Gelişmiş teknolojilerle donatıldı

Jaguar’ın sedan modeli Jaguar XE, yenilenen dış, iç tasarımı ve geliştirilen güvenlik teknolojileriyle Türkiye’de satışa sunuldu. Yeni Jaguar XE, 180 BG gücünde, 430 Nm tork üreten 2.0 litrelik dizel motora sahip.

Gelişmiş teknolojilerle donatıldı

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Borusan Otomotiv'in Türkiye distribütörü olduğu Jaguar'ın yenilenen sedan modeli Jaguar XE, yenilenen dış tasarımıyla daha iddialı bir görünüme kavuşurken, markanın spor modeli F-TYPE'dan esinlenen tasarım dokunuşlarıyla sportif görünümünü de kuvvetlendirdi. Aerodinamiği kuvvetlendirmek için daha geniş bir ön panjura sahip olan araç, yatay 'J' harfi şeklindeki LED gündüz farlarıyla geniş ve kaslı bir duruş sergiliyor. Arka tarafta ise yeni tampon ve yeni LED stoplar dikkat çekiyor. İç kısımda, özel dikişli spor koltuklar, Satin Chrome vites değiştirme kulakçıkları ve R-Dynamic sırt amblemleri ile sportif his tam anlamıyla yaşatılıyor.

Sürücülere iç mekanda pek çok değişiklik sunan Yeni Jaguar XE'de, Jaguar'ın iki kişilik spor otomobili F-TYPE'da kullanılan SportShift'in yanı sıra, JaguarDrive Control butonu sunulan özellikler arasında yer alıyor. Yeni direksiyon simidi ve gösterge panelinde Jaguar'ın ilk tamamen elektrikli modeli I-PACE'den izler taşıyan araç, aynı zamanda en akıllı bağlantı sistemlerini de bünyesinde barındırıyor. Ayrıca, Touch Pro Duo bilgi-eğlence sistemi ve kablosuz şarj teknolojisi de araçta standart olarak sunuluyor. Yeni Jaguar XE'de yer alan ve segmentinde ilk defa sunulan ClearSight dikiz aynası, sürücünün arkadaki yolu engelsiz bir şekilde görmesini sağlıyor. Arkasında yer alan geniş açılı kamera ile görüntü tek bir hareketle dikiz aynası içinde yer alan yüksek çözünürlüklü ekrana yansıtılabiliyor.

Yeni Jaguar XE'nin segmentinde öne çıkmasını sağlayan dört tekerlekten çekiş sistemi, Intelligent Driveline Dynamics teknolojisi ile tüm hava koşullarında performansı ve çekişi artırırken, sürüş keyfini de korumasını sağlıyor. Yeni Jaguar XE, verimli 2.0 litrelik 180 BG ve 430 Nm tork üreten Ingenium dizel motoruyla ülkemizde satışa sunuldu. Performanslı olduğu kadar verimli de olan dizel motor ortalama 100 kilometrede 5.2 litrelik yakıt tüketimine sahip.

TÜM YENİ JAGUAR XE MODELLERİNDE STANDART OLAN DİNAMİK MOD, DAHA HIZLI VİTES DEĞİŞTİRME, DAHA KESKİN GAZ TEPKİSİ VE ARTIRILMIŞ DİREKSİYON AĞIRLIĞI İLE OTOMOBİLİN SPORTİF KARAKTERİNİ GÜÇLENDİRİYOR.

YENİ DİREKSİYON SİMİDİ VE GÖSTERGE PANELİNDE JAGUAR'IN İLK TAMAMEN ELEKTRİKLİ MODELİ I-PACE'DEN İZLER TAŞIYAN ARAÇ, AYNI ZAMANDA EN AKILLI BAĞLANTI SİSTEMLERİNİ DE BÜNYESİNDE BARINDIRIYOR.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.