Mbfwi'nin beşinci gününden satır başları

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'un son gününde Mbfwi izleyicileri www.mbfwistanbul.com adresinde sırasıyla Ceren Ocak, Kith&Kin, Cihan Nacar, MiiN by Kadir Kılıç, Museum of Fine Clothing ve Hakaan Yıldırım'ın koleksiyonlarını keşfetme fırsatı buldula

Mbfwi'nin beşinci gününden satır başları

Moda influencer'ı ve stil danışmanı Asena Sarıbatur'un sunuculuğunu üstlendiği gün boyunca ayrıca "Global Outlook" başlığı altında dünyaca ünlü model ve influencer Amy Julliette Lefévre ile bir moda sohbeti gerçekleştirildi.

Ceren Ocak'tan sokak modasına övgü
Koleksiyonundaki özel parçalarla stiline güvenen ve sıradanlıktan uzak kadınlara hitap eden Ceren Ocak, günün ilk defilesinde sunduğu İlkbahar/Yaz 2021 koleksiyonunda ilhamını sokak modasından alıyor. Hacimli kolların, düşük bel pantolonların, korsaj detaylarının ön planda olduğu ve 20 görünümden oluşan yeni koleksiyonda denim, deri, keten, şifon gibi kumaşlar dikkat çekiyor. Aynı zamanda günlük stiline tasarım dokunuşu katmak isteyen özgür ruhlu kadınlar için ideal bu parçalarda siyah, beyaz, açık mavi ve bej renklere beyaz tonlarının yer aldığı batik desenler eşlik ediyor.

MİİN by Kadir Kılıç ile "Kendin ol"
Geçtiğimiz yıl Mercedes-Benz'in destekleyerek defilesini "Mercedes-Benz presents MİİN by Kadir Kılıç" ismiyle sunduğu genç ve başarılı tasarımcı Kadir Kılıç, markasının zamansız koleksiyonunda durağanlaşan, değer yargılarını kaybeden sanat dünyasına bir eleştiri yöneltiyor. MİİN by Kadir Kılıç'ın 10 sezonluk envanterinin sentezi niteliğinde koleksiyonda giysilere taşınmış Otto Piene resimleri dikkat çekiyor. Sanatçı Kalben'in defileye özel bestesiyle ölümsüzleşen koleksiyonun renk paletinde ise siyah, kırmızı, gri ve süt kahvelerinin birlikteliği öne çıkıyor. Şortların ve asimetrik kesim tişörtlerin ön planda olduğu gündelik giyim seçeneklerinde, boyundan gelen çantalar 2021 yazına bir selam gönderiyor.

Eda Güngör'den prêt-à-couture Temmuz rüyası
Prêt-à-Couture olarak tanımladığı koleksiyonunda Eda Güngör, ilhamını Temmuz ayından alıyor. Kendi doğumgünü de Temmuz ayına denk gelen tasarımcı, parlak ve neşeli renklerin sahibi bu ayın kendisini motive ettiğini belirtiyor, ve insanların güneşin keyifli öpücüğüyle beslendiğini hayal ediyor. Romantik gece elbiseleri koleksiyonun çoğunluğunu oluştururken, hikaye tüllerin kullanımı ve güneş ışığının yansımalarını hissettirecek el işlemesi boncuk couture detaylarla parlıyor.
Denizin mavisi saten kumaşlarla birleşiyor ve sofistike yaz elbiseleri olarak mevsimin ruhunu güçlendiriyor. Tafta kumaşlar lüks bir dokunuş ile Museum of Fine Clothing kadınını modern bir yaz gecesi partisine hazırlıyor.

Haftanın son defilesi Hakaan Yıldırım'dan
Haftanın son defilesinde başarısını dünyada ispatlamış yetenekli tasarımcı Hakaan Yıldırım, İlkbahar/Yaz 2021 koleksiyonunu sundu. Sadece normun dışındakinin değil, içindekinin de ötekileştirilmesini ve bu ötekileştirmenin normalleştirilmesini derinlikli bir şeffaflıkla anlatan koleksiyon, modelleri "halkanın dışına itilenler" olarak betimliyor. Koleksiyon hasta ile şifacıyı, tamir edilememiş ile tamirciyi bir halkaya tamamlıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.