Alaçatı'da gastronomik yolculuk

Alaçatı’nın ilk ve tek kabuklu deniz ürünleri restoranı Sota Alaçatı, hijyen şartlarını en üst seviyeye taşıyarak kapılarını yeniden açtı. Mekan, özenle hazırlanan mönüsü ve kusursuz servisiyle misafirlerini ağırlıyor.

Alaçatı'da gastronomik yolculuk

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Alaçatı'nın gözde butik oteli Viento Hotel'in girişinde yer alan Sota Alaçatı; büyüleyici ambiyansı, modern sunumları ve kusursuz hizmet anlayışıyla misafirlerini yeniden ağırlamaya başladı. Alaçatı'nın ilk ve tek kabuklu deniz mahsulleri restoranı olan Sota Alaçatı, konuklarına hem keyifli hem de güvenli bir yemek deneyimi sunmak için hijyen şartlarını en üst seviyeye taşıdı. Sota Alaçatı, bu yaz da harika yemekleri ve kusursuz servis hizmetiyle unutulmaz yaz akşamlarının buluşma noktası olacak. Mevsiminde yetişmeyen hiçbir ürün ve konserve, kurutulmuş, dondurulmuş bir malzemenin kullanılmadığı Sota Alaçatı'nın imzalı özel mönüsünde ıstakoz, langusta, karavida, istiridye, mavi yengeç, ıstakozlu sandviç ve kral yengeç bacağı gibi unutulmaz lezzetler öne çıkıyor. Mönüdeki tüm lezzetlerin yanı sıra ve tüm ekmek, grisini, hamur çeşitleriyle dondurma ve sorbeler de günlük taze üretiliyor.

En iyi, en doğal ve en taze ürünleri en hijyenik şekilde sunan Sota Alaçatı, bu titizliğini ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (HACCP) belgesiyle taçlandırdı. Mal kabul, depolama, gıda üretimi, sunumu, ambalajı gibi uluslararası birçok kriteri barındıran bu belgenin gerektirdiği şartlar, restoranda gıda mühendislerinin denetiminde uygulanıyor. Sota Alaçatı bu sayede konuklarına en iyi ve en güvenli ürünleri sunuyor.

Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgınına karşı üst düzey önlemler alan Sota Alaçatı, hijyen ve temizlik uygulamalarını Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu ile Dünya Sağlık Örgütü'nün yönerge ve tavsiyeleri ışığında güncelledi. Öncelikle tüm çalışanlara Covid-19 ve hijyen konularında eğitimler verilerek, mekandaki masa düzeni sosyal mesafe kuralına uygun olarak yeniden dizayn edildi.

Manzarasıyla büyülüyor

2003 yılından bu güne dek faaliyetine aynı adreste devam eden Türk ve dünya mutfağının neoklasik lezzetlerini sunan Litera, uzun bir pandemi molasından sonra misafirleriyle buluştu. Mekan yeni normal dönemin tüm hazırlıklarını yapıp sıhhi önlemleri de en üst düzeyde aldı. Mekana gelen misafirlerinin kendilerini güvende hissedebilecekleri önlemleri görsel sunumla kolaylaştırdı. Kafalarda soru işaretlerinin kalmayacağı sıhhi yaşam ortamı oluşturuldu. Pazar hariç, haftanın her günü açık olan Litera; güne saat 12.00'de öğle yemeği ile başlayıp, 16.00-18.00 arası happy hour ile devam ediyor. Akşam 18.00 sonrası Türk ve dünya mutfağından lezzetler servis ediliyor. Çarşamba, cuma ve cumartesi akşamları canlı performansıyla öne çıkan mekanda DJ müzikleriyle gece devam ediyor.

Yepyeni bir kahve

Her zaman misafirlerine kaliteli ve lezzetli içecek alternatifleri sunan Starbucks, yaz için yepyeni bir lezzeti servis etmeye başladı. Kahve severlerin sevdiği içeceklerden macchiato, şimdi cloud macchiato seçeneği ile mağazalarda yerini alıyor. Buharda köpürtülmüş sütün, karamel veya vanilya şurubu ile buluşmasının ardından eklenen espresso ile meydana çıkan caramel cloud macchiato ve vanilla bean cloud macchiato buzlu servis ediliyor. Starbucks, bu eşsiz lezzeti deneyimlemek isteyen misafirlerini mağazalarında bekliyor. Cloud macchiato kahve severler için vazgeçilmez bir lezzet olacak.

Mönüsünü genişletti

Turk Fatih Tutak, mönüye eklenen vejetaryan seçeneklerle misafirlere sunulan deneyimi daha da geliştiriyor. Taze sebze ve bakliyatlar, Şef Fatih Tutak imzasıyla mönüde yerini alıyor. Restoran, sadece sunduğu özgün lezzetlerle değil, dekorasyonu ve yarattığı atmosfer ile konuklarına eşsiz bir deneyim yaşatıyor. Zarif bir sıcaklık yaratma amacıyla tasarlanan restoran, el yapımı seramikler ve ince zanaatkarlık ile renklendiriliyor. Restoranda kullanılan tabakları 4 farklı seramik sanatçısı ile birlikte tasarlayan Fatih Tutak, bıçaklar için 100 yılı aşkın süredir devam eden aile işletmesinin üçüncü kuşağı olan yerel bir zanaatkar ile çalışıyor. Sadeliğin ön plana çıktığı tasarımsal yaklaşım, Türk kültürünün merkezinde yer alan ustalığın yoğun bir şekilde deneyimlenmesini sağlıyor. Geniş açık mutfak ve fırının güçlü ateşi, yoğun dış dünyadan gastronomik lezzetlerin hüküm sürdüğü bir dünyaya kaçmayı vaat ediyor.

Tüm önlemleri aldı

Kebapçı İskender, sağlıklı ve güvenli hizmet için aldığı tüm hijyen önlemleriyle İskender Efendi Konağı, Tarihi Ahşap Dükkan ve Beşiktaş Akaretler'de lezzet tutkunlarıyla yeniden buluştu. Yavuz İskenderoğlu'nun işletmeleri, yeni normale uygun şekilde ve büyük bir hassasiyetle tüm önlemlerini aldı. Masa sayısını düşürerek aralarını açan, ateş ölçme cihazlarıyla misafirlerini hazır bekleyen Kebapçı İskender - Yavuz İskenderoğlu, el yıkamada sıra olmaması için Bursa'daki tarihi konağın girişlerine ekstra dokuz çeşme yaptırdı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.