Okyanus Mavisi: Volvo V40 D2 Ocean Race

Dünyanın en önemli yelken yarışı Volvo Ocean Race’i otomobillerinde yaşamak isteyenler için en iyi tercih V40 Ocean Race Edition olacak.

Okyanus Mavisi: Volvo V40 D2 Ocean Race

Volvo'nun 12 yıldır düzenlediği Ocean Race tüm dünyanın en dikkat çekici yelken yarışlarına sahne olurken, her sezonda yaklaşık 9 ay mücadele eden yelkencilerin bir araya getiriyor. Volvo Ocean Race, 12. yılında da İsveç Göteborg ayağındaki etap yarışıyla tamamlanırken, toplamda 38,739 deniz mili kat edildi. Volvo, bu büyük etkinliği artık otomobillerinde de sunmaya başladı. 2014 Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Volvo D4 Ocean Race Editon modeliyle yelken yarışlarını otomobillere getiren İsveçli marka, bu versiyonla yelken sporuna gönül verenlerin kalbini fethetmeyi başaracak.

Tamamen özel olarak sunulan bu versiyonda, Ocean Race logosunu daha otomobile yaklaşmadan fark edebiliyorsunuz. Aralarında okyanus mavisi olmak üzere yalnızca birkaç renk seçeneğiyle satın alabildiğiniz bu versiyonda, kapı eşiklerinden deri kaplı koltuklarına kadar her noktada Volvo Ocean Race imzasını görebiliyorsunuz.

Volvo Ocean Race Editon'ın yalnızca D2 dizel motorla sunulması bir handikap gibi görünse de bu motorun yakıt ekonomisi ve yeterli performansıyla bu açığı kapattığını belirtmek gerekiyor. Aracın kaputunun altındaki 1.6 litrelik turbo beslemeli dizel motor 115 HP'lik gücünü ön tekerleklere aktarırken, 6 kademeli Powershift şanzımanla kombine ediliyor. 270 Nm'lik torku 1750 d/dk ile 2500 d/dk arasında veren modelin, Türkiye satış fiyatı ise 93.870 TL.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.