Türklerin en sevdiği üçlü bir arada 1.6, dizel ve otomatik

Lüks segmentte en iddialı otomobillerden Mercedes-Benz E-Serisi, 1.6 lt dizel motor ve otomatik şanzıman kombinasyonu ile bu aydan itibaren Türkiye’de satışa sunuluyor.

Türklerin en sevdiği üçlü bir arada 1.6, dizel ve otomatik

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Ülkemizde 1.6 lt üzerindeki motora sahip araçlarda vergi arttığı için genellikle 200 cc'den başlayan motorlara sahip lüks otomobiller istedikleri satış rakamlarına ulaşamıyor. O yüzden bazı markaların, Türkiye'ye özel, 1.6 lt'lik motorlara sahip otomobiller ürettiklerine şahit olmuştuk. Lüks segmentteki en iddialı ve en çok ilgi gören otomobillerden biri olan Mercedes-Benz E-Serisi'nden, Türkiye'ye müjde niteliğinde bir haber geldi. Mercedes-Benz Türkiye, Mercedes-Benz E-Serisi'nin, 1.6 lt dizel motor ve otomatik şanzıman kombinasyonu ile ocak ayı itibariyle Türkiye'de satışa sunulacağını açıkladı. Yani Mercedes, Türklerin otomobilde en çok sevdiği üçlüyü bir araya getirdi; 1.6, dizel ve otomatik şanzımanlı motor...

'Aklın başyapıtı' olarak tanımlanan E-Serisi, sahip olduğu teknolojik yenilikler ile yüksek güvenlik ve konfor donanımları sunarken, yeni 1.6 lt dizel motor ve otomatik şanzıman seçeneği ile de ön plana çıkıyor. Exclusive ve AMG olmak üzere iki farklı donanım paketiyle satışa sunulan E 200 d modelinin büyük ilgi göreceğine şüphem yok.

Mercedes-Benz E-Serisi'nin E 200 d modelinde, yüksek verime sahip yeni nesil motor görev yapıyor. Dört silindirli dizel motor, alüminyum konstrüksiyon çıkış sınıfında yeni bir ölçüt niteliğinde. Bir dizi önlem sayesinde daha düşük gürültü seviyesi ve olağanüstü titreşim konforu sağlayan motor, kademeli yanmalı hücrelere sahip çelik pistonlar, Nanoslide silindir kaplaması, dördüncü nesil ortak rampalı püskürtme gibi ayırt edici özelliklere sahip. Ayrıca bu motorlar, egzoz arıtma teknolojileri doğrudan motor üzerinde konfigüre edilerek üretiliyor. Mercedes-Benz E-Serisi'nde sunulan tüm motorlar ECO Start-Stop özelliği ile yollara çıkıyor. OM 654 kodlu yeni dört silindirli dizel motor RDE-Real Driving Emissions kuralları ile gelecekte devreye alınacak normları da yerine getiriyor.

1.6 DİZEL MOTORA SAHİP OLAN MERCEDES-BENZ E-SERİSİ OTOMOBİL, 100 KİLOMETREDE ORTALAMA 4.7 LT YAKIT TÜKETİYOR. 8.4 SANİYEDE, 0'DAN 100 KİLOMETREYE ULAŞAN OTOMOBİLİN MAKSIMUM HIZI İSE 226 KM/SAAT.


MERCEDES-BENZ E-SERİSİ, SAHİP OLDUĞU TEKNOLOJİK YENİLİKLER İLE YÜKSEK GÜVENLİK VE KONFOR DONANIMLARI SUNARKEN, YENİ 1.6 LT DİZEL MOTOR VE OTOMATİK ŞANZIMAN SEÇENEĞİ İLE DE ÖN PLANA ÇIKIYOR.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.