Modern tasarım yapay zeka ile birleşti

Mercedes-Benz’in kompakt sınıftaki ilk sedan otomobili ve sınıfının en yeni üyesi A-Serisi Sedan, Türkiye’de yollara çıkıyor. Yeni sedan, yapay zeka teknolojisinin yanı sıra geniş iç mekanı ve modern tasarımıyla da dikkat çekiyor.

Modern tasarım yapay zeka ile birleşti

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Yeni A-Serisi Sedan, yeni nesil Mercedes-Benz modellerinin tasarım dilinde bir görünüme sahip. Kompakt bir gövdeye, sportif, güçlü ve dinamik bir tasarıma sahip olan araç, yenilikçi iç mekan yaklaşımıyla da modern kavramını yeniden tanımlıyor. Zengin bir standart donanım seviyesiyle yola çıkan yeni sedan, baz donanımda bile dokunmatik ekranlı bilgi ve eğlence sistemi MBUX ile farklılaşıyor. Yapay zeka teknolojisi ve öğrenme yeteneği ile benzersiz bir yardımcı olan MBUX, kendini kullanıcıya uyarlıyor ve böylece otomobil ile sürücü ve yolcular arasında bir bağ kuruyor.

Mercedes-Benz'in kompakt sınıfta devrim niteliği taşıyan yenilikçi iç mekan yaklaşımı A-Serisi Sedan'da da kendini gösteriyor. 64 renk seçeneği sunan ambiyans aydınlatması, havalandırma çıkışlarında da yer alıyor. Kokpit tasarımında; iki adet 7 inç'lik ekran, bir adet 7 inç ve bir adet 10.25 inç'lik ekran ve son olarak iki adet 10.25 inç'lik ekran olmak üzere üç farklı seçenek sunuluyor. Aracın hayatı kolaylaştıran donanımlarından bir diğeri ise; arka tamponun altına ayağın uzatılmasıyla bagaj kapağının açılmasını sağlayan 'Hands-free-access' fonksiyonuna sahip Keyless-Go konfor paketi. Aktif Fren Yardımcısı, Aktif Şerit Takip Yardımcısı, PRE-SAFE PLUS gibi sürüş güvenliği sistemleri de yeni A-Serisi Sedan'da standart olarak sunuluyor. Aktif Fren Yardımcısı; araçlar dışında yaya ve bisikletlilerle olası çarpışmanın şiddetini azaltıyor veya tamamen önlüyor. Aktif Şerit Takip Yardımcısı da; 60 ile 200 km/s arasındaki sürüşlerde aracın şeridin dışına çıkması halinde titreşimle sürücüyü uyarıyor ve devamı halinde fren müdahalesinde bulunuyor ve aracı tekrar şeridine döndürüyor. PRESAFE PLUS ise, olası bir arkadan çarpmayı algılayarak fren sistemini etkinleştiriyor ve çarpışmanın şiddetiyle aracın ileriye fırlayıp başka bir araca veya nesneye çarpmasını önlüyor.

SÜRÜŞ DESTEK SİSTEMLERİ VE GÜVENLİK DONANIMLARIYLA SEGMENTİNİN EN GÜVENLİLERİNDEN BİRİ KONUMUNA GELEN A-SERİSİ SEDAN'DA, SÜRÜCÜYÜ TANIYAN VE ÖĞRENME YETENEĞİNE SAHİP MBUX BİLGİ VE EĞLENCE SİSTEMİ BULUNUYOR.

MERCEDES-BENZ TÜRK OTOMOBİL GRUBU İCRA KURULU ÜYESİ ŞÜKRÜ BEKDİKHAN, TAMAMI OTOMATİK, BENZİNLİ VE DIZEL MOTOR SEÇENEKLERİYLE SATIŞA SUNULAN A-SERİSİ SEDAN İÇİN, "KONFOR VE TEKNOLOJIİYİ ULAŞILABİLİR BİR SEVİYEYE TAŞIYORUZ" DEDİ.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.