İster pistte ister yolda kullanın

Bugüne kadar seri üretimde sunulan en güçlü AMG V8 motor, en etkileyici tasarım, en gelişmiş aerodinamizm ve en iyi sürüş dinamikleri… İşte bütün bunlar yeni Mercedes- AMG GT Black Series’te bir araya geldi.

İster pistte ister yolda kullanın

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Süper spor otomobil tutkunlarının beğenisine sunulan Mercedes-AMG GT Black Series, 730 BG (537 kW) güce sahip bir V8 motor, etkin bir aerodinamik gövde ve heyecan uyandıran bir tasarıma sahip benzersiz bir otomobil. Motor yeni AMG GT Black Series'e tamamen özgün bir karakter kazandırıyor. Sadece üstün bir performans sunmakla kalmayan motor aynı zamanda sesiyle de büyülüyor. Doğal olarak ortaya hayranlık uyandıran performans değerleri çıkıyor. 0'dan 100 km/s hıza sadece 3.2 saniyede ulaşan sporcu 9 saniyeden daha kısa bir sürede 0'dan 200 km/s hıza ulaşıyor. Maksimum hız ise 325 km/s. Otomobilde, etkileyici sürüş dinamikleri ve performans için mühendisler ve tasarımcılar ağırlığı azaltacak birçok önlem almış. Ortası alçak karbon tavan ve küçük ve ince spoyleriyle karbon bagaj kapağı söz konusu önlemlerin bazıları. Önlemler, ince arka cam ve özel alaşımlı ön cam ile devam ediyor. Karbon fiber sargılı şanzıman taşıyıcısı da Black Series'e özel bir ekipman. Otomobilin önünde, altında, arkasında ve şaft tünelinde uygulanan karbon desteklerle hafif alüminyum iskelet güçlendiriliyor ve gövde dayanıklılığını artırıyor.

İç mekan konsepti AMG GT Black Series'in ürün gamı içindeki konumunu vurguluyor. Özel Napa deri, siyah renkli sportif Dinamica mikrofiber ve turuncu kontrast dikişlerle kombine edilmiş. AMG GT Black Serisi, sürücünün önünde 12.3 inçlik gösterge paneli ve orta konsolda 10.25 inçlik multimedya ekranı olmak üzere tamamen dijital ekranlarla donatılmış. Gösterge paneli 'Klasik', 'Sportif' veya 'Süper Spor' olmak üzere AMG'ye özgü üç farklı ekran tasarımı kullanıma sunuyor. AMG Performance Direksiyon da AMG GT ailesinden transfer edilmiş. Direksiyon üzerindeki döner kumandalı ve entegre ekranlı AMG kumanda tuşları ve iki dikey konumlu, anahtarlı renkli ekran düğmesi standart olarak sunuluyor.

KARBON ÖN TAMPON ALTI EKLENTISI İKİ AŞAMADA 'SOKAK' VE 'YARIŞ' (YARIŞ MODU SADECE PIST KULLANIMI IÇIN) OLMAK ÜZERE MANUEL OLARAK AYARLANABİLİYOR VE BÖYLECE FARKLI KULLANIM KOŞULLARINA UYARLANABİLİYOR.

İÇ MEKAN KONSEPTİ AMG GT BLACK SERİES'IN ÜRÜN GAMI İÇİNDEKİ KONUMUNU VURGULUYOR. ÖZEL NAPA DERİ, SİYAH RENKLİ SPORTİF DİNAMİCA MİKROFİBER VE TURUNCU KONTRAST DİKİŞLERLE KOMBİNE EDİLMİŞ.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.