Murat Başoğlu Şamdan Plus'a konuştu

Fit vücuduyla dikkat çeken Başoğlu, Şamdan Plus için objektif karşısına da geçti.

Murat Başoğlu Şamdan Plus'a konuştu

Podyumlardan sonra ekranlara transfer olan ve televizyonda da yaptığı başarılı işlerle adından söz ettiren Murat Başoğlu, uzun süre ara verdiği televizyon dünyasına geri döndü. Eşi ve oğlunun desteğiyle yeniden ekranda sevenleriyle buluşan Başoğlu, iş ve özel hayatına dair merak edilenleri Şamdan Plus'a anlattı.

Podyumlardan televizyona hızlı bir giriş yapan ve Sebnem Dönmez ile 'Sabah Şekerleri' adı altında yaptıkları televizyon programıyla bir ilke imza atan Murat Başoğlu, uzun süre ara verdigi televizyon dünyasına iddialı bir dönüş yaptı. Hande Bermek ile yaptıgı evliliginin ardından iş hayatına atılan Murat Başoğlu, televizyon dünyasıyla ilgili yeni projelerini, oyunculuga dair düsündükleri ve özel yasamını Samdan Plus'a anlattı. Ünlü manken, sunucu ve başarılı işadamı, iş ve özel hayatına dair samimi itiraflarda bulundu. İşte Başoğlu'nun anlattıkları...

