Üç kıtada aynı anda tanıtıldı

Porsche, ilk tamamen elektrikli spor otomobili Taycan’ı, geçen hafta görücüye çıkardı. İlk etapta iki model seçeneğiyle satışa sunulacak olan Porsche Taycan, 0’dan 100 km’ye 2.8 saniyede ulaşıp tek şarjla 450 km yol yapabiliyor.

Üç kıtada aynı anda tanıtıldı

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Dünya prömiyeri, Kuzey Amerika, Çin ve Avrupa olmak üzere üç kıtada eşzamanlı olarak gerçekleştirilen Porsche Taycan, alışılmış Porsche performansını, günlük kullanım kolaylığı ve bağlanabilirlik özellikleri ile sunuyor. Taycan, ilk etapta iki modelle satışa sunulacak. Taycan Turbo S ve Taycan Turbo adlı bu modeller, e-Performans serisinin en yeni modellerini ve Porsche'nin şu anda ürün gamında bulundurduğu en güçlü üretim modellerini temsil ediyor. Bu yılın ardından, daha düşük güce sahip dört çeker spor otomobil modelleri de piyasaya sunulacak. Taycan Turbo 0'dan 100 km/sa hıza 3.2 saniyede erişirken menzili 450 km, Taycan Turbo S modeli ise 0'dan 100 km/sa hıza 2.8 saniyede ulaşıp 412 km yol yapabiliyor. Her iki modelin azami hızı ise; 260 km. Bu arada Taycan'ın bataryası, 100 kilometreye kadar bir menzil için yalnızca beş dakikada yeniden şarj edilebiliyor.
Taycan dış tasarımı ile yeni bir dönemin başladığının sinyallerini veriyor ve Porsche'nin kolayca fark edilen tasarım DNA'sının izlerini taşıyor. Önden bakıldığında, oldukça geniş ve düz bir siluet, hatları oldukça belirgin kanatlar göze çarpıyor. Arka tarafta aşağı doğru bir eğime sahip spor görünümlü tavan hattı silueti şekillendiriyor. Keskin hatlı yan kısımlar da otomobilin karakteristik özellikleri arasında bulunuyor. Sade tasarımı ile yeni bir mimariye sahip kokpit yeni bir dönemin başladığını vurguluyor. Yenilikçi gösterge paneli, Porsche'nin tipik özelliği olan yuvarlak hatlara sahip 16.8 inçlik bir ekrandan oluşuyor.
10.9 inçlik merkezi bilgi ve eğlence ekranı ile opsiyonel olarak sunulan yolcu ekranı, tek parçadan oluşan siyah cam bir panel görünümünde tasarlandı. Tuş ve düğme gibi geleneksel donanım kumandalarının sayısı ciddi şekilde azaltılarak tüm kullanıcı arayüzleri Taycan için tamamen yenilendi. Bunun yerine, kontroller dokunmatik kullanım veya sesli komuta cevap verecek şekilde akıllı ve sezgisel hale getirildi.

TAYCAN'IN BATARYASI, 100 KİLOMETREYE KADAR BİR MENZİL İÇİN YALNIZCA BEŞ DAKİKADA YENİDEN ŞARJ EDİLEBİLİYOR. YÜZDE 5'TEN YÜZDE 80 ŞARJ SEVİYESİNE ULAŞMAK İÇİN İSE, YAKLAŞIK 22.5 DAKİKA GEREKİYOR.



TAYCAN'LA, PORSCHE İLK KEZ DERİNİN HİÇ KULLANILMADIĞI BİR İÇ TASARIM SUNUYOR. İÇ MEKAN, YENİLİKÇİ GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ MALZEMELERDEN ÜRETİLMİŞ. TAYCAN'IN ÖNDE 81, ARKADA 366 LİTRE KAPASİTELİ İKİ DE BAGAJI BULUNUYOR.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.