Lüks Grand Tourer'in geldiği son nokta

Üstü açık, sürücü odaklı Grand Touring konseptinin geldiği son noktayı temsil eden Bentley Mulliner Bacalar gün yüzüne çıktı. 650 bhp güç üreten 6.0 litrelik W12 TSI motora sahip olan araçtan sadece 12 adet üretilecek.

Lüks Grand Tourer'in geldiği son nokta

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Grand Tourer konseptinin gelmiş geçmiş en iyi temsilcisi olan Bentley Mulliner Bacalar, Bentley'nin İngiltere'nin Crewe kentindeki merkezinde görücüye çıktı. Sadece 12 adet üretilecek otomobil bu sayede, bir yandan otomobilin nadir bulunma ve ayrıcalık özelliklerini temin ederken, diğer yandan mümkün olan en üstün lüks ve nefes kesici performansı da müşterilerine sağlıyor. Her model, müşterinin kişisel zevklerine göre Bentley Mulliner'in Crewe'deki atölyesinde el hüneriyle üretilecek. Otomobil, adını Meksika'nın Yucatan yarımadasında bulunan, nefes kesici doğal güzelliği ile ünlü bir göl olan Laguna Bacalar'dan alarak Bentley'nin 2015 yılında Bentayga ile başlattığı, otomobillere önemli yerlerin adını verme stratejisini sürdürüyor. Tamamen yeni ve son derece adaleli bir gövde ile tavanı açık bir Barchetta tasarımı çerçevesinde sayısız opsiyon ve malzemeyi bünyesinde barındıran her Bacalar, Bentley Mulliner tasarım ekibi ile müşteri arasındaki doğrudan etkileşimin sonucu son derece benzersiz bir otomobile dönüşecek.

Bacalar'ın mimarisi, Bentley Mulliner tasarımcılarının sadece iç ve dış mekanı harmanlamakla kalmayıp aynı zamanda iki koltuklu otomobil karakterini 'sarmalayacı' bir kokpit tasarımıyla vurgulayan bir tema oluşturdu. Hat ve yüzey uygulaması bakımından saf bir nitelik taşıyan sarmalayıcı tasarım dik açılı bir orta konsoldan iç panele ve oradan da kapı panellerine doğru uzanıyor. Ardından, bu öğeler koltukların arkasındaki eşsiz tasarıma sahip yarı kapalı bir bagaj bölmesine doğru sarmalayıcı bir etki yaratıyor. Bentley Bacalar'da olağanüstü bir sürüş deneyiminin ortaya çıkarılması için ısmarlama, el yapımı lüks en son teknoloji ile bir araya geliyor. Bentley Mulliner tarafından hayata geçirilen yepyeni bir gövde yapım sürecinin ön plana çıktığı Bacalar'ın kalbinde eşsiz 6.0 litrelik W12 TSI motorunun geliştirilmiş bir versiyonu bulunuyor. Dünyanın en gelişmiş 12 silindirli motoru olan W12 TSI 650 HP güç ve 900 Nm tork üretiyor.

ARAÇTA İKONİK 'BOĞA GÖZÜ' MENFEZLER İÇİN YENİ, PÜRTÜKLÜ BİR TASARIM OLUŞTURULMUŞ. DİREKSIYON SİMİDİ KUMANDALARI, MEDYA VE İKLİM KUMANDALARI VE HATTA HOPARLÖR KAPAKLARI GİBİ İÇ ALANLARDA DA BU TASARIM KULLANILMIŞ.

HER OTOMOBİL BENTLEY MULLINER EKİBİ İLE BİRLİKTE TASARLANIP YARATILDIĞI İÇİN, İÇ MEKANIN TASARIMINA SON ŞEKLİ İSTENEN ŞEKİLDE VERİLEBİLİYOR. MEVCUT BENTLEY RENGİ VE MALZEMESİ KULLANILARAK HER OTOMOBİL AYRI OLARAK TASARLANIP YARATILACAK.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.