Bir efsanenin peşinde

Geçtiğimiz hafta Lamborghini efsanesini anlamak üzere Bologna’daydık. Müzesini ve fabrikasını gezdikten sonra Lamborghini Huracan Spyder’a atladık ve Como Gölü’ne giderek bu hız makinesini kendi topraklarında test ettik.

Bir efsanenin peşinde

Mehmet ÜSTÜNDAĞ

Bologna ve Modena arasında küçücük bir köy Sant'Agata Bolognese... Köyü, dünya çapında ünlü yapan ise bu topraklarda doğan Lamborghini. 1963 yılında Ferruccio Lamborghini tarafından kurulan markanın genel merkezi hala bu doğa harikası köyde. Geçtiğimiz hafta biz de Lamborghini'nin Türkiye temsilcisi Doğuş Otomotiv'in davetlisi olarak Sant'Agata Bolognese'i ziyaret ettik. Öncelikle otomobilin tarihsel gelişimini gözler önüne seren Lamborghini Müzesi'ni gezdik. Girişte, Ferruccio Lamborghini'nin 1963'te yaptığı ilk otomobil olan '350 GT' ile karşılanan misafirler, sırayla, günümüze kadar bütün modelleri görme şansına sahip oluyor. Gezimizin ikinci durağında Lamborghini Fabrikası var... Üretimin tamamen elle yapıldığı, fotoğraf çekmenin yasak olduğu fabrika, adeta bir gizli servis merkezini andırıyor. Bırakın ziyaretçileri, çalışanların bile içeriye cep telefonu ile girmesi yasak! Aslında bunda çok da şaşılacak bir durum yok. Fabrikada, günde sadece 6 otomobil üretiliyor. Sipariş verdikten sonra otomobilinize kavuşmak için 18 aydan 3 yıla kadar uzun bir bekleme süresi var. Fabrikayı da gezdikten sonra sıra, gerçek bir hız makinası alan Lamborghini Huracan Spyder'ı denemeye geliyor. Otomobile atladığımız gibi Como Gölü'ne doğru yola çıkıyoruz. Belki karşımıza Como'da evi olan Madonna ya da George Clooney çıkar diye düşünerek gaza basıyoruz. Ama inanın altınızda bir Lamborghini varsa, siz burada daha fazla dikkat çekiyorsunuz! Bizzat yaşadım ve çok şaşırdım! Trafik ışıklarında otomobille selfie yapanlar mı ararsınız, bir kare fotoğraf çekmek için önünüze atlayanlar mı? Tabii ki dertleri benimle fotoğraf çektirmek değil, Lamborghini ile! Direksiyona oturduğunuzda, üzerinize 'dünyalar benim' güveni geliyor... Hele gaz pedalına bastığınızda V12 motorun çıkardığı ses, "Çekilin yoldan, geliyorum" dedirtiyor... Hız göstergesi de sizi şımartacak cinsten; 340 km!

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.