Göz alıcı tasarım süper güçlü motor

Ferrari 812 Superfast’ın üstü açılabilen versiyonu olan 812 GTS görücüye çıktı. Sınıfının en kullanışlı açılabilir hard top tavana sahip olan 812 GTS, 0-100 km/s hızlanmasını 3 saniyenin altında gerçekleştiriyor ve 340 km azami hız yapıyor.

Göz alıcı tasarım süper güçlü motor

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Önde uzunlamasına konumlandırılmış V12 motorlu üstü açık modeli V12 Spider'i yaklaşık 50 yıl önce pazara sunan Ferrari, tarihi başarılarla dolu V12 Spider'ın mirasını devam ettirecek yarattığı yepyeni modeli 812 GTS'yi tanıttı. 800 HP güç ve 718 Nm tork üreten V12 motoruyla tıpkı öncüleri gibi performans noktasında standartları yeniden belirleyen 812 GTS, sınıfının en kullanışlı RHT (Açılabilir Hard Top) tavanıyla göz alıcı tasarımını tamamlıyor. 340 km/ s'lik maksimum hıza sahip olan Ferrari 812 GTS, 0-100 km/s hızlanmasını 3 saniyenin altında, 0-200 km/s hızlanmasını ise sadece 8.3 saniyede tamamlıyor. Üstü açılan spor otomobiller sınıfının en hızlı modelleri arasında yerini alan Ferrari 812 GTS'in hard top tavanı, sadece 14 saniyede, üstelik 45 km/s hıza kadar açılıyor. Tavan sistem kabin içerisinde yaşam alanını daraltmazken, elektrikli arka cam rüzgar kesici görevini üstlenerek motorun sesini kısabiliyor. Arka cam açık bırakıldığında ise kullanıcılar V12 motorun senfonisinin keyfini çıkarıyor.

812 GTS'in gücünü kusursuz şekilde yere aktarmak ve kontrol edebilmek için, EPS (Elektrik Destekli Direksiyon), 5'inci jenerasyon SSC (Yanal Kayma Kontrol Sistemi) ve otomotiv endüstrisinde 4WS (4 Wheel Steering) olarak bilinen, arka tekerleklerin de direksiyon açısını takip etmesini ve bu sayede her sürüş koşulunda benzersiz yol tutuş ve denge sağlayan PCV (Passo Corto Virtuale - Virtual Short Wheelbase) sisteminin 2'nci jenerasyonu görev yapıyor.

Direksiyona tork uygulayarak virajda aracın tutunma limitlerine yaklaştığını sürücüye bildiren ve daha rahat kontrol etmesine yardımcı olan Ferrari Peak Performance (FPP) ve arkadan kayma anında yine direksiyona tork uygulayarak aracı dengede tutma konusunda sürücüye yardımcı olan Ferrari Power Oversteer (FPO) gibi elektronik sürüş destek sistemleri ise sürücünün hayatını kolaylaştırıyor.



FERRARI'NİN YEDİ YILLIK UZATILMIŞ GARANTİ PROGRAMI, 812 GTS'Yİ DE KAPSIYOR. ARACIN İLK YEDİ YILINDA YAPILAN TÜM DÜZENLİ BAKIMLARINI İÇEREN GARANTİ PROGRAMI, İKİNCİ EL ALIMLAR İÇİN DE GEÇERLİ.

ÜSTÜ AÇILAN SPOR OTOMOBİLLER SINIFININ EN HIZLI MODELLERİ ARASINDA YERİNİ ALAN FERRARI 812 GTS'İN HARD TOP TAVANI, SADECE 14 SANİYEDE AÇILIYOR. ÜSTELİK BUNU 45 KM/S HIZA KADAR GERÇEKLEŞTİREBİLİYOR.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.