesafe ve yeni tedbir kurallar çerçevesinde girişini arka kapıya alarak araç ile ulaşım sağlayıp daha geniş bir alanda giriş çıkış hizmeti veriyor. Bu yaz Esnaf Alaçatı, şef Mikail Akpınar'ın imzasını taşıyan birbirinden özel 10 çeşit meze, 2 tip ara sıcak, 3 seçmeli ana yemek ve herkesin merak ettiği tatlısı ve limitsiz içki mönüsü ile hizmet veriyor. Bu sezona özel, dilenirse fiks mönü yerine alakart mönüden de seçim yapılabiliyor. Eğlencesi ise sosyal mesafe korunarak herkesin kendi masasında hep birlikte şarkı söyleyebileceği şekilde devam ediyor. 20.00- 24.00 saatleri arasında hizmet veren Esnaf Alaçatı'ya gitmek isterseniz rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Çünkü sadece rezervasyonla misafir kabul ediyor.

Hijyen kuralları titizlikle uygulanıyor

Geçen yaza damgasını vuran ve 'Türkiye'nin en i̇yi plajı' seçilen The Beach Of Momo, yeni döneme uygun hazırlıklarını tamamlayarak, kapılarını açtı. Lüks bohem konseptiyle Çeşme Dalyan'da kendine ait yemyeşil koyda yer alan Momo, eskiden üzüm bağı olan eski bir villanın bahçesinde yer aldığı için, alınan önlemlerle izolasyon için oldukça ideal. Sağlık ve Turizm Bakanlığı'nın uygulamaları dışında konukların rahat etmelerini sağlayacak tüm çözümlerin düşünüldüğü Beach'te hijyen kuralları da titizlikle uygulanıyor. Virüse karşı deterjanlar, tek kullanımlık mönü, tuzluk ve karabiberlik ve sterilizasyon istasyonları bu önlemlerden bazıları. Şezlong sayısı yarıya düşerken büyük ilgi gören happy hour'lar da herkesin oturduğu yerden eğlenebileceği akşamüstü buluşmalarına dönüştü. iİtalyan Şef Carlo Bernardini imzalı özel akşam mönüsüyle geç saatlere kadar Momo'da vakit geçirebilirsiniz.

3 Temmuz'da açılıyor

İstanbul'da kış sezonu boyunca hem yemekleri, hem de eğlencesi ile dikkat çeken Meftun İstanbul, pandemi döneminden sonra terasını açıp İstanbullulara da keyifli bir teras yaşatmaya devam ediyor. Yaz boyunca açık olacak İstanbul'daki Meftun Teras'ın yanı sıra Meftun Alaçatı da 3 Temmuz'da kapılarını Mert Davran'ın güzel sahnesi ve şarkıları ile açıyor. Geçen sene Hacımemiş'teki Kafi'nin yerine açılacak olan Meftun Alaçatı'da altı gün Mert Davran sahneye çıkacak. İşletmeci Mehmet Davran, "Ayda bir kez sürpriz bir isim sahnede olacak. Meftun Alaçat'da keyifli sürprizli geceler olacak. Temmuz ve ağustos ayında en korunaklı ve dikkatli hizmetimiz ile misafirlerimizin sağlığını düşünerek çok özenli hareket edeceğiz" dedi. Meftun Alaçatı eğlencesi kadar yemekleri ile de dikkatleri kısa sürede çekip büyük beğeni kazanmıştı. Alaçatı'da da yine birbirinden güzel mezeler ve kebap çeşitleri usta şeflerin elinden çıkacak.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.