Sportif tasarım, konforlu kabin ve dinamik sürüş

Merakla beklenen Toyota Corolla Hatchback Türkiye’de satışa sunuldu. Yepyeni bir model olan Corolla Hatchback, sportif tasarımı, dinamik sürüşü ve hibrit versiyonlarının olmasıyla segmentinde öne çıkıyor.

Sportif tasarım, konforlu kabin ve dinamik sürüş

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Yeni Corolla Hatchback, ilk bakışta dikkatleri üzerine toplayan tasarımıyla birlikte Toyota Yeni Global Mimarisi TNGA platformunun getirdiği sportif sürüşüyle göze çarpıyor. Yeni platformla birlikte önceki nesle göre 40 mm daha uzun ve 20 mm daha alçak olan yeni Corolla Hatchback, bu sayede içerideki kullanım alanından ödün verilmeden daha çekici ve akıcı çizgileriyle dikkatleri üzerine topluyor. Corolla Hatchback, 4370 mm uzunluğa, 1790 mm genişliğe, 1455 mm yüksekliğe ve 2640 mm aks aralığına sahip. Ayrıca 361 litrelik bir bagaj hacmi bulunuyor.

Toyota'nın Under Priority ve Keen Look tasarım dilinin evrimleşmiş halini kullanan Corolla Hatchback, dinamik hatlarını LED farları ve entegre gündüz farlarıyla birleştiriyor. Modelin arka tasarımı da, ön bölüm gibi daha çekici hale getirilmiş. Bagaj kapağının üzerinde yer alan tavan spoyleri ise, Corolla Hatchback'in sportif tasarımını daha ileriye taşıyor.

Yeni Corolla Hatchback'in kabini, aracın sahip olduğu dinamik ruhu en iyi şekilde yansıtmak üzerine tasarlanmış. Yolcularına rahat ve ferah bir atmosfer sunan Corolla Hatchback, sürücüsünü de yolla bütünleştiren sürüş karakterini ve kullanım kolaylığı ile kombine ediyor.

Corolla Hatchback'in duyusal kalitenin en üst düzeyde olduğu premium kabininde sunulan gelişmiş teknolojik özellikler, kişiselleştirilebilen 3 boyut efektli 7 inç'lik çok fonksiyonlu dijital göstergeler, ortaya konumlandırılan 8 inç'lik dokunmatik ekrana sahip Toyota Touch 2 multimedya sistemi, hibrit versiyonlarda standart olarak sunulan kablosuz şarj ünitesi, 10 inç'lik ön cama yansıtmalı renkli gösterge ekranı, ısıtmalı sürücü ve ön yolcu koltukları bulunuyor.

Corolla Hatchback, 116 HP'lik 1.2 litre turbo beslemeli benzinli ve 122 HP'lik 1.8 litre hibrit motor seçenekleri ile satışa sunuldu.

TOYOTA TÜRKİYE PAZARLAMA VE SATIŞ A.Ş. CEO'SU ALİ HAYDAR BOZKURT, "TASARIMI, DONANIMI, KONFORU, DİNAMİKLİĞİ VE ÖZELLİKLE HİBRİT VERSİYONU İLE COROLLA HATCHBACK YENİ BİR DÖNEMİN KAPISINI ARALAYACAK" DEDİ.

ÖN ÇARPIŞMA ÖNLEYİCİ SİSTEM, ŞERİT TAKİP SİSTEMİ VE OTOMATİK YANAN UZUN FARLAR TEKNOLOJİLERİNİ DE BARINDIRAN TOYOTA SAFETY SENSE TEKNOLOJİ PAKETİ, COROLLA HATCBACK'IN HİBRİT VERSİYONLARINDA STANDART OLARAK SUNULUYOR.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.