Hibrit, lüks ve spor bir otomobil

BMW’nin hibrit teknolojisine sahip lüks spor otomobili i8, ‘geleceğin otomobili’ olarak değerlendiriliyor. Arkada benzinli, önde elektrikli motoru olan BMW i8, 0’dan 100 km’ye 4.4 saniyede çıkıyor ve 100 km’de sadece 2.5 lt yakıt harcıyor

Hibrit, lüks ve spor bir otomobil

A lüminyum gövdesi ve çarpıcı tasarımı ile fark yaratan BMW i8, hibrit teknolojisine sahip lüks ve spor bir otomobil. Arkaya konumlandırılan 1.5 lt hacimli ve üç silindirli 231 HP turbo benzinli motorunun yanı sıra, ön tarafa konumlandırılan 131 HP elektrikli motor görev yapıyor. Toplamda 362 HP güce ve 570 NM torka ulaşan BMW i8, 250 km maksimum hıza ulaşabiliyor. Fütüristtik tasarımı ve yukarı doğru açılan kapıları ile dikkat çeken BMW i8, tam dolu benzin deposu ve tam şarjlı bataryayla, Comfort modunda 500 kilometrenin üzerinde, ECO PRO modunda ise yüzde 20 daha fazla yol gidebiliyor. 100 kilometrede sadece 2.5 litre yakıt tüketen benzinli motor devredeyken otomobilden alınan ses, sürüş dinamikleri ve çekiş gücü ile alışılan hibrit otomobillerden çok daha farklı deneyimler ve sürüş keyfi sunuyor. Sportif görünümden çok daha fazlasını sunan BMW i8, Plug-in hibrid konsepti ile, üç silindirli benzinli motorun avantajlarını olağanüstü bir sürüş deneyiminde birleştiriyor. Bu sayede geleceğin süper sporcusu 0'dan 100 km'ye 4.4 saniyede ulaşıyor. Ruh haline veya yol durumuna göre olağanüstü bir sürüş deneyimi için Comfort, Eco Pro, Sport modları ve eDrive düğmesi, BMW i8'in özelliklerini optimize ediyor. Önden bakıldığında son derece alçak ve geniş, düz bir siluet, güçlü şekilde biçimlendirilmiş yüzeyler ve keskin çizgilere sahip olan BMW i8'de, her şey aerodinamik özelliklere sahip olması amacıyla en ideal şekilde tasarlanmış. Aynı zamanda, düz ve göze çarpan çift böbrek ızgara otomobilin kökenini açıkça ortaya koyuyor. BMW i8'in özel spor otomobil görünümü, yukarı makas şeklinde açılan göz alıcı kapılarından başlayarak kendini hissetiriyor. LED farlar BMW i8'de standart. Dış tasarımın sportif görünümü, BMW i8'in iç tasarımında da devam ediyor. İki büyük ekrana sahip dijital gösterge panelinde yer alan tüm gösterge ve işaretlerin kullanımı oldukça kolay. Renk ve malzeme tasarımı akıllı ve sürdürülebilir otomobil ana fikrini öne çıkarıyor. Halo, Carpo ve Neso olmak üzere üç döşeme alternatifi bulunuyor. Kosifler Oto showroom'larında da satışa sunulan BMW i serisi otomobillerin, pil ve periyodik bakım işlemleri de Kosifler Oto servislerinde gerçekleştirilebiliyor. BMW i serisi otomobilleri ile tanışmak ve test sürüşü yapmak isterseniz Kosifler Oto showroom'larına uğrayabilirsiniz.

Şerif ERCAN

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.