Dinamik ve sportif bir görünüme kavuştu

Geniş iç hacmi ve pratik kullanım özellikleriyle birlikte, sportif bir görünümle yenilenen Mercedes-Benz B-Serisi, üçüncü nesli ile Türkiye’de satışa sunuldu. Yeni B-Serisi, teknoloji, konfor ve güvenlik özellikleriyle de çok iddialı.

Dinamik ve sportif bir görünüme kavuştu

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Mercedes-Benz'in kompakt MPV sınıfındaki modeli B-Serisi, üçüncü nesliyle, Türkiye'de yollara çıkmaya hazır. Daha dinamik ve sportif bir görünüme kavuşan yeni B-Serisi, son derece aerodinamik bir yapı sergiliyor. Optimize edilen detaylar sayesinde rüzgar sesi azaltılan yeni B-Serisi, çok daha sessiz ve dingin bir sürüş keyfi sunuyor.

Türkiye pazarına Style ve Progressive donanım paketleriyle sunulan yeni Mercedes-Benz B-Serisi'nde orta konsol dokunmatik yüzeyli bir kumanda paneline ev sahipliği yapıyor. Bu sınıfta tek olan 64 renk seçeneğine sahip ambiyans aydınlatması iç mekanı kişiselleştirmeye yardımcı oluyor. Öğrenme yeteneğine sahip bir yapay zeka üzerine kurulan bilgi ve eğlence sistemi MBUX - Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi, sezgisel kullanıcı arayüzü, üst düzey grafikler, "Hey Mercedes" sesli komut sistemi, standart olarak sunulan dokunmatik ekran ile yenilikçi bir deneyime öncülük ediyor. S-Serisi'nden özellikler de barındıran yeni B-Serisi, en güncel sürüş yardım sistemleri ile sınıfının en yüksek aktif güvenlik seviyesini sunuyor. Yeni Mercedes-Benz B-Serisi, benzinli ve dizel motor seçenekleri ile satışa sunuluyor. Euro 6d-TEMP emisyon normunu karşılayan tüm motor seçeneklerinde 7G-DCT çift kavramalı otomatik şanzıman standart. Benzinli motor seçeneğini, 1.33 litre hacimli motoruyla B 180 oluşturuyor. 136 HP güç ve 200 Nm tork değerleri üreten motor ile Mercedes-Benz B 180'in karma yakıt tüketimi 5.6 lt/100 km. Yeni Mercedes-Benz B-Serisi'nin dizel motor seçeneğinin adı ise B 180 d. 116 HP güç ve 260 Nm torka sahip dizel motorun yakıt tüketimi ise 4.4 lt/100 km.

26 MM'LİK ARTIŞ İLE 4.419 MM'LİK UZUNLUĞA ULAŞAN YENİ B-SERİSİ, DAHA GENİŞ BİR İÇ MEKAN SUNUYOR. GENİŞ İÇ KABİN, AYARLANABİLİR KOLTUKLAR SAYESİNDE, KULLANIM AMACINA GÖRE ŞEKİLLENDİRİLEBİLİYOR.

BÜNYESİNDE S-SERİSİ'NDEN TRANSFER EDİLEN BAZI ÖZELLİKLER DE BARINDIRAN B-SERİSİ, EN GÜNCEL SÜRÜŞ YARDIM SİSTEMLERİ İLE SINIFININ EN YÜKSEK AKTİF GÜVENLİK SEVİYESİNİ SUNUYOR. AYRICA İLK DEFA KISMEN OTONOM SÜRÜŞ ÖZELLİĞİNE DE KAVUŞTU.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.