Şimdi Tam Oldu

Fransız marka, BlueHDi motoru ve EAT6 tam otomatik şanzıman kombinasyonunu sunmaya devam ediyor. 308, 3008 ve 5008’den sonra sıra 508’de…

Şimdi Tam Oldu

Geçtiğimiz yıla oranla satışların arttığı orta sınıfta iddialı rakiplerin karşısında duran Peugeot 508, bu rekabette elini güçlendirecek bir kombinasyonla karşımıza çıktı. Peugeot'nun yavaş yavaş tüm model yelpazesinde yer vermeye başladığı BlueHDi motor ve EAT6 tam otomatik şanzıman kombinasyonu sonunda 508'de de sunuluyor. Tam otomatik şanzımana sahip 508, bu sınıfta aranan konfor standartlarını fazlasıyla sunarken, şanzıman ve 1.6 litrelik BlueHDi motor, otomobilin yakıt tüketimine olduğu kadar performansına da katkıda bulunuyor.

Geçtiğimiz aylarda geçirdiği makyajla daha yakışıklı bir görünüme kavuşan 508'in ön panjuru tasarımının esaslı bir unsurunu oluşturuyor. Daha düşey ve merkezinde Peugeot logosunu içeren radyatör ızgarası 5 serisinin ünlü öncülerine gönderme yapıyor. Arka taraf daha yapılı, koruyucu fonksiyonu arttırılmış ve arka bagajdan ayırt edilen tamponu ile dikkat çeken model böylece uzunluğu ön dingil çıkıntısı üzerinde 16 mm ve arka dingil çıkıntısı üzerinde 22 mm olmak üzere toplam 38 mm arttırıyor. Aracın iç mekanında ise 7 inç boyutundaki dokunmatik ekran giriş seviyesinden itibaren standart olarak sunuluyor.

Otomobilin çekiş gücü anlamındaki en büyük avantajı 1.750 d/d'de gelen 300 Nm'lik tork kuvveti…. 4 silindirli turbo beslemeli bu motorun 1.6 litrelik e-HDi motora göre farkı ise, yanma odasının yeniden düzenlenmesi ve iç sürtünmelerin azaltılması…Ayrıca partikül filtresi, Adblue tankı ve katalitik konvertör, bu motorun bir BlueHDi olmasında önemli payı olan öğelerden.

3500 d/d'de toplamda 120 HP güç üreten motor, tork konventörlü şanzımanla ve Quickshift adı verilen sistemle(daha hızlı vites geçişleri) uyum içinde seyrediyor ve 400 ms içinde vites geçişleriyle konforu arttırıyor. Ayrıca, motor ve şanzımanın uyumu ortaya sınıf lideri bir ortalama yakıt tüketimi koyuyor. 100 km'de 3.9 litrelik bir tüketim değeri yakalayan model, emisyon salımı konusunda 102 g/km'lik verisiyle yine sınıf lideri. Peugeot 508 1.6 litrelik BlueHDi motoru ve EAT6 tam otomatik şanzımanıyla giriş seviyesinde 107.500 TL'ye satılırken, bir üst donanım olan Active'de 115.500 TL'lik fiyat etiketine sahip. Bu kombinasyonu en üst seviye donanımla tercih ettiğinizdeyse 127.000 TL'yi gözden çıkarmanız gerekiyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.