Elektrikli otomobil hamlesi C5 ile başladı

Citroen, C5 Aircross’un hibrit versiyonuyla elektrikli otomobil yolunda ilk adımı attı. 2020’nin ilk yarısında Türkiye’de satışa sunulacak olan Yeni C5 Aircross SUV Hybrid, 20 adet sürüş destek sistemine sahip.

Elektrikli otomobil hamlesi C5 ile başladı

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Citroen, elektrikli otomobil hamlesini, ürün gamının amiral gemisi olan Yeni C5 Aircross SUV Hybrid ile başlatıyor. Progressive Hydraulic Cushions süspansiyon, Advanced Comfort koltuklar ve 20 adet sürüş destek sistemiyle benzersiz bir konfor ve güvenlik seviyesi sunan C5 Aircross SUV, bünyesinde barındırmış olduğu şarj edilebilir hibrit teknolojisi ile Citroen Advanced Comfort programına tamamen yeni bir boyut kazandırıyor. Hibrit sistem sayesinde menzil kaygısı olmadan 50 km'ye kadar sıfır emisyonlu sürüşe imkan tanıyan, titreşimden arındırılmış tamamen sessiz bir sürüş ortamı sunan ve 225 HP toplam sistem gücü ile ilk hareket anından itibaren 320 Nm tork üreten C5 Aircross SUV Hybrid, gerektiğinde etkileyici bir performans sergileyebiliyor. Araç, WLTP normuna göre 1,7 lt/100 km yakıt tüketimi ve yine WLTP normuna göre 39 gr/km emisyon değeri ile de son derece tutumlu ve çevreci.

Yeni C5 Aircross SUV Hybrid, özgün ve karakteristik bir tasarıma sahip. Araç, gövde orantıları, uzun motor kaputu ve gövdeyi koruyan aksesuarlarıyla tipik bir SUV görünümü sergiliyor. Dış tasarım gibi iç mekan tasarımında da Yeni C5 Aircross SUV Hybrid'e özgü bazı detaylar bulunuyor. Otomatik kararan iç dikiz aynası bunlardan biri. Çerçevesiz bu aynanın alt kenarı tamamen elektrikli sürüş modunda dışarıdan da fark edilebilen mavi bir ışık yayıyor.

Dış tasarım gibi iç mekan tasarımında da Yeni C5 Aircross SUV Hybrid'e özgü bazı detaylar bulunuyor. Otomatik kararan iç dikiz aynası bunlardan biri. Çerçevesiz bu aynanın alt kenarı tamamen elektrikli sürüş modunda dışarıdan da fark edilebilen mavi bir ışık yayıyor.

Citroen CEO'su Linda Jackson, ilk hibrit araçları için "Elektrikli araç stratejimizin ilk temsilcisi olan Yeni C5 Aircross SUV Hybrid, çok yönlü, konforlu ve güvenli bir sürüş imkanı sunuyor" dedi.



YENİ C5 AIRCROSS SUV HYBRID, ÖZGÜN VE KARAKTERİSTİK BİR TASARIMA SAHİP. ARAÇ, GÖVDE ORANTILARI, UZUN MOTOR KAPUTU VE GÖVDEYİ KORUYAN AKSESUARLARIYLA TİPİK BİR SUV GÖRÜNÜMÜ SERGİLİYOR.

YENİ C5 AIRCROSS SUV HYBRID'DEKI E-COMFORT ÖZELLİKLERİ, SÜRÜŞ KEYFİNİ ARTTIRIYOR. ÖZELLİKLE ELEKTRİKLİ SÜRÜŞ MODUNDA GÜRÜLTÜ VE TİTREŞİM SEVİYESİNİ AZALTARAK DAHA KONFORLU BİR SÜRÜŞ SUNULUYOR.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.