İkonik modelin yeni yüzü

Porsche’nin 56 yıllık efsanesi Porsche 911’in 8. jenerasyonu ile Atina’da bir araya geldik. Daha güçlü, daha hızlı ve daha dijital olarak tanıtılan 2019 Porsche 911, geleneksel ile moderni bir araya getiren harika bir model.

İkonik modelin yeni yüzü

BADE ÇAKAR bade.cakar@sabah.com.tr

1963 yılında Ferry Porsche'nin tasarımıyla spor araba kavramını bambaşka boyuta taşıyan Porsche 911, bugün hala spor arabaların süperstarı... Gücü, konforu ve tabii ki karizmatik tasarımı ile rüyaları süsleyen bir araba demek gerçekten abartı olmaz. Porsche'nin bu ikonik modelinin 8. jenerasyonu kısa süre önce tanıtıldı. Köklerine bağlı olmak konusunda hassas olan Porsche, yeni neslinde de geleneksel DNA'sını unutmamış. Porsche'nin klasikleşmiş zarafetine modern dokunuşlar katarak, bir üst seviyeye taşımış.
8. Nesil Porsche 911 ile Atina'da buluştuk. Her zamanki gibi dış tasarımı oldukça güçlü olduğu kadar zarif ve çekici bir görünüme sahip. 2 gün süren gezimizde ilk gün bu yeni jenerasyonun özelliklerini dinledik, ertesi gün ise dinlediklerimizi deneyimleme şansı yakaladık. Daha güçlü, daha hızlı ve daha dijital olarak tanınan Porsche 911'nin 8. jenerasyonu için kendini kullanan bir araba diyebiliriz. Porsche konforu, her zamanki gibi bu modelde de katlanarak artmış. Arabada sürücünün rahatlığı için her detay düşünülmüş. Koltuğunuzun her noktasını istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Konsolda bulunan 10,9 inçlik multimedya ekran ise hem fonksiyon hem de görünüm olarak çok başarılı...

2019 Porsche 911 modelinde yeni olan bir özellik ise 'ıslak' sürüş modu, bu mod sayesinde yoldaki su algılanıp, güvenlik sistemleri buna göre ayarlanıyor ve sürücüyü uyarılıyor. Dediğim gibi aslında araba tamamen kendisi gidiyor. Yanlış şerit değişikliği, gece kullanımında yaya riski veya yoldaki diğer tehlikeler, inovatif asistan sistemleri sayesinde fark edilerek, sürücü uyarılıyor. Bu da oldukça başarılı bir güvenli sürüş imkanı sunuyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.