Topuklu ayakkabı giymenin püf noktaları!

Topuklu ayakkabı kullanımı, özellikle metropol kadını için artık vazgeçilmez bir aktivite… Herhangi bir topuklu ayakkabı yerine dikkatleri çekecek ‘o’ ayakkabıyı seçmek her kadının arzuladığı bir şey...

Topuklu ayakkabı giymenin püf noktaları!

Topuklu ayakkabı bir çok kadının arzu nesnesi bayıldığı hatta almaya doyamadığı en güzel parça.Modanın vazgeçilmez parçası olan topuklu ayakkabılar kadın vücudunda süper ilüzyonlar yarattığı gibi kadının dişiliğini ön plana çıkartan en önemli ayrıntılardan biridir.

Kadınlar biliyor ki şık bir topuk, çevresindeki insanların ona bakışında ciddi değişimler yaratıyor. Kadın kendini daha güzel, çekici ve güçlü hissediyor, kendine güveni artıyor.

Giyim tarzımız bizi ifade eden en önemli unsurlardan. Giyim tarzımızı bütünleyen ve ona anlam katan olmazsa olmaz parçası ise ayakkabılarımız!

Topuklu ayakkabı seçiminde sıradanı değil de, fark yaratanı seçmek için nelere dikkat etmek gerekiyor peki, hiç düşündünüz mü? Sadece renkler mi, ya da model mi?

Jabotter Genel Müdürü Deniz Karakaş Topuklu ayakkabı seçerken en çok dikkat edilecek 4 şeyi anlattı.

Enerjinizi kaldırabilecek bir esnekliğe sahip mi?

Gün içinde hepimiz bir yerlerden bir yerlere gitme telaşı içindeyiz. Topuklu ayakkabımız da yaşam ritmimize uyum sağlayacak bir esneklik kalitesinde olmalı. Eğer bu yoksa, ne kadar şık olursa olsun yaratacağı rahatsızlık sizi huzursuz eder.


Ayak sağlığınıza uygun bir yapıda mı?

Topuklu ayakkabınız eğer şekil olarak ayağınızla uyumlu değilse ve ergonomik standartların uzağındaysa, bu ciddi bir sorun. Uzun süreli kullanımda ayağınızda şekil bozukluklarına, nasır tutmaya kadar ciddi tehlikeler karşınıza çıkabilir. Ayağınız ile doğrudan temas eden 'topuklular' kesinlikle sağlıklı olmalı. Uzmanlar sentetik maddelerden üretilmiş topuklu ayakkabıların risk taşıdığını ifade ediyor.

Topuklu ayakkabının topuk yüksekliği!

Esneklik ve sağlığa uygunluk konusunun dışında diğer bir detay ise topuk yüksekliği. Genellikle, 3 ile 4 santimetre arasında olan topuk yüksekliği, vücut yapınıza göre değişkenlik gösterebilir, ya da o kombininizde yaratmak istediğiniz tarza göre, konsepte göre!

Tarzınızı anlatacak kalitede mi?
Topuklu ayakkabılar birçok kadın için vazgeçilmez. Sağlığa uygunluk, esneklik gibi konuların dışında geriye herhalde en çok merak edilen konu kaldı. Sizi anlatan, bakışları üzerinizde toplamanızı sağlayacak o büyülü modeli nasıl bulacaksınız?

Onlarca marka, yüzlerce model karşımıza çıksa da artık, giyimine önem veren ve hangi markanın, hangi tarzın onları en iyi şekilde yansıttığını iyi bilen kadınlar aslında kalitenin adresini iyi biliyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.