Şehirli ve sportif bir Suv

KIA’nın, C segmentteki SUV modeli Ceed yenilendi. Daha kompakt gövdeye, geniş bir kabine ve bagaj alanına sahip olan Yeni XCeed, gelişmiş araç içi özellikleriyle de sınıfında fark yaratıyor.

Şehirli ve sportif bir Suv

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

KIA'nın Ceed ailesinin, dördüncü farklı gövde tipi olan kompakt SUV modeli Yeni XCeed, diğer Ceed modelleri gibi Avrupalı sürücüler için Avrupa'da geliştirilip üretildi. Türkiye'de Anadolu Grubu çatısı altında faaliyetlerini sürdüren KIA'nın modern tasarımıyla dikkat çeken Yeni XCeed modeli, geleneksel SUV'lara modern bir alternatif oluşturuyor. Yeni XCeed, tasarımı ve çizgileriyle kompakt ailenin SUV ihtiyacına da cevap veriyor.

Beş kapılı hatchbackCeed ile kıyaslandığında 26 mm artışla 1.826 mm genişliğe ve 44 mm daha yüksek bir yapıya kavuşan Yeni XCeed, çamurluk kaplamaları ve gümüş renkli detaylarıyla SUV hissini destekliyor. Yeni XCeed; 12.3 inç büyüklüğündeki dijital gösterge paneli, 10.25 inçlik yüksek çözünürlüklü multimedya ekranı, standart sunulan yan deri koltukları, panoramik sunroof'u, yüksek teknolojiye sahip LED ön farları, 3D arka LED farları ve yeni bluetooth fonksiyonlarıyla iki cihazın aynı anda bağlanabilme özelliklerine ek olarak; sesli komut ile müzik, mesaj, arama opsiyonları, Apple Car Play ve Android Auto uyumlu teknolojisiyle sınıfının üstünde imkanlar sunuyor.

Yeni KIA XCeed, diğer Ceed modellerinden farklılaşarak kendine özgü süspansiyon ayarı ve mimarisi ile sürücülere benzersiz bir sürüş deneyimi sunuyor. XCeed yerden yüksek yapısına rağmen; özel süspansiyon ayarı, daha kompakt dış boyutları, düşük ağırlık merkezi ve azaltılmış kütlesi sayesinde SUV ailesine göre çok daha dinamik ve sportif bir sürüş deneyimi yaşatıyor.

Türkiye'ye ilk etapta KIA'nın bugüne kadar geliştirdiği en temiz dizel motor olan ve yüksek yakıt verimliliği sunan, 136 beygir gücündeki 1.6 litre dizel Smartstream motorla gelen XCeed, 100km'de yalnızca 4.4 lt yakıt tüketiyor.

KIA'NIN FRANFURKT'TAKİ TASARIM MERKEZİNDE GELİŞTİRİLEN VE SLOVAKYA'DA ÜRETİLEN YENİ XCEED, SUV KONFORUNU, HATCHBACK SPORTİFLİĞİ VE SÜRÜŞ ÖZELLİKLERİYLE BULUŞTURUYOR.

HATCHBACK BİR ARAÇ İLE SUV'UN ÖNE ÇIKAN YÖNLERİNİ BİRLEŞTİREN YENİ KIA XCEED, GÜÇLÜ VE EKONOMİK TURBO BESLEMELİ MODERN MOTORU VE 7 İLERİ ÇİFT KAVRAMALI OTOMATİK ŞANZIMANIYLA SINIFININ EN VERİMLİ OTOMOBİLLERİNDEN BİRİ.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.