Türkiye yollarıyla buluşmaya hazır

Türkiye’ye iki adet kota ayrılan ve aylar öncesinden ikisi de satılan Ferrari’nin yeni coupe modeli Roma, bu ay sahiplerine teslim edilecek. Ferrari Roma, 620 HP gücündeki V8 motoru sayesinde 100 km/s’ye 3.4 saniyede ulaşıyor.

Türkiye yollarıyla buluşmaya hazır

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Dünyanın en büyük süper spor otomobil üreticilerinden Ferrari'nin yeni V8 motorlu coupe modeli Roma'yı, yakında Türkiye yollarında görmeye başlayacağız. Kendine özgü ikonik tasarımıyla ve Nuova Dolce Vita (yeni tatlı hayat) konseptiyle hayata geçen ve adını İtalya'nın başkenti Roma'dan alan modelden 2020 yılı içerisinde Türkiye'ye iki adet gelmesi planlanıyordu. Bu kapsamda, bu ayın sonunda Türkiye'ye gelecek iki adet Ferrari Roma'nın ikisi de aylar öncesinden satılmıştı. 1950 ve 1960'ların Roma'sını karakterize eden Ferrari Roma, tasarım zarafeti, son teknoloji hafif modüler yapısı ve yenilikçi fonksiyonlarının yanında benzersiz performans ve yol tutuş özellikleriyle dikkat çekiyor. Önde konumlanan ve 4 yıl üst üste yılın motoru seçilen turbo beslemeli V8 motora sahip Roma'nın 620 HP güç üreten motoru, bu gücünü ilk kez SF90 Stradale'de kullanıma sunulan yeni sekiz kademeli çift kavramalı otomatik şanzımanla tekerleklere ileterek 100 km/s'ye 3.4 saniyede ulaşıyor. 9.3 saniye içinde ise 0'dan 200 km sürate çıkabiliyor. Roma'nın genel hatları retro modelleri andırıyor olsa da araç günümüzün en önemli teknolojilerini kullanmaktan geri durmamış. Ferrari mühendisleri adaptif LED ön far takımı ile tamamladıkları aracın aerodinamiğini açılır kapanır kapı kolları ile güçlendirmiş. Arka kısımda bulunan geniş cam, aracın içerisine ışık girmesini oldukça kolaylaştıracak gibi görünüyor. Kabinde ise Ferrari'nin yepyeni tasarımına merhaba diyoruz. Yeni dizayn, yüksek orta konsolu sayesinde sürücüyü ve yolcuyu birbirinden ayırmış. Dijital gösterge paneline sahip olan araç, yolculara özel ekranları ile de keyifli yolculuklar vadediyor.

1950 VE 1960'LARIN ROMA'SINI KARAKTERİZE EDEN FERRARI ROMA, TASARIM ZARAFETİ, SON TEKNOLOJİ HAFİF MODÜLER YAPISI VE YENİLİKÇİ FONKSİYONLARIYLA DİKKAT ÇEKİYOR. AYRICA ETKİLEYİCİ BİR PERFORMANSA SAHİP.

ROMA'NIN GENEL HATLARI RETRO MODELLERİ ANDIRIYOR OLSA DA ARAÇ GÜNÜMÜZÜN EN ÖNEMLİ TEKNOLOJİLERİNİ KULLANIYOR. ADAPTİF LED ÖN FAR TAKIMIYLA TAMAMLANAN ARACIN AERODINAMIĞI, AÇILIR KAPANIR KAPI KOLLARI İLE GÜÇLENDİRİLMİŞ.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.