Televizyon sunuculuğunu kariyerinizde zirvedeyken bırakmıştınız; önce bunun sebebini ögrenebilir miyiz, neden bıraktınız?
O dönem hem işlerin yoğunluğundan, hem de başka isler yapma isteginden dolayı televizyon dünyasını bıraktım. Farklı denemeler olsun istedim hayatımda. Sonra da televizyonu özledigimi fark edince, yeniden ekranlara dönmeye karar verdim.
Hangi islerle ekrana döndünüz, biraz onlardan söz eder misiniz?
TV8 ekranlarında 'Bir Fikrin mi Var?' adlı yarısma programında beni görebilirsiniz. Ayrıca yakında sunuculugunu yaptıgım Benzemez Kimse Sana adlı yarısma programı başlayacak.
Bu kadar süre ara verdikten sonra döndügünüzde sizi sasırtan bir sey oldu mu?
Çalısma sartlarından izleyiciye, teknik sartlardan yayıncılık sistemine kadar her seyi göz önünde bulundurarak bu soruyu cevaplamanızı rica ediyorum.
Gün geçtikçe herkes daha da profesyonellesiyor. Teknolojinin gelismesinin olumlu etkilerini görüyoruz. Endemol gibi önemli sirketler, yurtdısından kaliteli projeleri Türkiye'ye getiriyor. Çalısma sartları yorucu her zamanki gibi. Bu durum televizyon dünyasında kolay kolay degismez. Televizyonda nasıl bir kariyer planı çizdiniz, eglence programı sunuculuguyla mı devam edeceksiniz, baska tarz programlar da olabilir mi?
Olabilir aslında, digerlerini de denemek istiyorum. Kendi içimde farklı kisilikler oldugunu düsünüyorum, bunu ekrana yansıtabilmek çok keyifli. Eglenceli ve dramatik hallere hızlı geçisimi yansıtmak istiyorum. Beni hem çok eglendiginiz, hem de daha ciddi ve yasamın gerektirdigi islerde görebilirsiniz.
Oyunculuk yapmak istediginizi biliyorum, bu isteginiz televizyona ilk basladıgınız yıllarda da var mıydı, sonradan mı olustu?
O zamanlar oyunculuk yaptım ama tatmin etmedi. Simdi sektörün çok daha gelismis oldugunu görüyorum, kendimi bu konuda daha da gelistirmis oldugum için su anda oyunculukta daha da basarılı olacagıma inanıyorum. Bir sinema filminde oynamayı arzu ederim, aksiyon filmlerine daha çok gidecegimi düsünüyorum ama romantik komedileri de tercih edebilirim.
Geçen yıl sunuculukla birlikte vücudunuzla da gündeme geldiniz, hatta bir dergiye kapak bile oldunuz.
Vücut gelistirme merakınız ne zaman ve nasıl basladı?
40 yasında sadece fizigimi korumak için basladıgım bir seydi, iki yıl herkes gibi spor yaptım. Dünyadaki aktörlerin kendilerine vakit ayırıp
vücutlarına yatırım yaptıklarını gözlemledim. Ben de sıkı antrenmanlara basladım. Kendimi böyle daha çok begeniyorum ve iyi yaptıgımı düsünüyorum.
Böyle bir vücuda ne kadar sürede sahip oldunuz, nasıl bir çalısma programı uyguladınız?
Profesyonel hocalarla çalısarak ve diyet ile haftanın bes günü düzenli spor yaparak bu vücuda sahip olmayı basardım.
Erkeklerin 40'ından sonra vücutları veya görünümleriyle ilgili degisikliklere gittikleri, bunun nedeninin de 'yaslılık' psikolojisi oldugu söylenir, siz buna katılıyor musunuz?
Bu soruya cevap olarak "Kaç gösteriyorum?" diye sormak isterim. Doganın kanunu geregi fiziksel degisime ugruyorsunuz ama spor ve dogru beslenmeyle bu süreci durdurmak istedim.
Simdiye kadar hangi sporlarla ilgilendiniz, hangi spor dalında iddialıydınız? Ne sıklıkla spor yapıyorsunuz?
Fitness yapıyorum. Fitness konusunda Türkiye'deki bes vücuttan biri oldugumu düsüyorum. Haftanın bes günü fitness yaparak formumu korumaya devam ediyorum. Türkiye sampiyonu Yavuz Oymak ile çalısıyorum, zaten bu kadar iyi vücut yapmak için profesyonel yardım almanız gerekiyor.
Bilinçli spor yaptıgınıza inanıyor musunuz yani hangi sporun veya hangi hareketlerin vücudunuzun neresine ne katkıda bulunacagını bilerek mi spor yapıyorsunuz?
Kesinlikle. Bu konuda kitap yazacak asamaya geldim.
Spora yönelip 'baklava' yapmanızda esinizin etkisi oldu mu? Olmadıysa simdi ne düsünüyor?
Etkisi olmadı, bu konuda olumsuz bir sey düsündügünü zannetmiyorum, o da benim gibi spor yapıyor. Söz esinizden açılmısken, biraz da aile hayatınızdan konusalım.
