Keşfedilecek mekanlara göz atmayı unutmayın!

Etiler’deki lezzet duraklarına bir yenisi daha eklendi. Semtin en yeni mekanı ‘Koç Ocakbaşı’, kendine has lezzetlerle dikkat çekiyor. Mekanın mutfağında Adıyamanlı ustalar var…

Keşfedilecek mekanlara göz atmayı unutmayın!

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Etiler'in en yeni lezzet durağı
Etiler'de yeni açılan Koç Ocakbaşı, kendine has lezzetleriyle adından söz ettirmeye aday bir yer olarak göze çarpıyor. Bin metrekarelik alana kurulu olan mekan, şehrin göbeğinde olsa da içerisindeki ıhlamur ağaçları sayesinde kendinizi şehirden izole ve huzurlu hissetmenizi sağlıyor.

Bebek Lokal, Bebek Meyhane, Bebek Balık Lokal, Kebap Point, Abiye Roof, Beer Point, Etiler Lokal, Club Abiye, Hacıdan Kebap gibi markaları bünyesinde bulunduran Selçuk Kürkoğlu'nun sahibi olduğu Makara Group'un Etiler'de yeni hizmete açtığı Koç Ocakbaşı, usta şeflerin yeniden yorumladığı klasik lezzetlerin yanı sıra kendine has lezzetleriyle de ön plana çıkıyor.

Ocakbaşı et ürünlerinin yanı sıra, fırın ürünleriyle de beğeni toplayan Koç Ocakbaşı'na yolunuz düşerse tatmanız gereken lezzetlerden biri de Adıyaman yöresine ait ve şu anda başka bir yerde bulamayacağınız 'hıtap'. İncecik lavaş içerisinde önceden dinlendirilmiş parça et ve baharatlarla taş fırının içerisinde pişen ve görünümüyle kapalı pide izlenimi veren hıtap, tatmanız gereken lezzetlerden biri. Adıyamanlı ustalara emanet edilen mutfak birbirinden lezzetli mezeler ve kebaplarla her damak tadına hitap ediyor. Ferah bahçesi, özel lounge alanı, iddialı lezzetleri ve kusursuz servis anlayışıyla kapılarını açan Koç Ocakbaşı, nezih bir ortamda eşsiz bir yemek deneyimi yaşamak isteyenlerin ilk durağı olacak. Koç Ocakbaşı, alınan hijyen tedbirleri, sağlıklı ve lezzetli yemek mottosu ile sizi bekliyor.

Paylaşımlık lezzetler
Ağustos ayında Yalıkavak'taki marinanın en canlı yerinde kapılarını açan Kai Lounge, şık ve konforlu ortamında 18.00 - 02.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Deniz mahsulleri kovası, yengeç köftesi, Lobster&Burger gibi paylaşımlık tabaklardan oluşan lezzetli mönüsü ve enfes kokteylleriyle Kai Lounge keyifli bir akşam geçirmek veya geceye başlamadan eğlenceli bir akşam yemeği yemek isteyenlerin değişmez adresi olacak. Marinanın dinamik atmosferine hakim konumuyla keyifli buluşmalara ev sahipliği yapan mekan mönüsü, atmosferi ve samimi ortamıyla marinaya yeni bir soluk getirdi. Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenmiş oturum ve misafir kapasitesi ile Kai Bodrum misafirlerine güvenli bir sosyalleşme alanı sunuyor.

Lahmacunu çeişitlendirdi
İrfan Usta yeni şubesini tarihi Feraye Köşkü'nde açtı. Kebaptan dönere, köfteden lahmacuna, lahmacundan özel reçete ile marine edilmiş odun ateşinde pişen dönere ve pideye uzanan geniş bir mönü sunan İrfan Usta, alışılagelmiş tatları, farklı lezzetler ile kendi ustalığı ve hiçbir zaman değişmeyen kalite çizgisiyle ile birleştirerek her zaman bir tat daha önde olmayı hedeflıyor. Kendi üretimleri olan katmer ve kadayıf tatlisi ile damaklarda nefis bir tat bırakıyor. İrfan Usta'nın mönüsünde lahmacun sevenlere de çokça seçenek var. Cevizli lahmacun başta olmak üzere Türkiye'de ilk defa 8 çeşit lahmacun ve 10 çeşit pidesiyle büyük beğeni topluyor.

Boğaz'da müzik yolculuğu
Four Seasons Hotel Bosphorus, misafirlerini, çarşamba geceleri 'Moonlight by Bosphorus' konsepti altında Barbaros'un güçlü sesi ile müzik ve lezzet dolu gecelere davet ediyor. Geniş repertuvarı ve başarılı sahne performanslarıyla dikkat çeken Barbaros, bu çarşamba ve önümüzdeki çarşamba gecesi Boğaz manzarasında müzik şöleni sunacak. Otelin baş aşçısı Savaş Aydemir ve ekibinin hazırladığı mönü müzik dolu bu keyifli gecelere lezzet katacak. 9 Eylül'de en güzel İtalyanca şarkıları seslendirecek olan Barbaros, 16 Eylül'de ise misafirlerini dünya müziğinin en özel klasiklerine doğru özel bir yolculuğa çıkaracak.

Datça'daki yeni Akdenizli
Datça'nın en yenisi Sitrona Cafe & Bistro, lezzetleriyle fark yaratıyor. Yöresel tatları, geleneksel lezzetleri, çikolatanın eşsiz aromasını kendine özgü dokunuşlarıyla harmanlayan Sitrona, ferah, şık ve Akdeniz'in derin mavisi dekorasyonuyla misafirlerini ağırlıyor. Aynı zamanda seyyah olan Fatoş ve Kutsi Bey'in dünyanın her yerinden aldıkları özgün parçalar ile dekore ettikleri mekan hayranlık uyandırıyor. Sabah 09.30'dan itibaren, geleneksel lezzetlerden oluşan kahvaltı ile güne başlayan mekanda tatlıların da çok özel olduğunu söyleyeyim.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.