Porsche'den Türkiye'ye ayrıcalık

Porsche Macan’ın 2.0 litrelik motora sahip modeli Macan 2.0, Porsche Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi’ne bağlı 26 ülke arasında, ilk önce Türkiye’de satışa sunuldu. Macan 2.0, performans ve sürüş keyfi açısından ailenin diğer üyelerinden aşağı kalmıyor.

Porsche'den Türkiye'ye ayrıcalık

A lman spor otomobil devi Porsche'nin, kompakt SUV sınıfındaki otomobili Macan'ın 2.0 litrelik küçük motora sahip modeli Türkiye'de satışa çıktı. Ailenin Macan Turbo, Macan S ve Macan S Diesel'den sonra dördüncü üyesi olan Macan 2.0, dört silindirli motoruyla 237hp güç üretiyor ve 350 Nm'lik tork değerine sahip. 0'dan 100km/s hıza 6.9 saniyede ulaşan Macan 2.0, maksimum 223 km hız yapıyor. Hem asfaltta hem arazide sürüş dinamikleri ve sürüş keyfi açısından diğer Porsche modellerinden aşağı kalmayan Macan 2.0, dünyanın en iyi sürüş sistemlerinden biri olan Porsche Çekiş Gücü Yönetimi'ne (PTM) sahip. Bütün Porsche araçlarda olduğu gibi Macan'ın sportif genleri de tasarımda kendini gösteriyor. Birçok detay ikonlaşmış 911 spor otomobili ve teknoloji anlamında bir mihenk taşı haline gelen 918 modelini anımsatırken, SUV araç düz ve geniş görünümüyle yollarda rakip tanımıyor. Hafif eğimli tavan çizgisi, sportif zarafeti ve güçlü dinamikleri vurguluyor. Tasarım öğelerinin birçoğu Porsche spor otomobillerden alınarak Macan için geliştirilmiş; bu da Porsche Macan'ın kompakt SUV segmentinin ilk spor otomobili olduğunun ilk bakışta anlaşılmasını sağlıyor. Macan'da standart olarak sunulan donanım yelpazesi oldukça geniş kapsamlı: Dört çeker sistemi, PDK şanzıman, çok fonksiyonlu sportif direksiyon, yüksek performanslı ses sistemi ve otomatik bagaj kapağı gibi özellikler bunların başlıcaları... Opsiyonel donanım listesi ise havalı süspansiyon sistemi gibi daha özel parçaları içeriyor: Macan, kendi segmentinde bu tarz bir sisteme sahip olan tek araç. Bunun yanında, Macan'a uyacak şekilde adapte edilen Porsche Tork Vektörleme (PTV Plus) sistemi de bulunuyor. Porsche opsiyonel aksesuar seçenekleri, Porsche Dinamik Aydınlatma Sistemi'nin (PDLS Plus) far seviyesini aracın önünde ilerleyen ve arkadan yaklaşan trafiğe göre ayarlayan ve çok rağbet gören dinamik uzun huzmeli far takımını da içeriyor. Burmester ve Bose opsiyonel ses sistemleri birinci sınıf ses donanım seçeneğinde mevcut. Macan 2.0, Porsche Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi'ne bağlı 26 ülke arasında, ilk önce Türkiye'de satışa sunuldu.

Şerif ERCAN

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.