Türünün tek örneği Ferrari, ‘Omologata’

Ferrari, ‘Omologata’ adını verdiği özel bir modelini tanıttı. Bu model o kadar özel ki, sadece bir adet üretildi. Ferrari Omologata, günlük kullanımdaki sportif yapısıyla olduğu kadar pist kullanımıyla da öne çıkıyor

Türünün tek örneği Ferrari, ‘Omologata’

YAZI ŞERİF ERCAN

Ferrari'nin, kişiye özel ve bir adet ürettiği modeli Omologata gün yüzüne çıktı. Ferrari 812 Superfast modelinden uyarlanarak geliştirilen ve tek bir müşteri için tasarlanan otomobil, eşsizliğiyle dikkat çekiyor. Eskizlerinden, tasarımın son haline kadar tüm aşamaları iki yılı aşkın zamanda tamamlanan Omologata ile kalıcı iz bırakan, ölümsüz ve her ortamda dikkatleri üzerine çekecek kadar özel detaylarla şekillendirilmiş fütüristik bir tasarım hedeflenmiş. Omologata'nın her ayrıntısı, müşterisinin talebi ve sayısız değişken dikkate alınarak tasarlanmış. Araç, V12 platformu üzerine geliştirilmiş. Marka tarihinde bu fikirle geliştirilen 10. otomobil olan Omologata, pist kabiliyetinin yanı sıra spor yol otomobili özelliklerine de sahip. Aracın bu benzersiz tasarımı, özel bir kırmızı gövde rengi olan üç katmanlı Rosso Magma ve karbon yüzeyler ile tamamlanmış. Omologata'nın iç mekanında; deri ve Jeans Aunde kumaş karışımı 4 noktalı yarış tipi emniyet kemerleri ile elektrik mavisi koltuklar, siyah ile zıtlık oluşturuyor. El yapımı detaylar ise geçmişle bağ kurarken, markanın yarış dünyasındaki modellerinden de izler taşıyor.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.