Tarihi sarnıçta gastronomi yolculuğu

Sarıyer’deki tarihi Kocataş ve Sait Paşa yalılarının bahçesinde konumlanan defne ağacından adını alan Defne Restoran, ezberleri bozmaya geliyor. Restoran sağlıklı mönüsüyle dikkat çekiyor.

Tarihi sarnıçta gastronomi yolculuğu

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Boğaz'ın tarihi yapılarından Sait Paşa Konağı'nın tarihi sarnıcını da içerisine alan Defne Restoran, mönüsüyle lezzet tutkunlarına günün her saatinde dünya turu vaat ediyor. Mekan, Eat With Six Senses felsefesiyle sağlığınızı, İstanbul Boğazı manzarasıyla da ruhunuzu doyuracak. Sait Paşa Konağı'nın yanında yer alan eski bir sarnıcın restore edilmesiyle hayata geçirilen Defne Restoran, orijinal yapısı ve mimari dokusu korunarak Six Senses dokunuşlarıyla misafirlerine ev sahipliği yapmaya başladı. Sarıyer'deki Six Senses Kocataş Mansions, İstanbul bünyesinde yer alan Defne Restoran, küresel ile yereli, geleneksel ile moderni ve sürdürülebilir lüks anlayışını mönüsünde harmanlıyor. Muhteşem Boğaz manzarası ve doğayla iç içe konumuyla, şehirden uzaklaşmanın huzurunu hissedebileceğiniz Defne Restoran, kahvaltı, brunch, öğle yemeği ve akşam yemeği seçenekleriyle, günün her saatinde vakit geçirebileceğiniz bir durak. Yaz mevsiminin son günlerinden faydalanarak, dilerseniz sarmaşıklarla kaplı terasında, dilerseniz avludaki havuzun yamacında kendinize ve sevdiklerinize özel anlar yaratabilirsiniz.

Ev yapımı fermente içecekler, şuruplar, kombucha gibi bağışıklık sisteminize sayısız fayda sağlayan özel lezzetlerin yanı sıra, mönüsündeki özenle seçilmiş ürünlerden hazırlanan ve şeflerimizin yaratıcılığı ile harmanlanmış Türk mezeleri, Sarıyer'in yerli balık pazarından günlük olarak temin edilen balık çeşitleri keyifli anlarınıza eşlik ediyor. Mönüsünde Eat With Six Senses felsefesiyle doğal malzemelerin, yerel ve sürdürülebilir ürünlerin kullanıldığı Defne Restoran, sağlıklı ve zinde bir lezzet deneyimi sunarken, İstanbul Boğazı manzarasıyla da şehrin karmaşasından bir adımda uzaklaşmak ve dinlenmek için ideal bir alternatif sunuyor.

İstanbul'da sezonu açtı
Frankie İstanbul muhteşem bir Bodrum yazından sonra İstanbul'daki değişmez adresinde yeniden kapılarını açtı. Covid-19 kurallarına göre yapılan düzenlemeler ile yenilenen mekanın mönüsü yaratıcı şef Serkan Aksoy'un yönetiminde hazırlanıyor. Malva'da sunduğu mönülerde kendine Bodrum Yarımadası'nı seçen yaratıcı şef Serkan Aksoy, bu kez Frankie'de ise kendine Marmara Bölgesi'ni üst olarak belirliyor. Frankie'nin misyonundan gelen coğrafi işaretli ürün kullanımına özen gösteren şefin mevsim ürünleri ile hazırladığı özel mönüde tadılması gereken lezzetler arasında; Aslan Balığı Ceviche, Ağır Ateşte Dana Kaburga ve Malva Künefe bulunuyor.

Kokoreci çok sevildi
Eğlence sektöründe yıllardır trend yaratan mekanlara imza atan Ergün Yıldız, sokaktan yükselen seslere kulağını tıkamadı. iİstanbul gece hayatında kısa zamanda popüler olan yeni mekanı The Muhtar'ın steril mutfağına, sokak lezzetlerinin en başında gelen kokoreci taşıdı. Lezzet ve eğlenceyi aynı çati altında toplayan mekanda bademli kokoreç ise en ilgi gören tabaklar arasında. Şef Devran Karaalp'ın farklı dokunuşlarıyla büyük beğeni toplayan köz sebze ve salsa soslu kokoreç, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle herkesten tam not alıyor. Mezeleri dillerden düşmeyen mekanın modernize edilerek sunduğu mönüsünde guacamole, ızgara domates, köri sos ile servis edilen uykuluk ve tereyağlı ciğer sote de çok beğeniliyor.

Yeniköy'ün gözdesi
Yeniköy'ün kalitesi ve hizmetiyle iddialı balık ve et restoranı Fonduralı, birbirinden lezzetli ürünlerin yer aldığı mönüsü ve keyifli müziğiyle misafirlerini ağırlıyor. Muhteşem terası, özenle yapılmış dekorasyonuyla öğle ve akşam yemeklerinde misafirlerini ağırlayan mekan, özel günlere de ev sahipliği yapıyor. Ağırlıklı deniz ürünleri yanı sıra et, vegan ve vejetaryen yemeklerini de sunan Fonduralı, kendine özgü yorumuyla mönüsünü oluşturuyor. Şef Serdal Aktağ imzalı mekanın mönüsünde soğuk başlangıçlardan; balık tabağı, sırlanmış somon, sıcak başlangıçlardan; kalamarlı mücver, ızgara kuzu fındık şiş, salatalardan; kral yengeç salatası, ana yemekten de tiger karides gibi imza yemekleri bulunuyor. Fonduralı'da, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi akşamları canlı performans eşliğinde yemek yiyebilirsiniz.

100 çeşit yiyecek var
Kebabın marka ismi Kaşıbeyaz Lezzet Grubu, kebapta olduğu kadar kahvaltıda da iddialı. Kaşıbeyaz'ın kahvaltısında, nohut dürümden menemene, zeytin, peynir çeşitlerinden sıcacık simitlere, poğaçalara kadar yaklaşık 100 çeşit yiyecek yer alıyor. Gözünüzün önünde açılan gözlemelerden fırından tazecik çıkan simit, poğaça çeşitlerine, Gaziantep'in meşhur lezzetleri beyran çorbası, nohut dürümden menemene, zeytin, peynir, reçel gibi lezzetlere kadar mönüdeki yiyecekler hem göze hem mideye hitap ediyor. Ücretsiz internet, çocuk oyun alanı, vale/otopark hizmetiyle tüm konforu bir arada sunan Kaşıbeyaz restoranlarında, Antep'in bol fıstıklı tatlısı katmeriyle kahvaltınızı bitirebilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.