Tasarımı ve teknolojisiyle heyecan yaratıyor

Mercedes-Benz’in 4 kapılı kompakt Coupe’si, yenilenmesinin ardından 2 farklı motor seçeneğiyle satışa sunuldu. Tasarımıyla dikkat çeken araç en son teknolojilerin kullanıldığı donanımlara sahip.

Tasarımı ve teknolojisiyle heyecan yaratıyor

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Kompakt sınıftaki ilk 4 kapılı coupe olan Mercedes-Benz CLA, dünya çapında 750.000'i aşkın satışın ardından ikinci nesliyle yollara çıkmaya başladı. Türkiye'de mayıs ayı itibarıyla bir benzinli (CLA 200) ve bir de dizel (CLA 180 d) olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile müşterileriyle buluşmaya başlayan yeni Mercedes-Benz CLA, markanın en son teknolojik özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Araç, sadece tasarımıyla sınıfının en heyecan uyandıran modeli olmakla kalmıyor, sınıfının en zeki otomobili olarak da öne çıkıyor. Araçta kullanılan MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) ise teknolojisi ile otomobilin kullanımı ve onunla iletişim kurma konusunda devrim yaratıyor.

Gergin bir yayı andıran omuz çizgisi, bunu tamamlayan tavan çizgisi ve çerçevesiz camlar yeni CLA'ya tamamen özgün, sportif ve şık bir karakter kazandırıyor. Aracın, direksiyon kumandaları, kapı kolu kumanda paneli, orta konsol ve de koltuk kumandaları ile kabin içindeki tüm kumanda elemanlarında ileri teknoloji ve avangart temalar yer alıyor. İç mekandaki mimaride yenilikçi ve modern konsol tasarımı öne çıkıyor. Tamamen dijital olan gösterge panelinin üzerinde ilave bir çıtaya gerek duyulmayan mimaride sol kapıdan sağ kapıya kanat şeklinde kesintisiz ve akıcı bir hat uzanıyor.

Önceki nesil ile kıyaslandığında önde 63 mm ve arkada 55 mm arttırılmış iz genişliği, alçaltılan ağırlık merkezi ve köşelere konumlandırılan tekerlekler, yeni CLA'ya son derece sportif sürüş özellikleri kazandırıyor. Yeni CLA, sınıfının en yüksek aktif güvenlik seviyesini sunuyor ve yarı otonom sürüş gerçekleştirebiliyor. Son teknolojiyle donatılan araç, trafik ortamını detaylı bir şekilde takip edebiliyor ve gelişmiş kamera ve radar sistemleri sayesinde sürüş istikametini 500 metreye kadar gözlemleyebiliyor. Standart olarak sunulan Aktif Fren Yardımcısı ise, sürüş koşullarına bağlı olarak araçlara, yayalara ve bisikletlilere çarpma etkisini azaltma veya tamamen engelliyor.

KOMPAKT SINIFTAKİ EN HEYECAN VERİCİ TASARIMLARDAN BİRİNİ SUNAN YENİ MERCEDESBENZ CLA, MBUX İÇ MEKAN YARDIMCISI VE DOLAYLI KOMUTLARI DAHİ ANLAYAN AKILLI SES KOMUT SİSTEMİ GİBİ TEKNOLOJİK SİSTEMLERE SAHİP.​

YENİ CLA'DAKI ENERGIZING PAKETİ, DAHA ÇOK KLİMA, KOLTUK (ISITMA, SOĞUTMA, MASAJ) VEYA AYDINLATMA İLE MÜZİK SİSTEMİNE MÜDAHALE EDEREK RUH HALİNE VEYA GEREKSİNİMİNE UYGUN OLAN EN ÖZEL İÇERİĞİ SUNUYOR.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.