Lüks spor otomobil markasının ilk Suv'u Türkiye'de

İngiliz lüks spor otomobil üreticisi Aston Martin’in, tarihinde ilk SUV’u DBX, markanın İstanbul Yeniköy’deki showroom’unda yerini aldı. Aston Martin DBX siparişi verenler, kasım ayında araçlarını teslim alacak.

Lüks spor otomobil markasının ilk Suv'u Türkiye'de

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Otomotiv dünyasında son yıllarda yerini sağlamlaştıran SUV segmentine, Aston Martin de sessiz kalmamış ve 'En Teknolojik SUV' olarak tanıtımını yaptığı DBX modelini yaratmıştı. Aston Martin DBX, Türkiye'ye de geldi ve markanın Yeniköy'de showroom'unda sergilenmeye başladı. D&D Motorlu Araçlar Yönetim Kurulu Baskanı Nevzat Kaya, DBX'in lüks spor segmentindeki diğer rakiplerine göre çok sayıda teknik üstünlüğü olduğunu söyledi. Nevzat Kaya, aracın özellikleriyle ilgili detaylı bilgi verdi: "4.0 V8 benzinli 550 HP motora sahip DBX, birçok kritik noktada sınıfının en iyisi olarak öne çıkmayı başarıyor. Bunlardan en önemlisi; araçta 700 NM maksimum torkun 2.000 RPM'den itibaren devreye girmesi ve 5.000 RPM'e kadar aktif olması çok önemli. Ayrıca dört çeker bir SUV olmasına karşın ihtiyaç halinde tüm çekiş gücünü arka tekerleklere ileterek, yüzde 100 arkadan itişli bir spor otomobil deneyimi yaşatması da takdire sayan bir özelliği. Üstelik bunu yaparken arka taraftaki elektrik diferansiyel (E-D ) sayesinde virajlarda mükemmel performans sunabiliyor. Aston Martin mühendisliği DBX'i 1 derece basına 27.000 NM burulma sertliği ile de sınıfının en yükseğine taşımış. Ayrıca 54:46 ağırlık dağılımı ve 9 ileri standart tam otomatik şanzıman aracın dinamizmini körüklerken 3 odacıklı havalı amortisörler de konfordan ödün vermemesini ve farklı sürüş modlarına adapte olmasını sağlıyor. Kör nokta uyarı sistemi, şerit takip, otomatik uzun far sistemi gibi birçok elektronik güvenlik opsiyonu ise aracımızda yine standart olarak gelen özellikler arasında. DBX'ler Türkiye'de; Arizona Bronze, Magnetic Silver, Minotaur Green, Onyx Black, Satin Silver Bronze, Stratus White ve Xenon Grey renk seçenekleriyle satışa sunulacak."

TÜM ASTON MARTİN'LERDE OLDUĞU GİBİ KENDİNE ÖZGÜ SASİ VE GÖVDE YAPISI İLE ÖNE ÇIKAN MARKANIN İLK SUV'U DBX, 638 LİTRE İLE RAKİPLERİNİN ÇOK ÜSTÜNDE BİR BAGAJ HACMİ SAĞLIYOR.

DBX'İN TEKNİK ÜSTÜNLÜĞÜ OLDUKÇA FAZLA. D&D MOTORLU ARAÇLAR YÖNETİM KURULU BAŞKANI NEVZAT KAYA, DBX'İN LÜKS SPOR SEGMENTİNDEKİ DİĞER RAKİPLERİNE GÖRE ÇOK SAYIDA TEKNİK ÜSTÜNLÜĞÜ OLDUĞUNU SÖYLEDİ.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.