MITSUBISHI ASX 'Sağlam ve zeki bir tasarım'

Mitsubishi, 2009 yılında lanse ettiği ve dünyanın 90 ülkesinde satılan kompakt SUV sınıfındaki ASX modelini yeniledi. Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak olan yeni ASX, çok kapsamlı bir değişime uğramış.

MITSUBISHI ASX 'Sağlam ve zeki bir tasarım'

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Mitsubishi Motors Corporation (MMC), 5-17 Mart arasında düzenlenecek 89. Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nda 2020 model ASX kompakt SUV modelinin dünya prömiyerini gerçekleştirecek. En büyük pazarlarını Kuzey Amerika, Avrupa, Avustralya ve Çin'in oluşturduğu ASX, 2009 yılında lanse edildiğinden bu yana dünyanın 90 ülkesinde yaklaşık 1.32 milyon adet sattı. MMC'nin en çok satan üçüncü aracı olan ASX, şirketin küresel stratejisinde kilit bir rol üstleniyor. 2020 model ASX kompakt SUV'un dış tasarımı, MMC'nin küresel 'Drive Your Ambition' sloganının bir ifadesi olarak kullanılan 'sağlam ve zeki' tasarım felsefesi kapsamında büyük bir değişimle görücüye çıkacak.


Yeni ASX, şehir için tasarlanmış kompakt bir SUV. Hafif ve kompakt bir gövde ile sürücüye mükemmel bir hakimiyet alanı ve keyifli ve kolay bir sürüş imkanı sunuyor. ASX'te ayrıca, RISE güvenlikli gövde ve 'Önden Çarpışmayı Yumuşatma' (FCM) fren sistemi gibi özelliklerle güvenli bir sürüş dinamiği de yer alıyor.

Yeni ASX, Mitsubishi Motors'un ön tasarım konseptine yeni bir bakış açısı getiriyor. Tampon, ön ızgara ve çevresindeki tasarımı, güç ve sağlamlığını yansıtıyor. Sinyal lambalarını ve sis farlarını tamponun ucuna konumlandıran LED aydınlatma düzeni, ön görünüme Mitsubishi imzasını atıyor. ASX'in güçlü ve keskin hatlı arka tasarımına LED arka farlar damgasını vuruyor. Geliştirilmiş olarak sunulan Smartphone-link Display Audio (SDA) ile cep telefonu bağlantısı ileriye seviyeye ulaşırken 7 inçten sekiz inçe yükselen ekran boyutu ile de USB belleklerdeki videolar artık SDA ekranından izlenebilecek. Avrupa pazarlarına 5 ileri vitesli manuel şanzıman ya da 6 vitesli Spor Mod'lu INVECS-III CVT şanzıman ile uyumlu 2.0 L MIVEC 16 valf motor seçenekleri ve iki ve dört tekerden çekişli versiyonlarla satışa sunulacak.


ŞEHIR IÇIN TASARLANMIŞ KOMPAKT BIR SUV OLAN YENI ASX, DIŞ TASARIMINDA OLDUĞU KADAR IÇ TASARIMINDA DA BÜYÜK DEĞIŞIKLIKLER BARINDIRIYOR. AYRICA KOLAY VE GÜVENLI BIR SÜRÜŞ KEYFI SAĞLIYOR.

YENI ASX; CANLI, YOĞUN PARLAK 'ELMAS KIRMIZISI', SPORTIF VE ENERJIK 'GÜNEŞ IŞIĞI TURUNCUSU' VE ŞIK 'MEŞE KAHVERENGI' GIBI FARKLI RENK SEÇENEKLERIYLE ÖNÜMÜZDEKI AYLARDA SATIŞA SUNULACAK.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.