Frankfurt Otomobil Fuarı’nı ‘Yıldırım’ çarptı!

Lamborghini, yeni hibrit süper spor otomobili Sian’ı geçen hafta tanıttı. Tasarımı ve teknolojik özellikleriyle büyük dikkat çeken Lamborghini Sian, 2.8 saniyede 0’dan 100 km’ye çıkıyor ve 350 km azami hız yapıyor.

Frankfurt Otomobil Fuarı’nı ‘Yıldırım’ çarptı!

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Lamborghini, Bolonya lehçesinde 'yıldırım' anlamına gelen ilk hibrit süper otomobili Sian'ı 'Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıttı. İkonik V12 motoru hibrit teknolojisiyle birleştiren Sian, toplamda 819 Hp'lik güç üretimiyle bugüne kadar üretilen en güçlü Lamborghini olma özelliğini taşıyor. Sian, 2.8 saniyeden az sürede 0'dan 100 km/s'ye çıkarken azami hızı ise 350 km/s.

Sadece 63 adet üretilecek Sian yeni bir haute couture düzeyini temsil ediyor: Şaheser niteliğindeki 63 otomobilin her biri, Lamborghini Ad Personam işbirliğiyle Lamborghini Centro Stile tarafından kişiye özel tasarıma kavuşturulmak için her bir araç sahibince dizayn edilecek. Tüm zamanların en hızlı Lamborghini modeli, yeni bir fütüristik tasarımla üretildi. Sian, markanın stil DNA'sına dayanılarak üretilse de tasarımıyla yeni bir dönemin kapısını aralıyor.

Sian'ın ekstrem tasarımı, otomobilin optimize edilmiş aerodinamik verimliliğinin de göstergesi. Hava sırasıyla ön deflektörlerden, kaputtan, yandaki hava girişleriyle çıkışlarından ve son olarak arka spoylerden yönlendiriliyor. Lamborghini Sian ilk kez bir otomotiv uygulamasında benzersiz malzeme biliminden faydalanıyor. Arkadaki aktif soğutma valfleri, Lamborghini patentli teknolojiyi kullanıyor.

34 hp güç üreten 48 voltluk bir elektrikli motor ve ikonik V12 motoru ile Sian muhteşem bir performans sunuyor. Geleneksel bir yanmalı motorda vites değiştirme esnasında hissedilen yavaşlama ve tork eksilmesi durumu, hibrit sistemdeki elektrikli motorun vites yükseltme tork desteği ile ortadan kaldırılıyor. Bu durumda sürücü yalnızca ivmelenmenin neden olduğu geriye doğru hareketi hissediyor ve muhtemel bir rahatsız edici sarsılma hareketinden korunmuş oluyor.

SIAN'IN İÇ TASARIMI DA ÇOK ŞIK. KOKPİTTE, ÖZEL OLARAK GELİŞTİRİLEN VE ÜRETİMDE İLK KEZ 3D BASILMIŞ PARÇALARIN KULLANILDIĞI 'TERRA DI SANT'AGATA BOLOGNESE' RENGİ ANİLİN DERİ DÖŞEME KULLANILDI.



UZUN, KESKİN VE ÖZENLE ŞEKİLLENDİRİLMİŞ HATLARI SAYESİNDE SADE VE DÜZENLİ BİR GÖRÜNÜME SAHİP OLAN SIAN'IN TASARIMINDA, KARBON FİBER RÜZGAR DEFLEKTÖRÜ BULUNAN DÜŞÜK ÖN TAMPONDAKİ 'Y' ŞEKİLLİ FARLAR DA BÜYÜK DİKKAT ÇEKİYOR.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.