Esinizle flört sürecinden bugüne kadar geçen zamanı kısaca özetler misiniz? Çok mutlu bir evliliginiz var, bunun sırrı nedir?
Kısacası güzel ama biraz açarsak herkesin hayatta yanında olmasını isteyecegi biri vardır. ben de esimde onu buldum. Mutlulugumuzun sırrı birbirimize duydugumuz karsılıklı sevgi ve saygı.
Televizyonculugu bırakmakta esiniz veya evliliginizin etkisi oldu mu?
Ne tam oldu, ne tam olmadı diyebilirim ama dönmemde çok etkisi oldu.
Evlenmenizle birlikte televizyonu bıraktıgınızı düsünürsek bir seçim yapmak zorunda kaldıgınız düsüncesi ne kadar dogru olur?
Biraz abartılı olur ama yine de bunu düsünmedim de degil.
Televizyona dönmenize esiniz nasıl bakıyor?
Çok destekledi, belki de dönmemdeki en büyük etken oglum ve esimdir.
Sunuculuk ve oyunculukla ilgili kariyer planı yaparken esinizden fikir aldınız mı?
Çogunlukla alırım. Öngörülerine güvenirim. Seçimlerim konusunda yaptıgı yorumlar da her zaman yerindedir.
Mutlu aile tablonuzu tamamlayan bir de çocugunuz var, baba Murat Basoglu'nu bize biraz anlatır mısınız?
Ben sanslı çocuklardan biriydim; babam tam bir baba gibiydi. Kendimizi hem iyi hissettirdi, hem de ögreticiydi hayata karsı. Ben de aynısını kendi ogluma yapmaya çalısıyorum; hem arkadasıyım, hem de saglam bir baba figürüyüm.
Oglunuzla neler yaparsınız, nasıl vakit geçirirsiniz?
Ben kendimi tam büyümüs kabul etmedigim için aslında Can bana arkadas oldu. Playstation'da maç yapacagım bir arkadasım var artık. 10 sene sonra aynı ligde de oynayacak bir dostum olacak. Bu çok güzel bir sey.
Ailece neler yaparsınız, ne sizi en çok mutlu eder?
Biz genelde her seyi ailece yaparız. Can'ın odasında dart oynamayı, pazar günleri ailece film seyretmeyi çok severiz.
Televizyonu bırakınca reklamcı olmustunuz, televizyona dönünce de reklamcılıgı bıraktınız mı?
10 yıl reklamcılık yaptım, sonra asıl zevk aldıgım seyin tasarım oldugunu fark ettim. İki yıldır tasarım ofisim ve tasarım ürünlerim var.
Kendi markam altında ürünler hazırlıyorum. Tüm dünyaya benim ekibimin isleri dagıtılıyor.
Reklam ajansınız simdiye kadar neler yaptı, bundan sonra neler yapacak?
Takkunya ve bobblehead, cartoonbox söyleyecegim isler arasında. Hayata keyif veren ürünler tasarlıyoruz. Bundan sonra da hayata ve dünyaya keyif veren ürünler tasarlamaya devam edecegiz. Tasarımda sınır yok.
Takkunya isimli sirketinizle hediyelik esya yapıyorsunuz, biraz da bu sirketten söz eder misiniz?
Takkunya artık dünya markası oldu. İkinci magazasını Forum AVM içinde açtık. Galata'da Serdar-ı Ekrem Sokak'taki yerimizde bize ugur getirdi. Galata, tasarımcıların ve kreatif islerin yer aldıgı farklı bir alan. Alısveris merkezleri ise genis kitlelere yayılmak için sart. Online satısımız da var. İstanbul dısında farklı yerlerde satıs noktamız da var.
Takkunya sektöründe ne kadar iddialı, onun için de bir gelecek planınız var mı?
Dünyanın en büyük fuarlarından Çin'deki Canton Fuarı'nda olacagız. Burası tüm dünyanın siparis verdigi bir fuar alanı.Takkunya'da İstanbul tasarımlarının ardından tüm Türkiye'nin kültürel ve dogal güzelliklerinin yansıdıgı tasarımlarla koleksiyonlar hazırlandı. Hem uygun fiyatlı bir serisi var, hem de üst düzey bir koleksiyon seçenegi çıkardık.
Bir ara sizin ünlü kisilerin hatta siparis üzerine isteyen herkesin oyuncaklarını yaptırıp satacagınızı duymustum, bu proje ne oldu?
Bunu yapıyoruz zaten. Bobblehead bu oyuncak ve bibloların ismi. Ünlü ya da degil web sitesine görsellerinizin yüklenmesiyle, karikatürize olarak yapılıyor. Kişiye özel tasarımda en sevilen hediyelik eşya.
Son olarak söylemek istediginiz bir şey var mı?
Televizyona 10 yıl ara verdim uzun süre bir daha televizyona ara vermeyi düsünmüyorum. Aynı zamanda da ticari hayatımda basarılı ve olumlu gelismeler oluyor. Yaptıgım islerden umarım herkes keyif alır.

Röportaj: FUAT ÇAĞDAŞ fuat.cagdas@sabah.com.tr / Fotograflar: HAYDAR ERÇİN

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.