Yeni teknolojilerle kendini yeniledi

Dünyada en çok satan Volkswagen modeli olan Tiguan’ın yenilenen versiyonu Türkiye’de satışa sunuldu. Daha karizmatik ve daha sportif bir görünüme kavuşan Yeni Tiguan’da önemli teknolojik iyileştirmeler yapılmış.

Yeni teknolojilerle kendini yeniledi

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Avrupa'da SUV segmentinin lideri olan Volkswagen Tiguan, önemli teknolojik iyileştirmeler sonrasında daha dijital ve daha enerjik hale geldi. Yeni Tiguan, harekete duyarlı 'Gesture Control' ile kontrol edilebilen bilgi ve eğlence sistemi, IQ. Light - LED Matrix farları, dokunmatik 3 bölgeli klima kontrol ünitesi 'Climatronic' gibi birçok yenilikçi teknolojisinin yanı sıra keskinleştirilmiş dış hatlarıyla da dikkat çekiyor. Yeni Tiguan'ın dış tasarımında en dikkat çekici unsurların başında yeni LED farların bulunduğu tamamen güncellenmiş ön profil geliyor. 4.509 mm uzunluğa, 1.839 mm genişliğe (dış aynalar hariç) ve 1.665 mm yüksekliğe sahip olan Tiguan, artık daha güçlü görünen, daha yüksek konumlandırılmış ve genisletilmiş ön radyatör ızgarasıyla çok daha karizmatik bir görünüme kavuşmuş. İç mekanı ise çok yönlülüğü, geniş ve ferah alanı ile dikkat çekiyor. Özellikle 18 cm ileri - geri kaydırılabilir arka koltukları sayesinde bu ferahlık çok net bir şekilde hissediliyor. Kaydırılabilir ve katlanabilir koltukları sayesinde modelin bagaj kapasitesi 615 ile 1.655 litre arasında geniş bir hacim sunuyor. Yeni Tiguan'da akıllı telefon uygulamalarının kablosuz entegrasyonunu sağlayan Discover Pro navigasyon sistemine entegre olarak Apple CarPlay ve Android Auto fonksiyonlarının kullanıldığı App-Connect Wireless da ilk kez opsiyonel olarak sunuluyor.

Tüm Tiguan modellerinde üç bölgeli dokunmatik klima Climatronic bulunuyor. Orta konsolda, klima kontrol fonksiyonları için yepyeni bir dokunmatik panel bulunuyor. Havalandırma ve ısı ayarları için bulunan 'touch slider'lar artık döner tuş ve düğmelerin işlevlerini yerine getiriyor. Yeni Tiguan'ın sahip olduğu sezgisel kontrol metotlarından olan ve standart olarak sunulan Harekete Duyarlı Kontrol Gesture Control ile mönü geçişleri basit jestlerle sağlanabiliyor.

TÜRKİYE'DE SATIŞA SUNULAN YENİ TIGUAN, VERİMLİ VE PERFORMANSLI 1.5 LT TSI 150 PS 7 İLERİ DSG BENZİNLİ VE 2.0 LT TDI 150 PS 7 İLERİ DSG DİZEL MOTOR SEÇENEKLERİYLE ALINABİLİYOR.

VOLKSWAGEN, TIGUAN'IN STANDART DONANIM SEÇENEKLERİNİ TAMAMEN YENİDEN YAPILANDIRMIŞ. LİFE, ELEGANCE VE R-LİNE VERSİYONLARIYLA SATIŞA SUNULAN MODELİN TÜM DONANIM SEVİYELERİ, ÖNCEKİ VERSİYONLARA GÖRE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.