Elektrikli spor otomobil ailesinin yeni üyesi

Porsche, tamamen elektrikli spor otomobili Taycan’ın 4S modelini çıkardı. İki farklı batarya ile sunulan Taycan 4S, 0’dan 100 kilometreye 4.0 saniyede ulaşırken azami 250 kilometre hız yapıyor.

Elektrikli spor otomobil ailesinin yeni üyesi

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Porsche, tamamen elektrikli spor otomobili Taycan modelinin Turbo ve Turbo S versiyonlarının ardından üçüncü versiyonu olan Taycan 4S modelini ürün gamına ekledi. İki farklı boyutta batarya ile sunulan Porsche Taycan 4S modeli 'Performance Battery' ile 530 HP, 'Performance Battery Plus' ile ise 571 HP güç sağlıyor. Her iki batarya türünde de 100 km/s'ye 4.0 saniyede çıkıyor ve 250 km/s azami hıza ulaşılıyor. Performance Battery ile 407 kilometre ve Performance Battery Plus ile de 463 kilometre yol kat edebiliyor. Taycan, saf tasarımıyla yeni bir dönemin başladığının sinyallerini verirken aynı zamanda, Porsche'nin kolayca ayırt edilen tasarım DNA'sının izlerini taşıyor. Önden bakıldığında, oldukça geniş ve düz görünüyor. Arka tarafta aşağı doğru eğime sahip spor görünümlü tavan hattı ise Taycan'ın silüetini şekillendiriyor. Keskin hatlı yan kısımlar da otomobilin karakteristik özellikleri arasında bulunuyor. Şık iç tasarım, çekik arka C sütunu ve belirgin kanat omuzları markanın alışılageldik özelliklerini taşıyor. Diğer modellerden farklı olarak aerodinamik olarak optimize edilmiş 19 inç Taycan S Aero jantları ve kırmızıya boyanmış fren kaliperleri de yer alıyor. Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) dahil olmak üzere LED farlar ise standart olarak sunuluyor. Taycan'ın ön konsolu ise, 1963 model orijinal 911'in ön konsolundan ilham alınarak tasarlanmış. Açık ve tamamen yenilenmiş yapısıyla yeni bir dönemin başlangıcını işaret eden Taycan'ın kokpiti, bariz bir şekilde sürücü odaklı, sade, minimalist ve ultra modern. 10.9 inçlik merkezi bilgi ve eğlence göstergesi ile tercihe bağlı yolcu göstergesi, birlikte siyah panel görünüşüne sahip entegre bir cam bant oluşturarak iç tasarımla görsel uyum sağlıyor. Bir yenilik de son teknoloji ürünü yüzey dokusuna sahip, tamamıyla derisiz iç tasarım. Geri dönüştürülmüş polyester liflerinden oluşan mikro fiber Race-Tex malzemesi kullanılmış. Zemin kaplaması için de diğer malzemelerin yanı sıra geri dönüştürülmüş balık ağlarından yapılan 'Fiber Econyl' tercih edilmiş.

HAZİRAN 2020 TARİHİNDE TÜRKİYE'DE SATIŞA ÇIKMASI BEKLENEN TAYCAN 4S'IN KOKPİTİ, SÜRÜCÜ ODAKLI, SADE, MİNİMALİST VE ULTRA MODERN. SEKİZ YÖNLÜ ELEKTRİKLİ AYARLI, KONFORLU ÖN KOLTUKLAR DA STANDART OLARAK SUNULUYOR.

PORSCHE'NİN 4S MODELİ DE, TAYCAN'IN SPOR OTOMOBİLLERE ÖZGÜ ETKİLEYİCİ İVMELENME, ÇEKİŞ GÜCÜ VE SÜREKLİ KULLANILABİLİR OLAĞANÜSTÜ MOTOR GÜCÜ GİBİ GÜÇLÜ KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLER TAŞIYOR.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.