Ünlü koleksiyoner için özel renk yaratıldı

Dünyanın en ünlü otomobil koleksiyonerlerinden Michael Fux, bir plajda gördüğü çiçeğin renginde sipariş ettiği Rolls-Royce’unu teslim aldı. Böylece Rolls-Royce’un 44 bin renk çeşidine bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Ünlü koleksiyoner için özel renk yaratıldı

Şerif ERCAN

Rolls-Royce, seçici patronlara, içerisinde 44000'den fazla opsiyon bulunan renk paleti sunuyor. Fakat, buna rağmen bir müşteri var ki, ona mevcut opsiyonların hiç biri yeterli olmuyor. Amerikalı ünlü işadamı ve otomobil koleksiyoneri Michael Fux, kişisel koleksiyonuna katmak için Kaliforniya, Pebble Beach'te sipariş ettiği 11. Rolls-Royce aracı için, bu palete başka bir renk daha ekledi. Rolls-Royce'un 'Dawn in Fuxia' modeli, dünyanın önde gelen lüks otomobil etkinliği olan 'Pebble Beach Concours D'elegance'da, Rolls-Royce Ceo'su Torsten Müller tarafından tanıtıldı. 'Dawn in Fuxia' modeli, Michael Fux'un geçtiğimiz yıl gittiği Pebble Beach'te gördüğü çiçek renginde üretildi. Fux'a daha önce, bugüne kadar yapılmış en kişisel Dawn, kendi isminden esinlenerek adlandırılmış 'Fux Mavisi' rengi ile sunulmuştu. Bundan bir süre sonra Michael Fux Pebble Beach çimlerinde bulduğu fuşya rengindeki çiçek yapraklarını, ikinci ısmarlama Dawn'ı tasarlamaları için Rolls-Royce ısmarlama tasarımcılarına verdi. Bir yıl sonra, Rolls-Royce tarafından kendisi için yapılan teslim seremonisine katılmak için, Pebble Beach'e geri döndü. "2005 yılında ilk ısmarlama arabamı sipariş ettiğimde, bu zamana kadar sipariş edilmiş diğer arabalardan bütünüyle farklı bir şey istedim ve istediğim oldu. Benim gibi Rolls-Royce sahiplerine, ısmarlama seçeneğini daha fazla arttırmaları için meydan okuyorum" diyen Michael Fux, bugüne kadar tam istediği gibi kişiselleştirilmiş, toplamda 10 araç sipariş etmiş.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.