Keşfedilecek mekanlara göz atmayı unutmayın!

Anadolu mutfağının temsilcisi, ödüllü şef Ömür Akkor’un yarattığı Zennup 1844, Kazlıçeşme sahil yolundaki gastronomi, kültür, sanat ve yeni yaşam merkezi Fişekhane’de açıldı.

Keşfedilecek mekanlara göz atmayı unutmayın!

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Anadolu Mutfağı'nın temsilisi Fişekhane'de

Anadolu'nun yüzlerce yıllık lezzetlerini sofraya taşıyan Zennup 1844'ün Bursa'dan sonra İstanbul'daki ilk adresi, Büyükyalı Fişekhane oldu. Şef Ömür Akkor'un Osmanlı ve Türk mutfağına olan tutkusuyla, Anadolu yemek kültürünün izinden giderek yarattığı Zennup 1844; mönüsü, lezzetleri ve kendine has konsepti ile Büyükyalı Fişekhane'deki yeni adresinde, lezzet ve keyif vermeye devam ediyor.

Gastronomi sektöründeki başarıları, ödüllü kitapları ile tanınan şef Ömür Akkor'un, Türkiye'nin sayılı ekmek ustalarından biri olan Şevki Dilmaç ve Cüneyt Aksoy'la birlikte çıktıkları bu yola, Mehmet Bozdağ da katıldı.

İsmini şef Ömür Akkor'un babaannesi Zennup Hanım'dan, 1844'ü ise ilk Türkçe yemek kitabı 'Melceü't-Tabbahin'in yazılma tarihinden alan Zennup 1844'ün lezzet sırrı, Osmanlı ve Türk yemek kültüründe saklı. Restoranın mutfağından çıkan her tabak, asırlık geleneksel orijinal tariflere sadık kalarak hazırlanıyor.

Yerel ürün ve üreticiye önem veren Zennup 1844, Anadolu'nun 45 farklı şehrinden, doğrudan yerel üreticiden temin edilen ürünleri ile misafirlerine gerçek Anadolu lezzet deneyimi yaşatıyor. Zennup 1844'ün menüsü ise; şef Ömür Akkor ve Zennup 1844 şubelerinin mutfak koordinatör şefi Alper Tuğrul Ünlütürk'e ait. Zennup 1844'ün Kars ve Şanlıurfa'daki tarlalarında yetişen özel buğdayı ve 150 yıllık ekşi mayaları ile hazırlanan ekmekleri ve çok özel Anadolu lezzetleri dikkat çekiyor. Türk mutfağına ait geleneksel lezzetler, yıllık el yapımı çini koleksiyon tabaklarda sunuluyor.

Gün boyu farklı lezzetler

Avantgarde Yalıkavak'ın bünyesinde hizmet veren Ace Restaurant & Bar, Bodrum'un en sakin, en huzurlu koylarından biri olan Küdür'de, global trendleri takip ederken yerel tatlardan kopmayan, 'tarladan sofraya' yaklaşımını benimseyen bir mutfağa sahip. Ace Restaurant sadece otel müşterilerine değil dışarıya da açık. Head Chef Hakan Canbolat ve Avantgarde Collection'ın güncel trendlerle kendini sürekli yenileyen mutfak ekibi, Ace Restaurant'ın mönülerini de her sezon yerli ve uluslararası mutfak kültürlerini takip ederek güncelliyor. Hakan Canbolat "Genel olarak Ege ve Akdeniz ürünlerinden ilham alarak giriştiğimiz bir ar-ge sürecimiz oluyor. Yerel ve mevsimlik malzeme seçmek ve hitap ettiğimiz kitlenin beğenileri önemli rol oynuyor" diyor. Gün boyu farklı lezzetler sunan Ace mönüsü büyük ilgi görüyor.

Profesyonellerin buluşma noktası

Masterchef programinin ünlü moderatörü şef Mehmet Yalçınkaya tarafından kurulan Gastro Arena;Kkurumsal etkinliklerin, danışmanlık hizmetlerinin gastronomi alanına vizyon katacak inovatif çalışmaların ar-ge merkezi olmak hedefiyle profesyonel bir ekiple çalışmalarına başladı. Yeşilköy Wow Hotel kompleksinin içinde bulunan merkezde ayrıca Chef's Table etkinlikleri, yöresel ve dünya mutfakları çalışmaları, vegan, vejetaryen, raw food, glutensiz ve unsuz ürünlerle sağlıklı mutfak etkinlikleri de yapılacak. Türkiye'nin sektör oyuncularının buluşma noktası olmaya aday gastro arena, teknik altyapısı ve güçlü mutfak donanımı ile özel bir gastronomi deneyimi vadediyor.

Boğaz'a karşı piknik

Açık havada ve Boğaz manzarasına karşı, dünyanın en özel yerlerinden biri olan Çırağan Sarayı, bahçelerinde bu yaza özel birbirinden keyifli deneyimler hazırlandı. Rengarenk konsepti, Çırağan Sarayı lezzetleri ve stiliyle lüks piknik deneyimi açık havada olmanın tadını sevdikleriyle birlikte çıkarmak isteyenlere özel yemyeşil bahçelerde sunuluyor. Konforlu ve rengarenk minderler, enfes lezzetlerle ve içeceklerle dolu bir sofra, muhteşem Boğaz manzarası ve Çırağan Sarayı hizmeti ile bu özel piknik deneyimi özel kutlamalar, doğum günleri, aile buluşmaları gibi etkinlikler için ev sahipliği yapıyor. Piknikte peynir çeşitleri, Çırağan Sarayı fırınlarından çıkan enfes ekmekler, et ve deniz mahsullü salatalar, sebze çeşitleri ve yaban mersinli kekten, çikolata çeşitlerine birçok lezzet sunuluyor.

Bodrum'da Latin mutfağı

Geçtiğimiz senenin en başarılı yeni restoranlarından biri olan, The Bodrum Edition'ın imza restoranı Brava, aralarında Başak Dizer Tatlıtuğ, Kıvanç Tatlıtuğ, Deniz Marşan ve Melisa Tapan gibi isimlerin olduğu keyifli bir açılış ile yeni sezona başlangıç yaptı. Açık hava konseptiyle Brava; renkli ve cezbedici Latin-Ege mutfağından ilham alıyor. Brava, avokado kremalı ve zeytinyağlı ahtapot tiradito, 24 saat boyunca yavaşça pişen paylaşımlık kuzu ayağı ve kabak spagettinin eşlik ettiği ıstakoz gibi benzersiz tatlarla misafirlerini ağırlıyor. Eşsiz tariflerle tasarlanan menüde sadece yerel üreticilerin taze ürünleri kullanılıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.