Merakla beklenen araç Ekim'de Türkiye'de

Japon otomobil üreticisi Lexus’un mayıs ayında tanıttığı ve büyük ilgi uyandıran coupe modeli LC 500h, ekim ayında Türkiye’ye geliyor. Hibrit motora ve çok özel bir renge sahip olan araç, 0’dan 100 km’ye 5 saniyede ulaşıyor.

Merakla beklenen araç Ekim'de Türkiye'de

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Lexus, mayıs ayında Barselona'da tanıttığı amiral gemisi coupe modelinin, LC 500h Mat versiyonunu ekim ayında Türkiye'de satışa sunacak. Markanın yenilikçi yüzünü sergileyen ve farklı yüzeyler ve özel renkler kullanılan Lexus LC 500h Mat, sınırlı sayıda üretileceği için bu yıl Türkiye'ye sadece iki adet gelecek. Bu iki araç, Lexus'un İstanbul ve Ankara showroom'larında ekimden itibaren görücüye çıkacak. LC 500h Mat, 'Uzay turuncusu' adı verilen özel bir renge sahip. Bu renk için, bulutsuz bir gün batımında güneşe bakıldığında görülen turuncu tonlardan esinlenilmiş. Mat bir boyayla tamamlanan bu renkler, 21 inç yarı mat siyah jantlar, karbonfiber tavan ve aktif spoyler'e sahip LC 500h'nin sıra dışı görünmesini sağlıyor. LC 500h'nin kabininde de 'Uzay turuncusu' renk teması devam ediyor. Bu rengi, gösterge paneli, direksiyon simidi, F1 vites kulakçıkları, konsolun üst kısımları ve kapı panellerinde de görmek mümkün.
LC 500h, Lexus'un gelişmiş kendi kendini şarj eden hibrit sistemiyle kombine edilmiş. Lexus'un kendi kendini şarj eden hibrit teknolojisi, şarj kablosu gerektirmeden LC 500h'nin sürüş sırasında şarj edilmesini sağlıyor. Lexus'un hibrit teknolojisi, konforlu bir sürüş, verimlilik ve daha düşük tüketimler sağlıyor.
Araçtaki hibrit motor sisteminde elektrikli bir motor ile 3.5 litrelik bir V6 motor ortak görev yapıyor ve araç toplamda 354 beygir güç üretiyor. Şanzıman olarak ise Lexus'un Multi-Stage Hybrid Transmission adını verdiği çok kademeli bir şanzıman yer alıyor. LC500h'da yer alan yeni jenerasyon 'Multi Stage Hybrid Sistemi, performans otomobilleri için özel olarak tasarlandığı için Araç, 0'dan 100 km'ye 5 saniyede ulaşıyor.


'UZAY TURUNCUSU' RENGİN, 21 İNÇ YARI MAT SİYAH JANTLAR, KARBONFİBER TAVAN VE AKTİF SPOYLER İLE BİRLEŞMESİYLE LC 500H SIRA DIŞI BİR GÖRÜNÜME KAVUŞMUŞ. BU ÖZEL RENK KABİNDE DE KENDİNİ GÖSTERİYOR.


LEXUS'UN KENDİ KENDİNİ ŞARJ EDEN HİBRİT TEKNOLOJİSİ, ŞARJ KABLOSU GEREKTİRMEDEN LC 500H'NİN SÜRÜŞ SIRASINDA ŞARJ EDİLMESİNİ SAĞLIYOR. LEXUS'UN HİBRİT TEKNOLOJİSİ, KONFORLU BİR SÜRÜŞ, VERİMLİLİK VE DAHA DÜŞÜK TÜKETİM SAĞLIYOR.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.