Heyecan uyandıran yenilikçi tasarım

Mercedes-Benz, 2016’da yollara çıkan ve 1.2 milyon adet satan 10. nesil E-Serisi’ni yeniledi. Teknolojisi ve tasarımıyla dikkat çeken Yeni E-Serisi Sedan ve Estate, ağustosta Türkiye’de satışa sunulacak.

Heyecan uyandıran yenilikçi tasarım

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Yeni Mercedes-Benz E-Serisi, Stuttgart'ta düzenlenen dijital basın lansmanıyla tanıtıldı. Satışa sunulduğu 1946 yılından bu yana 14 milyon adedin üzerinde satan E-Serisi Sedan ve Estate, Mercedes-Benz tarihinin en yüksek satış adedine ulaşan modeli olarak öne çıkıyor. Yalın ve heyecan uyandıran yenilikçi tasarımı kadar kaliteli ve nitelikli iç mekanıyla da dikkatleri üzerine çeken 10. nesil E-Serisi, her alanda güncellenerek segmentinin referans noktası olma iddiasını taşıyor. Tam LED farların standart, MULTIBEAM LED farların opsiyonel olarak sunulduğu yeni E-Serisi'nin ön ızgarası ve ön tamponu da yeni. Yeni arka tampon, stop lambaları ve yeni bagaj kapağı ile tasarımcılar aracın arkasını yeniden yorumladı.

Yeni Mercedes-Benz E-Serisi, iç mekanda daha fazla konfor sunmak üzere güncellendi. Standart olarak iki adet dijital 10.25 inçlik ekran sunulurken, opsiyonel olarak iki adet 12.3 inçlik ekran alınabiliyor. Standart olarak LINGUATRONIC akıllı sesli komut sistemi ve arttırılmış gerçekliğe sahip navigasyon ile birlikte Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi (MBUX) kullanıma sunuluyor. İç Mekan Yardımcısı, ENERGIZING COACH ve PowerNap (Plug-in hibrit modellerde) ile birlikte ENERGIZING Konfor Paketi ayrıca ENERGIZING koltuk kinetiği sürüş konforuna katkı sağlıyor. Yeni E-Serisi ile birlikte; tamamı deri, ahşap-deri ve spor olmak üzere üç farklı versiyonuyla tamamen yeni bir direksiyon simidi kullanılıyor. Yeni Mercedes-Benz E-Serisi ile birlikte yeni nesil sürüş yardım sistemleri programa dahil oldu. Yeni nesil direksiyon kapasitif olarak Eller Direksiyonda denetimi yapıyor. DISTRONIC aktif takip yardımcısı yol koşullarına göre hızı uyarlıyor. Aktif Dur-Kalk Yardımcısı, Aktif Direksiyon Yardımcısı, Sürüş Yardım Paketi ile alındığında dönüş fonksiyonu ile Aktif Fren Yardımcısı ve araçtan çıkış fonksiyonuyla Aktif Kör Nokta Yardımcısı sürüş güvenliğini daha da ileriye taşıyor.

YENİ E-SERİSİ İLE BİRLİKTE ELEKTRİKLİ MOTORLARA GEÇİŞ SÜRECIİNDE ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA ATILIYOR. DIZEL VE BENZİNLİ, SEDAN VE ESTATE, ARKADAN İTİŞ VE DÖRT TEKERLEKTEN ÇEKİŞ OLMAK ÜZERE YEDİ FARKLI PLUG-IN HİBRİT VERSİYON SUNULUYOR.

YENİ E-SERİSİ'NDE SUNULAN ENERGIZING, KOLTUK KİNETİĞİ, MİNDER VEYA SIRTLIKTA MİNİK HAREKETLER YAPARAK OTURMA POZİSYONUNUN DEĞİŞMESİNİ SAĞLIYOR. AYRICA AYDINLATMA, MÜZİK VE MASAJ FONKSİYONLARINI KULLANARAK FARKLI SAĞLIK PROGRAMLARI OLUŞTURUYOR.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.